Как живеят днес хората в Хисаря?

Автор: Няма коментари Сподели:

                                              РАЗМИСЛИ

   Днес, в този велик ден за България, не можем да не мислим за бъдещето, в коетно идват избори за местна власт.

    Независим ли е днес кметът? Не винаги, защото трябва да изпълнява решенията на Общинския съвет. А решенията им независими ли са? Не винаги, защото понякога решенията им са предизвикани от лични интереси.

    Независими ми ли са общинските съветници? Не винаги. Защото изпълняват поръките на партиите, вкарали ги в този общински съвет.

    Независими ли са партиите? И те чакат директиви от горе, откъдето им определят основните цели в политиката.

     И какво излиза? Че най – независими са тия, които спят спокойно, защото не са крали пари от държавната субсидия и от европейските проекти. 

Най – независими са тези, които не са вземали подкупи, не са давали незаконни разрешителни за градежи, не са подписвали незаконни заповеди, не са били лично свързани с изпълнители, имали са позиция и мнение – само тяхно.

     Днес, в деня на независимостта най – свободни са трудовите хора. Ако искат, ще берат грозде, ако искат, ще правят вино, ако искат, ще пият бира, ако искат,  ще копаят градинките си. 

Ако искат, ще отидат в един от стотиците манастири в България, за да запалят свещ и да се помолят за себе си и близките си. 

И дано да се помолят за един честен и независим бъдещ кмет на община Хисаря, за умни и интелигентни съветници, които да контролират кмета и да не искат за себе си нищо, за кметове по селата, които не са безгласна буква. 

Да се помолят за своята свобода и независимост, за независимостта на народа ни, за свободната и независима България.

                                                                                   Тракийски свят

Предишна статия

Леонард Коен – ТАНЦУВАЙ!

Следваща статия

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Други интересни