Основни събития: 2020-21 години...

31 Март, 2020
1 коментар

     Преди две години Константин Дараган предвиди с точност кога ще приключат глобализма и либерализма, как ще се срутят Съединените щати и какво ще е бъдещето на Европа...

Един никому неизвестен украински политически астролог написа през април 2018-та смразяващата статия „Границите на Козирог“. В нея той посочваше 2020 година като преломна за целия свят, която ще го преобърне. През 2020-та, писа тогава той, светът ще изпадне в тежка икономическа криза, сравнима с Голямата депресия от 1929 година.

Тя ще разруши цялата световна политическа система, която е съпровождала живота ни. В САЩ ще има упадък, а страната напълно ще загуби ролята си на водеща сила. Ще изчезнат Оскарите, Нобелите, дори империята на Илон Мъск. Единният Запад повече няма да съществува, освен като историческо понятие. Държавите в Европа отново ще възвърнат значението си, а начело им ще застанат политици, които не са федералисти и глобалисти и не вярват в наднационални органи, като Европейския съюз. И не само това – той прогнозира дори вирусното заболяване от нов тип, разпространявано по въздушно-капков път, чийто „спектакъл“ днес гледа целият свят.

Името му е Константин Дараган. Макар че по това време той вече имаше от повече от десет години своя интернет страница с политико-икономически прогнози  (http://www.astrology-online.ru/kommentarii.shtml), именно статията „Границите на Козирог“ му донесе огромна известност в страните от бившия Съветски съюз, а и не само там. Международното руско радио „Спутник“ го покани за свой автор и в момента той води собствена рубрика всяка събота сутрин.

                                                                                                                                   Константин Дараган

За разлика от всички останали добри политически астролози в света, а те се броят на пръстите на двете ръце, Дараган и до момента е единственият, който не просто всяка година продължава да публикува ясни и съвсем конкретни политически прогнози на нормален език, максимално изчистени от астрологични термини, но на всеки 6 месеца си прави и равносметка какво от предвиденото действително се е случило. Неговите прогнози се сбъдват с удивителна точност в почти 90% от случаите. 

Веднага след излизането ѝ, „Границите на Козирог“ бе публикувана със съкращения и във Флагман. Тогава мнозина я коментираха иронично и назидателно.

Днес,когато глобализмът и либерализмът се тресат по шевовете си, а коронавирусът парализира Европейския съюз, едва ли им е до ирония. Поради фундаменталното значение на този текст, Флагман представя пълния му превод, заедно с избрани откъси от следващите прогнози на Константин Дараган.

Границата на Козирог (18.04.2018)

Обещах да ви открехна „кухнята“ на прогнозирането – как изобщо се правят мунданните (от латинската дума „мундо“ – свят – б.пр.) прогнози, в това число и моите успешни за изминалите години. Ще разгледаме прогнозирането само върху един от петнадесетте цикъла на мунданната астрология. Пък нека тези, които са далеч от астрологията, но са любопитни, сами си правят изводите.

През 2020 г. (математически точно – 13 януари) на всички ни предстои да преминем през важно световно препятствие. С него ще започнат серия от трансформации, сходни по характер с тези от 80-90-те години на XX век. Този път обаче всичко ще бъде значително по-впечатляващо, тъй като веднага след цикъла Сатурн-Плутон, в същата тази 2020-та година, ще се случи и т. нар. „Голяма мутация“. А тя ще даде началото на нов период в историята на човешката цивилизация за следващите почти 200 години. Само че център на цялата тази трансформация този път ще бъде не покойният Съветски съюз, а в момента благоденстващият еднополюсен свят. Освен това самото съединение на Сатурн и Плутон, за разлика от друг път, ще е изключително забележително, макар че аз засега ще се въздържа от коментар по този повод.

