КАМЕН РАДЕВ ТАКЪВ, КАКЪВТО НЕ ГО ПОЗНАВАТЕ.

Автор: Няма коментари Сподели:

              КАМЕН РАДЕВ ТАКЪВ, КАКЪВТО НЕ ГО ПОЗНАВАТЕ

                                          

     Един арабски шейх събрал мъдреци,  за да му измислят изречение, което да важи за всяко време и за всяко положение. Изредили се мъдрецитеи най- мъдрият казал: „ И това ще мине!”

– Изплзвате ли  този израз в живота?

– Използвам го доста често, тъй като работата ми в полицията е свързана с много трудности и преди да преодолея една трудност казвам: „ И това ще мине и ще замине!”

– Като започнахме така, бих искала да ви кажа, че персийският поет, философ, астроном,          математик  Омар Хайям има едно изречение:  „Приемай всичко като миг нетраен”. Може ли във вашата работа да се приеме нещо като миг нетраен?

– Може. Миг нетраен – да.

– Какъв е вкусът на живота за вас?

– Сладък, интересен и непотворим – това е за мен вкусът на живота.

– Кое ви дава уверението, че за вас животът е сладък – семейството, детето, хората, с които работите?

– Имам най- прекрасното дете на света, съпруга, а работата ми доставя истинско удоволствие, затова казвам, че животът ми е прекрасен.  Работата ми е свързана с много трудности, затова казвам, животът ми  е интересен, а след постигането на всяка една победа казвам, че е сладък.

– Не е ли голяма скука да си началник на полицията?

– Не е скучно. Предишната ми работа в Икономическа полиция беше  почти еднообразна, свързана с определена линия. Сега работата ми е доста по- разнообразна, срещам се с интересни хора, с определени казуси и това ме задължава да бъда винаги на ниво.

– Хората, с които работите какво изпитват към вас? Защото имаше време, когато полицаите не обичаха началниците си.

– Аз не съм дошъл да ме обичат и да ги обичам. Аз съм дошъл да ги насочвам, да ги управлявам, за да може работата, която вършим, да ни удовлетворява.

– Ако седмицата е изпълнена с престъпления, как се чувства един началник? По – подтиснат или по- освободен да действа?

– Чувствам се много по- освободен, защото постигайки някакъв успех или пълен успех, както се е случвало, аз се чувствам просто превъзходно. Радостно ми е , че служителите са си свършили добре работата, че хората, които са потърсили нашата помощ, са удовлетворени. Случвало се е в някоя седмица да има престъпления, свързани с Наказателния кодекс – изнасилвания, грабеж, наркотици и тогава си правя равносметка и давам оценка на  работата на моите служители.

– Кой е най- важният фактор във вашия ден и във вашата нощ?

– Най- важният фактор в деня са служителите ми, а след работния ден съм край семейството си.

– Какво правите в свободното си време?

– В извън работното време най – обичам да съм  със семейството си. Обичам много да чета книги и да ходя за риба.

– Каква е тематиката на книгите, които четете?

– Обичам много  художествено – историческа литература. Напоследък чета книги, свързани с екзотерика. Четох за тайната космическа програма на Адолф Хитлер, която след капитулацията на фашистка Германия е пренесена в САЩ и в СССР.

– Значи гледате и канала за тайните планове на известни личности, за поводи за войни , за скрити тайни..

– Гледам го най- редовно и се възмущавам на някои нации, които погазват историята си. Например: Египет по всякакъв начин се стреми да заличи историята си, пък и не само своята. В Мраморно море са намерени много свитъци не на арабски език, не на египетски, а на друг и те ги изгарят.

– Тъй като казахте, че обичате древната история, стигали ли са до вас книгите на Ернст Мулдашев?

– Той за мен е най- великият лекар – офталмолог, който си е позволил да трансплантира око.

– И знаете ли, че за това го изпращат в Сибир и когато идват промените го връща министърът на здравеопазването в Бакширия – Халим Каламов, който му дава в град Уфа малка стаичка за кабинет. ? Той събира екип и тръгва към Тибетските си експедиции , за да докаже, че  са съществували Лемурийците..

– И Атлантите. Начина, по който той е описал Шамбала, Тибет, генофонда на човечеството в състояние на сумати,  преминаването от едно измерение в друго- той е уникален.

– Чели ли сте, че съществува скрита книжнина в Тибет, където е описано създаването на човечеството?  Мулдашев разговаря с пазача на тази пещера и той му отговаря, че му разрешават да чете само по една книга на година, за да не стигне никога до тайната на човешкия род.

– Да, такива книжнини има и в Египетските пирамиди, в други неоткрити исторически паметници. Има пирамиди в Китай, подводни пирамиди, в Мексико, откриха в Босна, има Стопските пирамиди близо до Рилския манастир и аз ги видях и заснех.

– Сега да се върнем в Пловдив! Има ли от вас към театъра пътека?

– Има пътека, но все по- малко време ми остава за театър, но съм почитател на постановките, които се представят.

– Любим артист от България?

– Мариус Куркински. Неговите моноспектакли са уникални. За мен той е най- големият артист.

– Българският филм,   който всеки трябва да види?

– „Мъжки времена”с Григор Вачков. Там той показва истинската си същност като артист. И всички филми с Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Апостол Карамитев..

– Сега в полицията вие сте главен инспектор. Какво следва?

– Комисар,  старши комисар, главен комисар.

– Стремите ли се нагоре?

– За сега – не. Искам по някакъв начин жителите на община Хисаря и на община Калояново да разберат, че имат човек, на когото винаги могат да разчитат. Искам хората да почувстват закрила и защита и да са доволни от работата на полицията.

                                                                                   Интервю на Ирина Кирилова

Предишна статия

Руската федерация одобри използването на въоръжени сили срещу Ислямска държава

Следваща статия

ОПИТЪТ НА НЕУСПЕХА.

Други интересни