Трима срещу 54-ма на браздата. Един куршум – един убит

Автор: Няма коментари Сподели:

Трима са били граничните полицаи, пресрещнали снощи групата от 54 нелегални имигранти до отбивката за село Дюлево, влезли на територията на България нелегално. Това обяви на пресконференция главният секретар на МВР Георги Костов.

Граничарите ни незабавно предприели действия по задържането им, но срещнали съпротива, единият от служителите произвел изстрел във въздуха, но куршумът рикоширал и един от нарушителите е прострелян, по-късно е и починал.

За момента не е ясно по какъв начин мигрантите са предизвикали граничаря да стреля, но е ясно, че е имало форма на агресия срещу нашите униформени служители, допълни Костов.

“54 срещу трима, как може да се устои на това число?”, попита той и продължи: “Към момента имаме задържани 54 нарушители в района на мястото на стрелбата, всички са мъже на видима възраст между 20 и 30 години, твърдят, че са афганистанци и определено са в добра спортна форма”, каза още той.

Мястото през, което те са проникнали, е гориста местност, силно пресечен терен, охраняващ се от нашата интегрирана система.

“Поводът нашите служители да са там, на това място снощи, е засечен пробив, затова и строим оградата с Турция”, отсече главният секретар.

54-мата нарушители са задържани в ГПУ Средец, ще бъдат преместени през деня в приемния бежански център в Елхово. Граничарят, произвел изстрела, не е е задържан по образуваното следствено дело.

Към момента няма данни за това български гражданин да е съдействал на групата. Има вероятност обаче някой от задържаните нарушители да познава местността, а и да се представя за афганистанец, посочи Костов.

Шефката на Окръжната прокуратура в Бургас Калина Чапкънова обяви, че до момента на мястото на инцидента са извършени два огледа.

“Първият оглед, който е бил извършен от следовател, е под моста, където е станал инцидентът, иззето е огнестрелно оръжие и пълнител към него, със седем патрона, при вместимост от осем. После пак е извършен оглед на метри от моста, където е оказана медицинска помощ на ранения мъж, на 65 метра от него”, поясни тя.

Единствените вещи, които са иззети до момента, са раницата на починалия мъж, два негови мобилни телефона и огнестрелното оръжие, с което е стреляно от граничния служител.

Чапкънова допълни, че е назначена съдебно-медицинска експертиза, а прокуратурата работи по всички възможно версии за инцидента.

В заключение главният секретар на МВР отсече, че засилване на мерките край границата може да има, но те няма да бъдат в резултат на инцидента, а в резултат на цялостната оценка на миграционния процес към страната ни.

Източник: Dnes.bg

Предишна статия

Божествен глас! Орлин Горанов и Крисия изпълняват “Даже мен да ме няма”

Следваща статия

Китарата прави чудеса!

Други интересни