В ХИСАРЯ ВЪРВИ ПОДПИСКА!

17 Януари, 2016
19 коментара

                         Image title

     На местните избори на 25 октомври 2015 година ГЕРБ в община Хисаря събра повече от 1400 гласа. Това е  доказателство, че  ГЕРБ е партия, която  надмина БСП – най - старата и най - амбицираната  партия в общината  да вкара колкото  може повече съветници. 

Това не стана. Съветниците на  ГЕРБ са пет: Пенка Ганева, Бойко Гавраилов, Васил Пендев, Александър Александров и Стоян Найденов. Те са най - много в Общинския съвет.

    До тук добре, ако не беше започнало преразпределението на Общинския съвет. Той стана нещо като баница, дърпана от всички страни. Седем парчета се очертаха още в началото – ГЕРБ се съюзи с Местна коалиция „Коалиция за Хисар”. 

За останалите няма да говорим, защото който чете сайта, знае кой накъде клони, кой с кого се съюзява и с каква цел.

     Част от хората в  града и в  общината нямат нищо против ГЕРБ, защото това е демократична партия, създадена през 2006 година за европейско развитие на България. Но когато ръководителите на ГЕРБ в община Хисаря започнат да грешат, тогава хората се замислят и започват да се питат:

  Има ли лични интереси по времето, когато председател на Общинския съвет е ръководителят на партията, какви решения са вземани, защо ГЕРБ  беше в съюз с БСП и когато друг стана председател, защо земеделката Ганева, която беше съветник  преди години, а после стана заместник - кмет на Пирянков  - представител на Съюз на партриотичните сили „Защита”,   през октомври 2015 беше кандидат точно на ГЕРБ, защо Атанас Куковски и Бойко Гавраилов са заедно и още въпроси, породени от демократичното мислене на гражданите.

  И затова в града се появи подписка – не да изрази недоволството си към  ГЕРБ, а към нейното общинско ръководство. 

В нея пише:

„ Ние,  долуподписаните членове на ГЕРБ и граждани на Хисаря изказваме недоволството си от общинското ръководство на ГЕРБ в Хисаря във връзка с проведените местни избори, както и с цялостната политика. Настояваме да се вземат мерки за промени в местното ръководство като се издигнат хора с авторитет в обществото, с политическа коректност и опит, които да повишат доверието към ГЕРБ, авторитета на партията в обществото и положат политики за успехи на местно равнище.”

Тази подписка ще бъде изпратена  в София , до ръководството на ГЕРБ.

    Какво, обаче, се оказа? Хората се  страхуват да се подписват. Ето до къде се е стигнало в града –  хората се  плашат да изразят позицията си открито! 

 Запитайте се защо? Инициаторите на подписката са предани членове на ГЕРБ, но не харесват ръководството.  Ще бъдат ли подкрепени  – все още не се знае. Знае се само, че в община Хисаря властта се е сраснала с бизнеса до такава степен, че хората предпочитат да мълчат. А мълчанието никога не води до промени.

    Ръководството на ГЕРБ в община Хисаря трябва по - често да отваря устава на партията и да чете, че ГЕРБ утвърждава демократичните свободи и социалната сигурност. В устава  пише, че партията е за укрепване на доверието на  обществото и премахване на КОРУПЦИЯТА.

 Още преди новата ера,  Аристотел – учителят на Александър Македонски е казал:

”По - добре под властта на закона, отколкото под тази на индивида.”

Така ли е в община Хисаря? Всичко ли е под властта на закона? 

И не е ли точно тази причината да се пусне такава подписка?

