Над 15 хил. мигранти пристигнали в Мюнхен в събота и неделя

Автор: Няма коментари Сподели:

Германското правителство обяви, че отпуска 6 млрд. евро за приемане на бежанците.

Над 15 хил. мигранти, предимно бежанци от Сирия, пристигнаха в Мюнхен от Австрия в събота и неделя, предаде ДПА, като цитира местните власти.

След като слязат от влаковете в Мюнхен и Франкфурт, мигрантите са отвеждани в бежански центрове из Германия. Железопътните оператори в Австрия и Германия увеличиха капацитета на влаковете, за да поемат потока мигранти от австрийския град Никелсдорф, на границата с Унгария, пише ДПА.

Очакваше се тази нощ да пристигнат още 2220 души.

Германското правителство обяви след преговори до късно през нощта между партньорите в управляващата коалиция, че отпуска 6 млрд. евро за приемане на бежанците.

Християнсоциалния съюз (ХСС) – малкият баварски партньор в консервативния блок ХДС/ХСС, иска канцлерът Ангела Меркел ясно да заяви, че и други европейски страни трябва да поделят бремето на приемане на бежанците.

“Федералната република не може сама да приеме почти всички бежанци, след като Европейският съюз има 28 страни членки”, каза лидерът на ХСС Хорст Зеехофер. Бежанският наплив може да подкопае обществената подкрепа за либералната политика на правителството за даване на убежище, продължи той.

“Няма общество, което да е в състояние да се справи само”, каза лидерът на ХСС.

В Будапеща 1000 новопристигнали мигранти чакат разрешение да отпътуват към Австрия, а още няколкостотин са се отправили пеша към границата. Голяма част от мигрантите влизат в Унгария през Сърбия.

Унгарската полиция съобщи, че около 750 мигранти, сред които 140 деца, са били преброени в събота – по-малко от пристигащите между 1500 и 3000 дневно в изминалите седмици, добавя ДПА.  

Източник: Vesti.bg

Предишна статия

Главната в Пловдив стана галерия на славата.

Следваща статия

Слънчево, но хладно начало на работната седмица

Други интересни