Горещини сега и студ през зимата.

Автор: Няма коментари Сподели:

Гребен от горещ въздух от Западна Сахара и Близкия Изток причинява непоносимите жеги у нас. В момента Балканите и Сицилия, са най-горещите точки в цяла Европа, обясни от ефира на bTV климатологът доц. Георги Рачев.Той посочи още, че според това колко високи са температурите по време на „горещниците” се прави прогноза колко ще е студено през зимата. Така 28 юли прогнозира за декември, 29 – за януари, 30 – за февруари. По температурите в последните дни следва да се съди, че ни очаква рекордно студена зима.
„За успокоение” Рачев обясни, че най-горещата точка на земята в момента е Ирак, където на определени места температурата достига до 51 градуса. Още в 7 ч. сутринта тя е била над 30.
Климатологът посочи още, че има вероятност 2015 година да се окаже най-топлата, откакто се води наблюдение на температурата – от 1880 година насам. Необичайно топло време е било засечено още през декември.
Рачев каза още, че традиционно през август температурите ще бъдат по-меки от юли. Въпреки това не бива да се забравя, че понякога температурни рекорди се регистрират именно през този месец. От началото на жегата – от 15 юли, досега, няма нито един температурен рекорд. Уникалното се оказва времетраенето на жегите – около 22 дни./Вестник Марица

Предишна статия

ФК Лудогорец дава още 10 млн за най-модерната база в България

Следваща статия

Американец откри съкровище!

Други интересни