Кметът на Карлово: Ще бъда арестуван днес, за да ме отстранят от местните избори.

Автор: Няма коментари Сподели:


Кметът на Карлово Емил Кабаиванов (СДС), който най-вероятно ще бъде издигнат от Реформаторския блок за нов мандат, се оплака от полицейски и прокурорски произвол срещу него и служители на общината.

По думите му днес той ще бъде арестуван след поредица от неоснователни акции срещу него, като сутринта – преди да влезе в сградата на окръжната прокуратура в Пловдив, даде интервю за Нова телевизия. Според него разследването имало връзка с местните избори, като целта е той да бъде отстранен, но отказа да посочи кого подозира за инициатор.

“Два месеца преди местните избори на 25 октомври предизборната борба в Карлово, а вероятно и на други места в страната, започна. Започна по един непочтен и недемократичен и незаконен начин”, написа Кабаиванов в съобщение до медиите в петък. Той посочи, че очаква да бъде арестуван в понеделник, въпреки че имал забрана от лекуващите го лекари да участва в следствени действия. Той добави, че ще му “бъде повдигнато смехотворно обвинение”, а целта била да бъде арестуван зрелищно и в последствие да бъде поискано от окръжния съд отстраняването му от длъжност.

Според разказаното от него днес случаят започнал през май, когато районен прокурор от Карлово, братовчед на един от кандидатите за кмет, го обвинил в злоупотреба с доверие за действия, по които окръжната прокуратура отдавна вече се била произнесла, че не са престъпления. Става въпрос за няколко служители, назначени от него, които да участват в проект по европрограма. Разследващите твърдели, че те не са явявали на работното си място. “Не следя кой кога идва и си тръгва от работа”, заяви Кабаиванов днес и попита дали кметът на София Йорданка Фандъкова следи лично дали всички нейни служители ходят на работа.

След този случай последвал друг – през юни беше задържан Милко Стрехин след обиск, продължил цял ден, за да се търси заповед, която разследващите били знаели, че се намира в деловодството на община Карлово. “Един почтен възрастен (63 г.) мъж беше обискиран и държан без основание цяла нощ в ареста, като целта е била да го сплашат и да го привлекат като свидетел на обвинението. По подобен начин разследващите органи са подходили и към други служители във “водния” проект – г-жа Цветина Захарлиева и г-н Яни Вангелов. Жертва на полицейщината беше и секретарят на община Карлово г-н Стефан Стефанов, който също беше призован и разпитван пред съдия – посред нощ и без да му бъде дадено право на адвокат”, смята още Емил Кабаиванов.

В резултат било повдигнато “смехотворно обвинение, според което съм допуснал разхищаване на над 20 хиляди лева от проекта за водния цикъл на Карлово. Това обвинение, което най-вероятно няма и да влезе в съда, все още не ми е връчено.”

http://www.dnevnik.bg/

Предишна статия

Пуснаха най-големия пеещ фонтан във Варна (ВИДЕО)

Следваща статия

Избори 2015.

Други интересни