Всичко ще започне с приключването на цикъла Сатурн-Плутон и с началото на следващия. Цикълът на Плутон и Сатурн е най-суровият ритъм; главният цикъл на тоталитаризма, независимо как точно е решил да се кръсти; цикълът на организираното насилие и терора, който въплъщава в себе си най-консервативната енергия в света и политическата реакция; цикълът на най-висшата степен на концентрация на власт в един-единствен център за взимане на решения. Включително до фашизъм. Това е едната му страна. От друга, това е цикълът на деколонизацията, на разрушаването на отживелите времето си системи, на загубата на власт и влияние и на политическите банкрути. Най-общо казано, това е ритъмът на кризите на властта, борбата за власт и разпадането на остарелите политико-икономически системи при разпределението на собствеността в световен мащаб.

На грамотния човек е достатъчно да се посочат предишните периоди, за да му се разкаже много повече, отколкото с думи:

- 2020;
- 1982 – кулминация на борбата между двете основни политически системи в двуполюсния свят;
- 1947-48 – официалното начало на Студената война, която, благодарение подвига на такива хора, като Курчатов и Корольов, не успя да стане ядрена;
- 1914-15 – всичко на всичко Първата световна война;
- 1883 – а тук, напротив, имаме превръщане на стария световен бардак в продължителен насилствен мир; мощно укрепване властта в резултат на политиката на руския император Александър III.

Впрочем, Втората световна война също е в пряка връзка с този цикъл – на квадратура във фиксиран кръст. 

Като пряко развитие на цикъла от 1914-15 години, което съвсем точно съответства на историческите причини. 

Наистина красиво, нали? А може да се продължи и още…

Но Историята учи тези, които искат да се научат, и наказва глупците за неусвоените уроци. Интересно е да се разбере кого ще накаже този път. А всичко е съвсем просто. Достатъчно е само да разгледаме кои политически хороскопи ще влязат в резонанс с този мунданен цикъл. Първо, това са тези, в които са силни Сатурн и Плутон, и особено, ако са в аспект. Второ – хороскопите, където точката на новия цикъл (23 градус на Козирог, плюс-минус мунданен орбис (от латински – окръжност, но в астрологията „орбис“ е толерансът от плюс-минус 6 месеца, в който дадено астрологично събитие започва да оказва влияние върху хората и държавите на Земята – б.пр.) се намира в мажорен аспект с картата. Особено в съединенията – там ефектът ще е буквално неизбежен. За улеснение ще наречем тези градуси „гранични“. Между другото – това място е забележително аспектирано още сега, така че и знаците, които получаваме, са много красноречиви.

Трето – най-мощно ще засегне тези, у които в това място на зодиака (или в аспект с него) има Сатурн или Плутон. Тук вероятността от реализация на прогнозите и тяхната мащабност е изключително висока, заради повторната връзка.

Та кои хороскопи в крайна сметка ще засегне този цикъл? Разбираемо, започваме с тартора. В „района“ си имаме добре въоръжен, респектиращ бандит, един вид централна фигура, която дебне. Тъй като той надзирава всички, по действията му и поведението на неговия антураж можем напълно да преценим цялата ситуация. В хороскопа на САЩ (04.07.1776) едно от най-чувствителните места е опозицията Плутон-Меркурий по оста 2-ри – 8-ми дом, с Плутон в края на Козирог. За първи път в историята Плутон се връща на своето си място, което е заемал тогава. При това не е сам, а заедно с назъбения световен цикъл.

Техническа прогноза: мащабна принудителна трансформация на активите и собствеността; със загуби; с директни щети върху дългове и кредитори. Въвеждане на нова система, нови правила на играта във финансовия сектор.

                                        Основни събития: 2020-21 години.

В хороскопа на най-сладката частна организация, произвеждаща безкрайни пари (Федералния резерв на САЩ, 23.12.1913) Юпитер е в 24 градус на Козирог. В неприятна опозиция, без поддръжка.

Техническа прогноза: мащабна криза; принудителна загуба на властта или влиянието; болезнена реорганизация.

Срок за изпълнение: 2019-2020.