                                                                                                         Тракийски свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от Тишо
17 Януари, 2016 | 22:07
Напиши отговор
Оценка: -9  +3
Боже колко наивни хора има все още в града ни. Няма сила която да промени нито ръководството на Герб, нито да изкопчи зависимостта и от Калинките. Каквито и подписки да инициирате в нашия град всички са страхливци, особено онези на държавна работа. Знае се , че Калинките имат такова влияние , че всеки работодател би ги послушал да не вземат някой на работа които им е неудобен. Затова натискайте си парцалите и не си фантазирайте.
Анонимен
#2 от читател
18 Януари, 2016 | 08:54
Напиши отговор
Оценка: +14
Ако в най- скоро време ГЕРБ не си сменят "лидера" в Хисаря,местните ще го изгонят с камъни и линч.Населението не го иска.Всички знаят, че не е избран с гласовете на хората. Освен това този прекали с кражбите.То не бяха улици до хотела и до майка му.Архитекта праща на съд,защото искаше невъзможни неща от него.Цяло село се вдигна на стачка заради неговия екарисаж и цял Хисар се подписа против изграждането му.Заради този и неговите приятели на партийните събрания няма никой.Превърнал е партията в инструмент с който да притиска институции,бизнесмени и да плаши с политически уволнения.
Анонимен
#3 от Доброжелател
18 Януари, 2016 | 09:11
Напиши отговор
Оценка: +10
Крайно време е подобна подписка да бъде инициирана и от членове на СДС (РБ) за отстраняването на Ат. Куковски от председателското му място на мест. структура. Ако се намери кой да организира и свика събрания на двете партии, на които да бъдат избрани нови местни лидери, ще е най-добре и за партиите, и за града!
Анонимен
#4 от до тишо
18 Януари, 2016 | 10:09
Напиши отговор
Оценка: +7
Не съм съгласна с твоите разсъждения. Тъкмо хората се поокопитиха и такива като теб ще им вземат куража. Да поздравим тия, които са я пуснали и да се подпишем. Тази смяна е назряла отдавна. Съгласна съм с доброжелателя да се смени и ръководството на СДС, защото колкото повече си във властата, толкова повече се укрепваш на позиции, които ти носят лична облага.
Анонимен
#5 от атанасов ден
18 Януари, 2016 | 10:19
Напиши отговор
Оценка: +3
Недейте разваля празника на КАЛИНКАТА бре ,хаймани!!!!!!
Анонимен
#6 от Честит Атанасов ден
18 Януари, 2016 | 10:42
Напиши отговор
Оценка: +2
Вярно, че днес е Атаносв ден. Едно само искам - да мога от някъде да чуя кои от горе го поздравяват и тогава картинката ще се изясни. Иначе - живот и здраве и да се замисли какво причинява на себе си с това, което прави.
Анонимен
#7 от грешка в бързането
18 Януари, 2016 | 10:46
Напиши отговор
Оценка: +1
поправям се - Атанасов ден
Анонимен
#8 от Атанас гилди
18 Януари, 2016 | 12:28
Напиши отговор
Оценка: +4
"Атанас гилди и яз гилди" е казал народът! Време е и Калинката да си ходи, вместо да чака Куковден...
Анонимен
#9 от Кукувичаров
18 Януари, 2016 | 13:19
Напиши отговор
Оценка: -2  +4
Когато имаш такава благодатна фамилия за прякори като....КУКОВСКИ....и вместо още от деца да ти подвикват...КУКИ ,КУКА, КУКУ .......изведнъж......КАЛИНКА.......мисля си.....какъв УБИТАК трябва да си за да те кръстят КАЛИНКАТАААААА!!!!!... Ако аз бях на негово място......щях да емигрирам....ПОНЕ!!!! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН УБИТАКООООООО!!!!!!!
Анонимен
#10 от свидетел на “обидата“
18 Януари, 2016 | 13:58
Напиши отговор
Оценка: -4  +3
Преди няколко години Атанас Куковски се беше опитал да се прави на мъж.И какво му се случи? Издебнаха го Змея и Гудата на Църито и на Бай Румен на обекта на гара Калояново и малко го набиха малко го обидиха......хвърча нашето насекомо из храстите .30 души работници които сортираха пипер бха свидетели.Шофьорат на кмета АБРАШЕВ на Калояново викаше не го убивайте и какво? Цяла област знае случая.Страх го е калинката да се обади .А бай Неч му казаха“изтърси му един в тиквата и толкоз.Ама той го заплашвал..с убийство! Като си влезнал в неговия коловоз сега се разправяй с съдилища!
Анонимен
#11 от Бай Славчо
18 Януари, 2016 | 15:15
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
