Това е талант, изкуство, вълшебство и умение.

16 Януари, 2016
2 коментара


  Когато видях картините на Галина, направо загубих ума и дума, както казва народът. Да направиш такива портрети като използваш игла и конци не е шиене на обикновени гоблени. Това е талант, изкуство, вълшебство и умение.

    Като ги разгледах всичките, показани в сайта, си помислих какво ли е душевното и състояние, докато шие, докато мисли върху образа, докато извайва същността на човека, на природата, на въздуха и небето.

     Безспорно тя  е надарена от Бога. Само Бог може да създаде такава ръка.

    Разбрах, че бродираните картини се продават по целия свят. И навсякъде предизвикват възхищение, удивление и спиране на дъха.

     Виждала съм много гоблени – дори бродирани от мъже. Но такова чудо не съм виждала. То замайва ума, то те кара да мислиш за преходността на живота, то те грабва и те отнася някъде извън действителността, в света на нереалното.

     Само едно съжалявам – че не мога да я видя и да я попитам как се чувства, когато вече  довърши картината. Може би чак тогава тя слиза на земята.

                                                                         Ирина Кирилова


ЕТИКЕТИ: Хармония;

Коментари

Анонимен
#1 от Наталия и Ян
21 Януари, 2016 | 18:02
Напиши отговор
Оценка: +4
Дорогая наша Галочка,поздравляем тебя с ДНЕМ РОЖДЕНИЯ!!! Мы очень гордимся тобой и любим тебя за твою преданность к своему необычному искусству и за радость, которую ты даешь людям своим творчеством. Мы желаем тебе здоровья, всегда прекрасного настроения и еще многих творческих побед! Да поможет тебе в этом Господь, святые ангелы и люди любящие тебя и твое искусство!
Анонимен
#2 от Галина
21 Януари, 2016 | 19:44
Напиши отговор
Оценка: +3
ОГРОМНОЕ спасибо!!!!!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.