Начело на самоназначилата се за изключителна нация от супергерои стои възхитителен лидер (14.06.1946) с доволно болезнено съединение в хороскопа на Сатурн и Венера. По ирония на съдбата (излъгах – не по ирония, а по неин замисъл) това съединение се намира в 24-26 „гранични“ градуси на Рак. Опозиция на най-тежкия исторически цикъл към най-слабото място на водещото длъжностно лице. По-зле не може и да бъде.

Техническа прогноза: сериозни щети върху репутацията и общественото положение, заради действията на спецслужбите, или сериозна провокация. Тест за издръжливост, който той няма да успее да премине. Би било добре, ако изобщо остане здрав, за всичко друго – никакъв оптимизъм.
Срок: 2020 година, плюс-минус орбиси.

В хороскопа на Нюйоркската фондова борса (17.05.1792) имаме забележителна опозиция в 21-28 градуси на кардиналните Знаци. Всеки, който се е опитвал да разбере причините за нейните сривове в миналото, е напълно наясно какво да очакваме. Между другото, Границата на Козирог се намира в опозиция с Плутон от времето на Голямата депресия. И реално те са отличници – за полупериода на неговото движение са изминали огромен път, достигнали са противоположното (финансовия връх), както е и предвидено за полуцикъл. Факт – достигнали са! Но от всеки връх тръгват много пътеки, а пътят е все един – надолу. Заедно с цикъла.

Техническа прогноза: борсова криза, каквато не е имало най-малко от 30 години.

Срок за изпълнение – 2019-20 години, но може да се уточни в годишните прогнози.

В хороскопа на НАТО (24.08.1949) – опозиция на Юпитер с Марс в 22-24 градуси на Козирог. Какво съвпадение само, а! Световният „граничен“ цикъл ще застане в опозиция на Марс.

Техническа прогноза: мащабна принудителна реорганизация; мобилизация и значително пренапрежение на силите; възможна загуба на способността за действие. Впрочем, тук има позитивен изход. При това много добър – позицията на арбитър, посредник. Но този изход не е Марс, не е и победа.

Период на изпълнение: 2019-2020 години.

В най-интересния хороскоп на британското световно господство (за повече подробности за Общността на нациите потърсете в специализираната литература), 11.12.1931, имаме опозиция - е, стига вече, в 22 кардинален градус! Също така и непосредствено Сатурн с Плутон. Какво удивително съвпадение, обаче. И световният цикъл ще премине като валяк по тази точка в опозиция с наталния Плутон.

Техническа прогноза: принудително преструктуриране с огромни загуби; вероятно фактическо разпадане на цялата установена структура за влияние. Всъщност – британската шизоидна хистерия от 2018 година се вписва просто забележително, тъй като прогнозата е именно за 2018-2019 години.

За тези, които обичат да копаят надълбоко и на които не е нужно да се доказват вече известни неща, ще е интересно да надникнем и в хороскопа на Обществото на илюминатите (01.07.1776), оказало най-сериозно влияние върху съвременната англосаксонска глобалистична култура. Целият свят под властта на наднационалния финансов елит, без религии, без нации. И без права. Свобода, превърната в нейната пълна и абсолютна противоположност. Самото Общество отдавна го няма в първоначалния си вид, но идеята му живее и оттогава процъфтява под пряката финансова поддръжка на илюминатите Ротшилди. И, разбира се, идеята си има хороскоп. Изненадваща работа – отново опозиция на 26-28 гранични градуси. Съвпадение, разбира се…

Техническа прогноза: мащабна и болезнена трансформация със загуби или с невъзможност да се получи желаното. Впрочем, лично Александър Ротшилд (02.12.1980) и Натаниел Ротшилд (12.07.1971) ще преминат през този обрат съвсем не така зле, даже ще припечелят в предстоящата криза. И не само те.

Срок – 2020-21 години.

В хороскопите на аутсайдерите, на които им е дошло до гуша от целия този световен рекет и отдавна вече искат да работят за себе си, а не за шайката „правилни момчета“, Границата на Козирог ще се пречупи видимо по съвсем различен начин.

Китай (21.09.1949) има Юпитер в същия този 23 градус на Козирог. Само че при него е не в опозиция, а в тригон. Към Слънцето.

