СЪБРАХА СЕ ЗА ЕДНО, ВЪЗНИКНА ПРОБЛЕМ...

18 Януари, 2018
7 коментара

                         17 септември 2018 година. 

Председателят на Общинския съвет в Хиаря насрочи извънредно заседание. Причината – върнати от юристите на Областната управа решения на съветниците. 

Това са Наредбата за безопастност на движението и Наредбата за местните данъци и такси. Наредбите са върнати за грешка при публикуването в сайта на община Хисаря. 

Всичко щеше да приключи до тук, ако Гатьо Султанов не направи изявление, че сред седемнадесетте съветници има един, който е отсъствал шест пъти от сесия. Оказа се, че това е инж. Пенка Ганева от ГЕРБ. Тя се оправда, че не винаги е имала разрешение да отсъства от работното си място. Обеща да донесе на председателя документи за отсъствията си. 

На въпроса ни инж. Ганева давала ли е писмено искане да отсъства от заседанията на Общинския съвет, Гатьо Султанов отговори, че не би повдигнал въпрос за отсъствията и, ако има при него такъв документ. Затова се посъветвахме със Закона за местното самоуправление и местната администрация. В него пише:

Пълномощията на общинския съветник се прекратяват предсрочно, когато без да е уведомил писмено председателя на Общинския съвет за неучастието си в заседанията на съвета по уважителни причини - служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и други, не участва в ТРИ ПОРЕДНИ, или в ОБЩО ПЕТ ЗАСЕДАНИЯ на Общинския съвет през годината. 

И още нещо, прочетено в Правилника за работата на Общинския съвет чл. 89: Общинските съветници са ДЛЪЖНИ да присъстват на заседанията на Общинския съвет, и на комисиите, в които са избрани.

Как инж. Ганева ще представи документи със задна дата, ще ви осведомим. Но сме длъжни да кажем и мнението на председателя на Общинския съвет - Хисаря, който заяви, че документите, ако тя представи такива, ще бъдат щателно проверени, а това може да доведе до нови по - големи проблеми.

                                                                 Тракийски Свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Объркаха се нещата
18 Януари, 2018 | 12:41
Напиши отговор
Оценка: +21
Лошо, когато някой си въобрази, че ще бъде три мандата кмет, а като не е кмет, ще е вечно съветник. Какво ще стане сега, ако Ганева изгуби правомощията си да бъде съветник? Ами хората разправят, че тя искала пак да става кмет. Това няма ли да попречи на името и?
Анонимен
#2 от sota
19 Януари, 2018 | 20:02
Напиши отговор
Оценка: -1  +24
да поздравим Ганева с песента на братя Аргирови "НЕНУЖЕЕЕН" ....https://www.youtube.com/watch?v=BpF8tB0wxzw
Анонимен
#3 от jjgg
20 Януари, 2018 | 09:41
Напиши отговор
Оценка: +12
От сайта ако бяха писали за бай Неч, сто коментара да имаше до сега. Ама за Ганева, страх ни е, че калинките ще я спасят.
Анонимен
#4 от синоптик
20 Януари, 2018 | 23:26
Напиши отговор
Оценка: +12
Кой да спасяват калинките, те себе си не могат да спасят, ще спасяват Ганева. Иде ураган , буря, лоши атмосферни условия за хвъркати насекоми.
Анонимен
#5 от Оракулът от Делфи (R)
21 Януари, 2018 | 08:27
Напиши отговор
Оценка: +15
Закон за местното самоуправление и местната администрация чл. 30. (4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 69 от 1999 г., в сила от 03.08.1999 г.) Пълномощията на общинския съветник се прекратяват предсрочно: 5. (изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 85 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2006 г.) когато, без да е уведомил писмено председателя на общинския съвет за неучастието си в заседанието на съвета по уважителни причини - служебна ангажираност, отсъствие от страната, заболяване и други, не участва в три поредни или в общо пет заседания на общинския съвет през годината; Пенка да си ходи. В противен случай се нарушава закона. Как ли ще се произнесе назначената от Пено Бойновски общинска избирателна комисия? Как ще гласуват представителите на БСП? Ти да видиш!
Анонимен
#6 от оик
21 Януари, 2018 | 21:28
Напиши отговор
Оценка: +8
Оле, вярно, че ОИК трябва да се произнесе. Ами сега? Може би пък като натрупаха опит с Ненко сега да им е по- лесно.
Анонимен
#7 от Оракула от Делфи
22 Януари, 2018 | 18:09
Напиши отговор
Оценка: +4
Интересно дали , тези, които се юрнаха да гонят инж. Ненко Костов , си платиха вече запора при ЧСИ, което е всъщност разходите по делото и малко отгоре...те сигурно имат спонсор за тези разходи .
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.