Путин нареди изтегляне на руските войски!

14 Март, 2016
0 коментара

Руският президент Владимир Путин е разпоредил на армията да започне изтеглянето на основната част на руските сили от Сирия, подчертавайки, черуската военна намеса била постигнала в голяма степен своите цели, съобщава „Ройтерс”.  

Путин, по време на заседание в Кремъл с министрите на отбраната Шойгу и на външните работи Лавров, разпоредил, че изтеглянето трябва да започне от вторник.

Той също така наредил Русия да засили ролята си в мирния процес за прекратяване на конфликта в Сирия.  

Руският президент е изразил надежда, че изтеглянето на руските войски от Сирия ще бъде добър стимул и позитивен сигнал за преговорния процес между политическите сили в тази страна.

Путин уточнява, че руските бази в Тартус – морска и Хмеймим – ВВС, ще продължат работа в досегашен режим. Те трябва да са добре защитени по суша, море и въздух, подчертава държавният глава.

Военните, оставащи в Сирия трябва да контролират спазване споразумението за прекратяване на огъня, изтъква Владимир Путин.

Прессекретарят на президента, Дмитрий Песков, добавя от своя страна, че Путин е обсъдил и съгласувал с президента на Сирия Башар Асад решението за извеждане на руските военни сили. Всичко казано от него на Лавров и военния министър Шойгу се знае и от сирийските колеги и президента Асад, изтъква Песков.

По думите на Шойгу руските войски са унищожили в Сирия над 2 хиляди бандити, дошли от Русия, в това число и 17 полеви командири.

Припомняме, Русия започна въздушни удари в Сирия на 30 септември 2015 г. по искане на Асад.

https://news.bg

ЕТИКЕТИ: Русия.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.