Техническа прогноза: принудителна реорганизация с подчертано засилване на влиянието. Началото на новия цикъл ще доведе до значително увеличение на властта и тежестта в световен мащаб.

Срок за изпълнение: 2019-2020 години.

Русия (12.06.1990) има Сатурн в същия „граничен“ 25 градус на Козирог. Най-малкото не е проблематичен.

Техническа прогноза: сериозен и принудителен тест за структурна и финансова издръжливост, стресоустойчивост. С предсказуемо успешен резултат.

Срок: 2020-21 години.

Или, например, Путин – в интересуващата ни област има Меркурий, горен бисексил, на върха. Тук твърдо може да се каже: „Седни си, двойка“, на този, който въз основа единствено на цикъла Сатурн-Плутон би дал лоша прогноза. Макар че самият факт на предстояща криза се вижда ясно. При това – в същите тези години.

Да разгледаме и други хороскопи, които биха били интересни. Например, този на завземането на властта в Саудитска Арабия (15.01.1902) - фактически единственият хороскоп на най-главната нефтена държава и най-важен съюзник на САЩ в региона. Имаме стелиум (съединение на три и повече небесни тела в един знак – б.пр.) на Слънце-Юпитер-Сатурн в 20-25 градуси на Козирог. Навярно е пак някакво съвпадение…

Техническа прогноза: колосални промени, промяна в политическия курс под натиска на обстоятелствата, възможна е смяна на режима или на главното лице във властта.

Срок за изпълнение: 2020-2021 години.

Или Украйна. Директно в граничните градуси, само че тригонът на Марс е в VIII дом. Но асцендентът в Козирог не е далеч, а в хороскопа имаме и Сатурн с Плутон – двете важни планети.

Техническа прогноза: краткосрочна и мощна консолидация на властта, ограничаване на гражданските свободи, принудителна трансформация на главата на държавата.

Вероятно е въвеждането на строг режим на икономии и контрол.

Срок за изпълнение: 2019-2021, но може да се уточни в годишните прогнози.

За тези, които обичат да копаят надълбоко имаме още и карта на Куликовската битка (08.09.1380), която смятам за основен хороскоп на генезиса на днешния руски етнос. За опитния астролог е съвсем видна буквалната приемственост с картата на Руската федерация.

Или, да вземем друга аналогия – неотдавна един доста интересен човек, със значително влияние в Русия, написа силно обсъждана и умна (само колко странно звучи това) статия. За „самотата на смесената кръв“. Мисля, че дори за начинаещ астролог няма да е нужно дълго време да търси очевидните аналогии на неговия с хороскопа на посочения етнос. Та, в тази карта на етническата група Юпитер е в напълно очаквания 27 градус на Козирог. Заедно с тригоните към него. С други думи – ще са от полза.

Срок за изпълнение: 2020-2021 години.

За всеки любознателен и умен човек мунданната астрология е истински лунапарк с гносеологични (гносеологията е дял от философията, който изучава изворите, възможностите и средствата на научното познание – б.пр.) развлечения; цирк; риалити шоу! А работата с прогнозите наподобява гросмайсторска сесия от игра на шах едновременно на няколко дъски. Началото (мунданния цикъл) е общо за всички, като „е2-е4“, но след това играта върху всяка дъска се развива по свой си начин. Но стига вече гносеологични забавления – време е за равносметка.

Техническа прогноза: През 2019-2021 години (Границата на Козирог) се очаква огромна световна криза, център (и източник) на която ще е англосаксонският глобалистичен проект. Свързаните с въпросния проект държави и организации няма как да преминат през тези години без загуба на власт и влияние, без сериозни финансови сътресения, без принудителни структурни изменения и болезнен разпад. Няма как да им се получи. Като мащаб – говорим за едно от най-важните събития за последните 30-40 години. Това е астрологичен факт. И той не е свързан нито с Тръмп, като най-главния мозък, нито със „Сарматите“ (сарматите са древно племе, но в случая авторът има предвид едноименните руски ракети, с които Путин се похвали преди две години – б.пр.). Изродилата се колониална идея ще бъде разрушена по силата на самата логика на историята, което всеки астролог може да види и оцени.

