Българският отбор по информатика завоюва 1 златен и 2 сребърни медала. Остават блокирани в Китай

Автор: Няма коментари Сподели:

Част от децата от отбора ни за Международното математическо състезание (CIMC) в китайския град Чанг Чун останаха блокирани в азиатската страна заради неизправност на самолета, с който е трябвало да се доберат до Пекин. Заради повредата българчетата изпуснали съответно и полета за Москва, откъдето трябваше да поемат към София.

Членове от делегацията ни съобщиха за “Новинар”, че в неделя сутринта българско време са успели да пристигнат в китайската столица. Една част от 36-мата успели да се качат на самолета за Русия, но другите били подслонени от българското посолство, докато успеят да се приберат невредими у нас.

Преди да претърпят всички перипетии българчетата са представиха традиционно силно на състезанието. Седмокласникът от Софийската математическа гимназия (СМГ) Иво Петров спечели златен медал, а шестокласниците До Виет Къонг и Иван Георгиев взеха сребро.

С подобно постижение се окичиха и представителите на Първа частна математическа гимназия Борислав Кирилов (5 клас) и Михаела Гледачева (6 клас). Александър Желязков (7 клас) пък грабна бронза. На отборното състезание отборът от Софийската математическа гимназия (Иво Петров, Иван Георгиев, До Виет Къонг и Никола Стайков) успяха да се наредят втори и взеха две сребърни купи.

Междувременно у нас се завърна отборът ни по информатика, който спечели един златен и два сребърни медала от тазгодишната Международната олимпиада в казахстанския град Алмати, съобщиха от Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН).

Злато за България донесе Христо Венев, който е дванадесетокласник в СМГ. Енчо Мишинев (10 клас в МГ Ямбол) и Даниел Атанасов (11 клас в СМГ) пък успяха да завоюват сребърни отличия. Силно се представи и Кристиян Цъклев от СМГ. В състезанието взеха участие 324 млади гении от 84 тима.

Източник: Novinar.bg

Предишна статия

Полицията издирва 55-годишен мъж от Пловдив

Следваща статия

Куриозно! Феновете на ЦСКА нахлуха на терена и прекратиха контролата с “Ашдод”

Други интересни