Полярните мечки не могат да се справят с промените в климата

20 Юли, 2015
0 коментара

Полярните мечки не са в състояние да се адаптират поведението си, за да се справят със загубите на храна, свързани с по-топлите лета в Арктика.Учените вярват, че животните ще влязат в състояние " ходене на хибернация ", когато са лишени от плячка.

Новите изследвания показват, че мечките гладуват в горещи условия, когато храната е оскъдна.Учените твърдят, че индикациите за оцеляването на вида в един по-топъл свят са мрачни. През 2008 г. полярните мечки са били посочени като застрашен вид в САЩ. По това време секретаря на вътрешните работи отбеляза, че драстичния спад на морския лед е най-голямата заплаха, пред която са изправени мечките.

Полярните мечки оцеляват главно от тюлени, които ловуват на морския лед, но увеличаващото се топене през лятото намалява броя на тюлените и в резултат на това мечките оцеляват на ръба.Някои изследователи твърдят, че полярните мечки ще се справят с намален прием на калории, като преминат в състояние на ниска активност наречено " ходене на хибернация ", подобно на начина, по който много видове като мечката се справят със зимата. Изследователи от университета в Уайоминг, обаче, извършват изследвания, с които опровергават тези твърдения. Оказва се, че мечките не могат да се справят с липсата на храна през лятото и реално гладуват.

Източник: BBC

ЕТИКЕТИ: полярни мечки;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.