                              2020 г. е най-тежката година в живота на Доналд Тръмп

Доколкото нашият свят съвсем не е толкова голямо село и всичко в него отдавна е поделено, затъването на едните задължително разкрива възможности за другите, непосредствено конкуриращи се „играчи“. Равновесие в природата.

Още веднъж, твърдо – през 2019-21 години ще настъпи фактическият крах на глобалистичния проект. Въпреки че членовете на неговото политбюро във въпросните години, разбира се, няма да признаят този факт. По същите причини, поради които ще изгубят този важен рунд – заради витаенето в облаците от предишните си успехи.
Преминаването през добре познатата от психологията последователност на връщане към реалността (отрицание-гняв-пазарлък-депресия-примирение) ще им отнеме следващите 20 години, първия цикъл на „малката мутация“. Имайки предвид днешното влияние и фюрерските амбиции на отиващата си формация, процесът на разпад никак няма да е лек и безболезнен. Военните сблъсъци не просто не са изключени, а са дори много вероятни (да не кажа неизбежни). Дори е задължително ситуацията да достигне до ниво, сравнимо с Карибската криза. Но това ще създаде основата за формирането на нов световен проект след 2021-2025 години. Аз ще се спра на това отделно и подробно, когато пиша за „Границата на Водолея“. Макар че в най-общи линии вече съм го описал в дългосрочната си прогноза „Светът – 2040“. 

Предварителна прогноза, евентуални сценарии за развитие. Като варианти за директна атака или всякакви други подбудители са възможни: колапс на властта в САЩ, например провал на президентските избори, тяхната отмяна или непризнаване на резултата им; отказ на САЩ да изпълнят международните си финансови задължения; пълноценна икономическа война на САЩ срещу всички с политическо поражение (но в същото време с печалба); ревизия във Федералния резерв и скандал със запасите от злато; срив на фондовия пазар; поредна провокация (или серия от подобни) с изпращане на войски „в отговор“ на нещо си и бомбардировки; директен военен сблъсък по линията САЩ – Руска федерация+Китай в трети страни и така нататък. Възможно е да има и други варианти, при това десетки, за което е нужен профилен специалист. Но когато министър Лавров казва публично как „те се надяват, че здравият разум ще възтържествува“, на мен ми идва да си запуша ушите и да замижам. Най-малкото до прогресивното разгръщане на управител асцендент в картата на САЩ и прогресивното новолуние също там (2025-26 години) човек дори не е нужно да очаква от тях някаква адекватност. Те ще буксуват плътно до този период при който и да е президент и целият свят трябва да има това предвид.

Прецизирана прогноза: ще се появи, когато ситуацията приближи и се появят факти – имена, названия, новини. Ще пиша по малко в годишните прогнози.

На прост език: хората, които се опитваха да ни внушат, че техните неограничена власт, тирания и лицемерие – това е то „Краят на Историята“ за всички нас – ще трябва болезнено да се разделят с илюзиите си. Елитите им са наясно, че спрат ли експанзията ще настъпи исторически крах. И не в преносен смисъл, нито като метафора или преувеличение, а в най-прякото значение на думата. Колониалният капитализъм не може да се спаси, ако не се разширява, ако не завладява нови пазари. Ако не продава лъскавини в замяна на евтина работна ръка и безплатни ресурси. Спирането на всичко това означава, че вече няма да могат да се прехвърлят вътрешните системни проблеми извън техните граници, а това ще разруши системата отвътре под собственото ѝ налягане. Или тя буквално ще започне да се бие за живота си, като изтикан в ъгъла плъх. Точно тази драма ни предстои да гледаме. 

                                                                    Автор: Божидар БОЖКОВ        Следва

ЕТИКЕТИ: World;

Коментари

Анонимен
#1 от petcom
26 Май, 2020 | 23:25
Напиши отговор
Оценка: 0
Не удалось дозвониться, вот мой телефон. 8(995)889-38-87 Аня
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.