Нека поне на поредния светъл януарски християнски празник да бъдем смирени...
Анонимен
#12 от честит атанасов ден
18 Януари, 2016 | 15:19
Напиши отговор
Оценка: -3  +8
Копелето, ако знае колко мъка е причинило, ще иде до дървото на Иван Рачев.Мир на праха му, но тези боклуци -калинката и Бойко Гавраилов ходиха по военния санаториум и хотелите да го чернят да му вземат бизнеса,че му завидяха на момчето.После отидоха при оня дето дойде с един вартбург с надпис 'приста ойл' и услужливо с Иванов тръгнаха да разследват ала бала.Това малко копеле върви през трупове,Кольо Радев,Васил Хаджийски,Иван Рачев,продължава да тормози хората.Отчуждиха на Паспала нивата,изместиха велоалеята за да му направят път до Славеев дол и Ванката получи инсулт. Пено е ангел спрямо бедното алчно дете.А сега с цялата си фамилия описва на целия град нивите.Само Нено ще ви оправи,той е разбрал че и за неговата трагедия имате пръст.
Анонимен
#13 от недейте така
18 Януари, 2016 | 18:02
Напиши отговор
Оценка: +1
Тук статията беше за подписка против ръковоството на ГЕРб, вие го обърнахте и на СДС и така калинката получи толкова упреци. По- добре подпишете и това ще е началото на края на двама ръководители, които вършат незаконни неща.
Анонимен
#14 от Найда
18 Януари, 2016 | 18:21
Напиши отговор
Оценка: -13  +6
Стига сте си чесали езиците, много от вас завиждат на успелите и проспериращи хора. Въпреки загубата на местните избори Герб благодарение на Бойко, Стоянчо и д-р Александров имат най- много съветници. Те ще определят политиката на общината и в бъдеще. Ще пометат всички на президентските избори. Герб е партията на прогреса и бъдещето. Затова не давайте съвети от страни, а станете членове като мен и на отчетно изборно събрание предложете и изберете друг. Ако Стоянчо Чинара например стане председател резултатите ще са по- добри, но той едва ли ще иска.
Анонимен
#15 от лелинчо или чичовото
18 Януари, 2016 | 20:52
Напиши отговор
Оценка: -1  +3
Трябва подписка и на Миглена Кунева за партията.Накъдето се обърна се калинки или родата на калинката или някой боклук като"случайно преминаващия свидетел",който кара изпълнителите по строителството да надписват фактурите,за да опраска снахата и свата някой лев.
Анонимен
#16 от До Найда
19 Януари, 2016 | 09:19
Напиши отговор
Оценка: -2  +5
Да си спомним как Гавраилов стана председател. Докараха хора от Старосел, подготвени да гласуват за него, а не за друг. И кой ги докара - жена му е на вратата на кметицата. ГЕРБ е партия на прогреса, но в Хисаря председателят на партията гледа само за неговия прогрес.
Анонимен
#17 от до къде сме я докарали
19 Януари, 2016 | 09:21
Напиши отговор
Оценка: +4
Какъв страх от калинките. Една жена ме попита ако подпише, няма ли да я изгонят от работа.
Анонимен
#18 от До Найда
19 Януари, 2016 | 11:05
Напиши отговор
Оценка: +8
Не изпадай в патос.... в цялата изброена от теб глутница... единствения честен и свестен човек е Чинара.... подлъгаха го (да възродим града )..... дадоха му избираемо място , защото е наивен и добродушен идеалист... Взеха го просто така за цвят и авторитет ,,, но и той май вече взе да се усеща .... г-н Найденов не се подвеждай , защото ти не можеш да казваш НЕ и те ще правят пак , каквото си искат ,,, а Вие ще сте на топа на устата... Имате добър бизнес , не навлизай в блатото , досега се опази и имаш добър авторитет сред хората
Анонимен
#19 от Оракула от Делфи
19 Януари, 2016 | 19:30
Напиши отговор
Оценка: +7
Само действието подписка в Община Хисаря, би трябвало да е достатъчно за доброволна оставка ,чухме , че той вече е бил в немилост един път, ама го върнали обратно незнайно кой защо? ... Пък тази партия, трябва да се освободи от тежестите , поне в тази община ,че кашата е туткал засъхнал , да вземе пример от БСП, те почти насила биха шута на Бойновски, но не и без съдействието на София. Хисарчани знаят, как се сменят кметове и партийни лидери , и вече са със такъв богат опит, че да му мисли този, който си мисли да крои Обществените поръчки и си мисли, че като партиен лидер на партия ще мишкува и кадрова, както беше преди ...
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.