ТРИ МЕСЕЧНО БЕБЕ БЕШЕ КРЪСТЕНО

06 Октомври, 2019
5 коментара

     Художникът Георги Паунов и любимата му Атанаска се зъвърнаха от Париж в Хисаря, за да кръстят детето си. Те избраха за този акт Пловдив и църквата „Свети дух” в жилищен комплекс „Тракия”. Светото кръщение извърши свещеникът дон Димитър, който служеше в католическите църкви на Миромир, Хисаря и Раковски. Той спокойно и интелигентно обясни тайнството на кръщаването  и обяви името на детето – НИКОЛ. Кръстници бяха Атанаска Налчаджийска и Иван Налчаджийски.

    Църквата „Свети дух” е една голяма, изградена в модерен стил църква, която ,според думите на дон Димитър, събира вечер на литургия  католици и православни.  Събира ги преди всичко неговата личност на възпитан, интелигентен, ерудиран, образован мъж. Той пожела на двамата родители здраве и щастливо отглеждане на малката, която през целия ритуал стоеше кротко и гледаше с теменужено- зелените си очи. Тя получи документ за кръщаването си на български и френски език.

  В църквата „Свети дух”има изложбена зала, която се използва за срещи, конференции,  срещи с писатели, поети, културни дейци. В момента там има изложба на пловдивски художник.

    Тържественото отпразнуване на кръщаването на Никол беше в комплекс „Албена” в Хисаря с богато отрупана трапеза, с много подаръци и с най- близки приятели.

                                                                   Тракийски Cвят  

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от приятел на Паунови
07 Октомври, 2019 | 15:29
Напиши отговор
Оценка: +14
Честито,Жоре!
Анонимен
#2 от приятел на Паунови
07 Октомври, 2019 | 15:29
Напиши отговор
Оценка: +13
Честито,Жоре!
Анонимен
#5 от Гостенка
07 Октомври, 2019 | 16:32
Напиши отговор
Оценка: +9
Беше прекрасно кръщаване. Атанаска има вкус и финес и всичко беше красиво, дори и поканите - стилни, художествени. Кръстниците пък ме поразиха със скромността си и с усета да оценяват човека. А реакцията на голямата дъщеря на Жоро Паунов - Илиана, която през цялото време часове наред само казваше: на кака кукличката, на кака хубавката, на кака душичката, трогна всички. Да сте живи и здрави и благодаря за уважението, което 30 години изразяваш към мен, Жоро, и си предал това и на любимата ти Наси. А за клюкарите трябва да кажа, че в този ден се обади да честити свекървата на Наска / майката на починалия и мъж/, с която тя говори на прекрасен немски език.До нови хубави събития, да ни пази бог!
Анонимен
#6 от Честито!
07 Октомври, 2019 | 17:01
Напиши отговор
Оценка: +8
Жалко, че Илин Паунов не видя този ден.
Анонимен
#7 от тримесечие
08 Октомври, 2019 | 09:15
Напиши отговор
Оценка: -1  +16
ТРИМЕСЕЧНО!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.