Ей българи! Събудете се!

Автор: Няма коментари Сподели:

                    Image title                                НИЕ НЯМА ДА СЕ УПЛАШИМ

     Ах, какво вълнение предизвика вестник „Хисаря днес” в град Хисаря. И как не? Нали от две години и половина не е излизал вестник в този град. Никой нищо не знае – нито какво става в общината, нито какво се гради, нито с кого се гради, нито от кого се гради. Вестник в Хисаря! Ами това е събитие! Това е нещо, което не се е случвало две години и половина – да четеш, а не да гадаеш.

      Ах, колко хора развълнува този вестник! Хора, които се страхуват за себе си, за партията си, за тези, които поддържат. Точно тези хора днес спукаха телефоните да обвиняват авторите, да дават „добронамерени съвети”, да заплашват авторите и да споменават имена на хора, които плащали за вестника. Ние записахме техните телефонни номера. И ако някой си представя, че ще ни уплаши, много се лъже. Просто ще издирим чрез номерата тези, които ни тероризират. Защото във вестника няма нищо укоряващо. Има само верни неща и  умни мисли на умни автори. И не можем да разберем  какво лошо има в рекламата за града с една вълшебна импресия и какво лошо има в съобщението за една нова книга на жена, направила толкова много за града в областта на културата. Нека не забравят някои, които вече не са кметове и други, които все още са кметове, колко слова им пишеше тя, та по празниците им ръкопляскаха.

     Е, има писано и за кандидат – кметовете. Не може, хората трябва да знаят кои са. И понеже са представени нестандартно, понеже никой друг не може така с по три изречения да ги характеризира, ха сега дайте да изядем автора. Изглежда в Хисаря са забравили, че  живеем в свободна и демократична страна, в която всеки може свободно да изразява мислите си. Изглежда тук нивото на интелигентност рязко е паднало надолу, а еснафщината е взела връх. 

И сега, когато се появи нещо интелигентно, трудно е на някой хора да го преглътнат. Ами за това е нужен интелект. А къде е той, кой го притежава  – властниците ли, съветниците ли?

Че някои от тях не са чели „Под игото”!

Оставете на мира вестник „Хисаря днес”!

Той е направен, за да ви информира!

Благодарете на авторите, защото те очакват вашата подкрепа. Знайте, че още много интересни неща ще научите.

                                                                                                                  ТРАКЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Пловдив след потопа

Следваща статия

Ошо

Други интересни