КОСТА СТАМЕНОВ ОТГОВОРЯ НА „ТРАКИЙСКИ СВЯТ”!

Автор: Няма коментари Сподели:

              КОСТА СТАМЕНОВ ОТГОВОРЯ НА  „ТРАКИЙСКИ СВЯТ”

– Г- Стаменов, хората вече се питат защо ви няма в списъка на кандидатите за кмет?

– Ние от НФСБ сме подали документи в Общинската избирателна комисия по повод на това, че от Централната избирателна комисия е дошло съобщение, че се оспорва моето присътвие в ГРАО. Аз предадох документите, с които удостоверявам, че съм регистриран в ГРАО. Подадохме жалба и до кметицата. Сега чакаме решението на Централната избирателна комисия, за да потвърди участието ми в местните избори. Ако резултатът  е друг, ние ще се съобразим с решението на ЦИК.

– Някои смятат, че ако ЦИК отхвърли вашата жалба вие ще се отчаяте, че няма да бъдете кандидат – кмет.

– Аз като лидер на НФСБ не съм си поставил за цел да бъда кмет. Целта ни е да променим управлението на община Хисаря. Сега има значение кой ще бъде кмет, за да може да покрепим него да промени обстановката в Хисаря.

– А имате ли вече стратегия по този въпрос?

– Да, имаме. Имаме предложение от няколко партии за коалиция, но без решението на ЦИК ние не предприемаме нищо. Ще вземаме решение след отговора от ЦИК. Имаме варианти. Ние може да подкрепяме чрез Министерски съвет, чрез Парламента. Няма да стоим със скръстени ръце, да стоим и да гледаме как неправилно се усвояват общински,  държавни и европейски субсидии.

– Предложенията от ляво ли са или от дясно?

– За мен ляво и дясно няма. Трябва да има едно читаво и истинско управление без корупция. В нашата програма ние сме заложили като първа точка – борба с корупцията. Ако ние се коалираме с някоя друга партия, ние ще искаме да изпълнят нашите искания. Иначе няма да има споразумение. Но има такива желаещи – да направим коалиция, да поемат част от нашата програма, която е нетипична за българската политика.

– В сайта пише,   че искат да знаят нещо повече за вашите съветници. Има ли нещо, от което да се страхувате?

– Ние имаме съветници, които са изключитгелно честни и предани хора от обществото на Хисаря. Това, което се коментира в публичното пространство, е резултат на предизборната кампания. Целта е да се омаскари най – главния противник и най – можещия. Когато се прочетат бюлетините, тогава ще блесне истината.

– Ако не влезете във властта и не вкарате общински съветници, какво ще бъде поведението на Националния фронт за спасение на България?

– Дали сме във властта или не, ние ще държим нашата програма да бъде изпълнявана. Но…ние ще влезем във властта. Работим целенасочено и сме се насочили към един успешен и добър завършек на нашата предизборна кампания.

– Г-н Стаменов, какво ще правите вие след изборите? Ако не станете кмет или общински съветник имам предвид.

– Ще продължа да работя, както до сега.

– Вярно ли е, че имате две досъдебни производства?

– Нямам досъдебно производство. Имам едно разследване, което е по поръчка на близък съветник до кметицата, за да избегне наказанието, което трябва да му се стовари за това, че той е злоупотребил със средства от Европейския съюз.   Това е предмет на разследване в момента от Пловдивската Районна прокурратура, където вчера аз бях свидетел и дадох показания. Това е пропаганда, която цели да очерни мен и хората около мен.

– Пак ви връщам в началото! Като внесохте документите за регистрация никой нищо ли не ви каза?

– Бяха пет човека в Общинската избирателна комисия, бяха проверени документите ни, бяха подписани и изпратени в Централната избирателна комисия.

 РАЗГОВОРА Е ПРОВЕДЕН НА 1 ОКТОМВРИ, ПРЕДИ  КОСТА СТАМЕНОВ ДА СТИГНЕ ДО ЦЕНТРАЛНАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ.

 ОЧАКВАЙТЕ ОТГОВОРА СЛЕД СРЕЩИТЕ И РАЗГОВОРИТЕ МУ ТАМ.

Предишна статия

Безплатните сандвичи до 4 клас – пластмаса и мухъл

Следваща статия

РОСИЦА СТЕФАНОВА – КАНДИДАТ ЗА СЪВЕТНИК В ЛИСТА 18 ОТ НФСБ

Други интересни