Синоптик: Септември започва с жеги, антициклон ни пази от дъждове!

Автор: Няма коментари Сподели:

Септември, за разлика от други години, започва с жеги. До 38 градуса ще стигнат температурите в сряда. Това прогнозира синоптикът Симеон Матев в “Добро утро, България!” по ТВ7. “Джесика” ще ни пази от дъждовни облаци през следващите дни, в четвъртък в страната ни ще нахлуе хладен въздух и ще паднат валежи, прогнозира синоптикът Симеон Матев.

“През следващите дни България и почти целият Балкански полуостров се намира под защитата на антициклона “Джесика” от дъждовните облаци, които надвисват над Европа. Той не им дава да дойдат насам. Днес и в близките няколко дни времето на Скандинавския полуостров и в Русия ще вали дъжд и ще е хладно, но при нас ще е слънчево”, заяви Матев.

“През следващите дни по нашето Черноморие времето ще е много добро за плаж. Септември ще започне с горещо време. Средната минимална температура за месеца ще е 11 градуса. Средната максимална температура пък ще е 25 градуса. Септември е един от най-сухите месеци в годината. В началото на следващата седмица температурите ще са характерни за средата на юли”, заяви синоптикът.

“До четвъртък ще продължат жегите. Ще нахлуе обаче хладен въздух от северните ширини на континента. Тогава ще има дъждове с гръмотевици. Температурите ще се понижат”, каза още Симеон Матев.

Източник: Plovdiv24.bg

Предишна статия

Куриоз! Жена работи 18 часа на ден, отказват да ѝ дадат заплата

Следваща статия

БНБ: Спадът на лихвите по кредити и депозити продължава

Други интересни