Ремонтите по магистралите – до 1 ноември

Автор: Няма коментари Сподели:

Когато има събрани повече почивни дни винаги се образуват тапи. Те не са отсега, извинявам се, че сега съвпаднаха с ремонтите по магистралите и се получиха сериозни задръствания. Така коментира опашките на пътя по време на отминалите празнични дни министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в ефира на bTV.

Според нея пътуващите не са се вслушали в съветите в съветите на министерството и КАТ и резултатът бил налице – огромни опашки.

Павлова смята, че е била създадена необходимата организация, но призова и шофьорите да спазват правилата, за да не усложняват допълнително трафика.

Министърът допълни, че в момента се разработва специално мобилно приложение, което да облекчи трафика по пътищата. То ще показва всички участъци, които са в ремонт, къде има задръствания и тапи.

“При катастрофа приложението ще изпраща автоматично информация и ще се изпращат спешни екипи към мястото”, каза още Лиляна Павлова.

По думите й ремонтите по магистралите ще бъдат завършени до 1 ноември или ако изникне нещо непредвидено – до 15 ноември, когато се влиза в зимен режим.

Министерството работи и по въвеждане на нов начин на плащане за движение по магистралите – електронните винетки, като Павлова определи идеята като по-справедлив метод.

“Няма да са хартиени стикери, става с SMS, по банков път, през терминал”, каза още тя. С електронните винетки ще се избегнат много машинации, включително и използването на един стикер за няколко коли.

ТИР-овете пък ще плащат на изминат километър. „Който пътува повече, ще плаща повече” каза още министърът.

Очаква се внедряването на системата да започне през 2017 година и от началото на 2018-та да влезе в сила.

Източник: Dnes.bg

Предишна статия

Козият рог (1994)

Следваща статия

Раева разкритикува Григор Димитров: Ти си българин. Родината ти е една!

Други интересни