Дом за стари хора в Старосел.

Автор: Няма коментари Сподели:

                                   ДАЛЕЧ ОТ СЕМЕЙСТВАТАImage title

     Цветелина Калимери е управител на Дом за  стари хора в Старосел. Как живеят възрастните хора  – това беше основното, което искахме да разберем от нея. Затова пристигнахме в дома. То пък се случи весел празник. Фолклорната група от Старо Желазаре беше дошла, за да поздрави родените през месеца. Ето какво каза Цветелина:

Тук работят дванадесет  човека. Имаме медицинска сестра, но нямаме 24 часа медицинско обслужване. Персоналът е:  социален работник, управител, касиер- домакин, готвачи и санитари. Храната се подготвя в дома.

     Имаме часове по трудова терапия, арт-  терапия, музико –терапия, изобразително изкуство, кулинарни дейности. Всеки ден сме заети с някоя дейност. Двадесет и пет са възрастните хора при нас, имаме едно свободно място. Традиция е да ни посещават състави от читалищата в района, децата от детската градина в село Старосел също идват да ни поздравяват. За тях изплетохме шалчета миналата година и те много се радваха.

     Водим нашите хора  и далеч от Старосел. Това лято бяхме на море, в Копривщица на надпяването, предстои екскурзия до Рилския манастир. Гледаме да ги разнообразяваме –  завършва Цветелина Калимери.

                                                                                Тракийски святImage title

Предишна статия

Опасен чар

Следваща статия

Кой дърпа конците в община Хисаря!

Други интересни