Противникова банда имала зъб на Императора

Автор: Няма коментари Сподели:

Нено Костов е солиден, улегнал, 42 годишен мъж от Хисар. Привидно бизнеса му е съвсем чист. Той стопанисва магазин за елуреди, хранителна бакалия и огромна овощна градина по пътя за село Старосел. Има мила съпруга и малък син. Майка му и баща му – Рада и Видол са авторитетни хора в града.

Нено е женен за племенницата на бившия кмет на курорта Георги Пирянков. Че Нено Костов е забогатял незаконно от разкопки и алъш-вериш с антики отдавна се знае в курортното градче. Никой обаче не смее да говори, да сезира полиция и прокуратура. Защото според местните той е мощен, разполага с пари и ще си отмъсти на онзи, който посмее да го натопи.

Днес в Хисар хранителният магазин работеше в обичайната суматоха. Продавачките бяха спокойни, а майка му, леля Рада, демонстрира завидно самочувствие. Объркали сте се, няма такова нещо, ето, колата на сина ни е пред дома ни, нищо не е станало, каза жената, която основно се занимава с търговския обект.

Немалко обаче са враговете на Нено в Хисар. Въпреки, че се страхуват от бизнесмена, те припомниха факти, които разтърсиха преди време малкото градче. Нено Костов ръководи солидна група иманяри. За него е работил и Иван Врачев, който носи екзотичното прозвище Бай Делко Смока. Прякорът идва от любовта към чашката на Иван. Той е бил на второ ниво след боса си, той е присъствал винаги на разкопките, които се извършват по тъмни доби в Хисар и Старосел.

В градчето помнят как преди 10-на години Врачев изведнъж забогатя и започна да демонстрира необичайно висок стандарт на живот. Групата била намерила имане, какво и от кога знаят обаче само най-приближените. Врачев предизвика една катастрофа, в която уби човек. Тогава той обвини за катастрофата с мощния джип мъртвия си приятел, който се возел с него. Номерът мина. Трагедията стана между Хисар и Михилци.

Година по-късно обаче Иван Врачев, мъртво пиян, на път за село Калояново уби 5 членно семейство с две деца, отново при катастрофа. По наши източници цялото му богатство, спечелено от иманярските набези е отишло за адвокати, за да отърве зандана. Съдия по делото беше Галя Георгиева, която в момента е член на ВСС. Георгиева бе безкомпромисна и постанови тежка присъда. 200-та бона не бяха достатъчни на юристите и сега Иван излежава половината от 20 годишната си присъда. Той има съпруга, пускат го да се прибира за добро поведение, а преди 2-3 години жената му родила детенце.

Нено Костов никога не е демонстрирал огромен лукс и богатство, както го правят слугите му. Той знае, че е наблюдаван, не се изхвърля, казаха хисарчани. Шефът на хисарската полиция Иван Иванов коментира, че Костов никога не е попадал под обсега му, няма криминално минало и не е бил задържан. Говори се, че арестът на Нено и продавача от Карнобат може да е провокиран от конкурентна група, също от Хисар.

Преди повече от 10 години Костов натопил пред ченгетата конкуренцията, а яките момчета от противниковата банда търкали наровете на следствения арест повече от месец. Има ли иманярска война между босовете в Хисар БЛИЦ тепърва ще нищи. Странен е обаче фактът, че никой в курорта не е учуден от ареста на бизнесмена Нено Костов. 

Хисар и региона са любимо място на търсачите на лесни пари. Преди 17 века курорта е бил любимо място за отдих и разврат на римския император Диоклециан. Там той е оставил несметни богатства. Само на 20 километра се намират Култовият храм в Старосел, търговския център на древните траки и най-голямата на Балканите резиденция на тракийският цар Аматок. Региона е почти неизследван и пълен с несметни богатства. Говори се обаче, че имането е прокълнато. Който го намери или умира, или лежи в затвора.

blitz.bg

Предишна статия

Съкровищата на древните Траки – Боровско съкровище

Следваща статия

Сагата с пътя за Св. Тома: Как един път дин път се превръща от държавен в частен

Други интересни