Имаме си прокуратура, Пеевски, ЛАПКА и африканска чума дори, но си нямаме свобода!

28 Август, 2019
0 коментара

Институциите погват бившият премиер Иван Костов. Ще му разследват парите, защото им се виждали нещо съмнителни. Нека му, - ще кажат всички, които обвиняват Иван Костов за своето неуспешно съществуване. Той е виновен за всичко. Рефренът се повтаря от години с различен интензитет.

Храстът казал на дървото: Слез и ниско залегни! Виждаш, буря се задава...” - пее Васко Кръпката в песента „Ден след ден”. В живота е същото: едни са храстчета и оцеляват, а дърветата ги брулят урагани. На кой му пука.

 Задачата е ясна: наближават местните избори и всички, които имат някакво влияние или пък им се приписва такова, трябва да бъдат ударени. Най-добре с лозунга за борба с корупцията. В това отношение прокуратурата, данъчните и шефовете в КПКОНПИ са се специализирали до съвършенство.

 По BТV Иван Костов заяви, че не се притеснява от проверките. Очевидно няма понятие колко изобретателни са тези институции в притесняването. Ще почнат едни разкарвания, търсене на документи, които други институции няма да му издават, разтакаване, събиране на данни и пр. Така от една страна Костов ще узнае как (не)работят държавни структури, а от друга ще узнае възможностите на нервната си система. Защото духът на Вишински е по-жив от всякога и се е заселил в България.

 След Костов да се готви Мая Манолова. Ясно е, че ще е сред претендентите за кметския пост в столицата. Към нея ще се насочат всички бойни дула на споменатите вече институции. Имоти, пари, сделки, слухове, компромати – всичко, което може да наранява и очерня.

 Същото ще се случи и с другите кандидати за стола на Фандъкова.

 Пеевските медии вече тръпнат в очакване на сигнала за атака.

 Същото очаква и кандидат-кметовете в други градове, които не са в правилния списък. Прокурори, данъчни, следователи, дансаджии, меверето – обявена е тотална мобилизация. Който не е с нас – е против нас!

 Изборите са по-важни от всеки друг път. Цветан Цветанов ще трябва да доказва, че без него ГЕРБ е пате в кълчища. Борисов пък ще трябва да докаже, че и без Цветанов партията е първа сила.

Реферът ДПС реди схемите, сключва сделки, договаря постове, придобива нови сфери на влияние и пр. Досега движението се задоволяваше със смесените райони, но апетитът нараства с яденето.

 Доган диктува, Пеевски работи „на терен”. Отсреща никаква съпротива. Патреотите дъвчат доволни кокала на властта. Опозиционните партии се държат като глухар в размножителния период. Граждански движения се препират кой е по-голям революционер и активен борец. Самите граждани са оклюмали, обезсилени и демотивирани. Надеждата е пак някой отвън да свърши тяхната работа, защото те нали, имат семейства, трябва да си пазят работата... Не им е до борба със статуквото. То отвън е лошо, но ако си вътре, нашепва вътрешния гласец на гражданина.

 Дали задаващата се политическа вакханалия ще бъде наречена „демократични избори”, „спазване на закона” или „борба с корупцията” – е все едно. Резултатът ще е ускоряване на падането под звуците на фанфари.

 Иначе, според новините и участниците в тях, имаме успехи в икономиката, нови цехове, имаме магистрали, и талончета на късмета имаме, както и безплатно здравеопазване, санирани блокове, ЛАПКА на Шиши, бетонни курорти, стабилност, ТЕЦ на Доган, даже африканска чума по свинете си имаме, както и нов главен прокурор и нов генерален консул във Валенсия...

 Но си нямаме свобода. А без свобода по-добре да си мъртъв. „Свобода или смърт”, - помните ли? Който това не разбира, е бил мъртъв през цялото време.

                                                                                          Огнян Стефанов

 https://frognews.bg/novini/imame-prokuratura-peevski-lapka-afrikanska-chuma-dori-niamame-svoboda.html

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.