Петролът падна под 40 долара/барел. Продажната цена остава същата

Автор: Няма коментари Сподели:

Обичайната цена на суровия петрол обикновенно варира около 100 долара за барел, като дори е достигала 150 долара и повече. 

През тази седмица цената на петрола падна под 40 долара за барел на борсата в САЩ за първи път от световната икономическа криза, предаде Ройтерс. Цената на американския лек суров петрол с доставка през октомври за кратко падна под психологическия праг до ниво от 39,86 долара за барел, което е най-ниското й равнище от 6 години и половина насам.

Негативната тенденция се запазва за осма поредна седмица. Това е най-дълъг период от 1986 г. насам. Сортът Брент с доставка през октомври поевтиня на Лондонската борса с 3% и достигна 45,1 долара за барел, което е минимална стойност от март 2009 г. Цените на петрола падат рязко на фона на лошите новини за световната икономика и перспективите за потребление на енергия. Петролните баланси показват, че свръхпредлагането през 2015 г. ще продължи, което “ни кара да се запитаме докъде може да стигне петролът”, коментират анализаторите на “Ситигруп”.

Източник: standartnews.com

Предишна статия

Хиляди и хиляди пътни нарушения от началото на август

Следваща статия

В Европа всеки се спасява поединично от бежанците.

Други интересни