Проверка във фуражния завод на фирма “Агрокомерс -98”.

07 Декември, 2015
20 коментара

                                   ПРОВЕРКА  БЕЗ  РЕЗУЛТАТ

     На  07. 12.2015г  година бе извършена проверка от  инспектори на Министерството на земеделието и храните във Фуражния завод на фирма “ Агрокомерс -98.”.

Проверката се съпровождаше от  екип на Българската национална телевизия с авторката и водещата на предаването „Открито” – Валя Ахчиева.

При появата на телевизията и инспекторите настана паника  от невиждано естество .

Служителите на фирма” Агрокомерс 98” се заключиха в  офиса им на улица“ Васил Левски“-15 в град Хисаря.

Съдружниците се изпокриха из къщи и мазета и не се показаха, докато градът  не потъна в мрак.

 Г ж-а Ахчиева попита къде се крият тези хора, но заповядано беше на персонала на „Агрокомерс”  да не издава местонахождението  за нищо на света.

Въпросите на г-жа- Ахчиева бяха относно дейността на този фуражен завод, от  който ние хисарчани,  имаме голям проблем да си купим фураж .

Това,  което сме видели и констатирали е, че в този завод се обеззаразяват с отрова семена за посев в огромни количества,  и че се работи в събота и  в неделя, както и през нощта.

Миризмите от тази обработка обгазява селото, когато  вятърът духа от определена посока.

През лятото,  когато беше тихо и много горещо, миризмата подлудяваше жителите на село Черничево.

Защото безветрието концентрираше миризмата и мирис,  подобен на ДДТ, падаше   над село Черничево.

На 28 И 31 август сигналирахме на  телефон 112 за обгазяване, но  полиция  не се видя да проверява.

Не е тайна, че хора,  работили в тази отрова,  са получили заболявания от белодробен характер.

Имаме случай в Хисаря от служител,  опитал коварния коктейл през работно  време.

Понеже никой не иска да работи в тази отровна среда,  наемат  се цигани,  които нямат достатъчно знания за пагубното влияние на тези отрови за техния организъм.  

И те  не издържат дълго и се появяват все нови. Имаше и един с пробация. Сега вероятно е в затвора.

Циганите  бяха комшии с Коста Стаменов в Черничево и често споменавали за отровните пари, които дишат.

Явно аспирацията на това помещение не работи,  или въобще я няма, защото там винаги се работи при отворени врати и денем и нощем.

След като отказаха да пуснат инспекторите от Министерството на земеделието и храните в цеха за третиране с химикали,  помещенията се запечатаха от държавните органи и се направиха снимки на видяното през прозорците.

Защо  собствениците на „Агрокомерс 98”  не пожелаха да отворят  фуражния завод,  не стана ясно.

И тежка е мистерията за причината на прикриване на дейността на завода.

Следва продължение. 

Екипът работи.

                                                       Тракийски свят

ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от Оракула от Делфи
08 Декември, 2015 | 08:44
Напиши отговор
Оценка: -2  +12
На Малдивите няма отрови , няма полиция , няма данъчни, няма кой да им чупи хатъра... Поредната демонстрация на" селски феодализъм", да живеят тези, които дават европейски субсидий за увеселение и развлечение.
Анонимен
#2 от Ама там ли са?
08 Декември, 2015 | 10:11
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
Че то на Малдивите в Индийския океан седем нощувки са 2 345 лв.!
Анонимен
#3 от служител
08 Декември, 2015 | 11:36
Напиши отговор
Оценка: -14  +4
Нормално е през обедната почивка офисите на която и да е фирма да бъдат заключени!
Анонимен
#4 от Загрижени
08 Декември, 2015 | 21:24
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
А знае ли се къде са заминали обеззаразените с отрова семена за посев? Не е игла да се скрие! И сега ли няма да се види намеса на полицията? Европейският съюз не го интересува това, става дума за здравето на хората от региона , а и извън него.
Анонимен
#5 от Нерон
08 Декември, 2015 | 21:52
Напиши отговор
Оценка: -2  +10
Служителките от Старосел надничаха от терасата ,като сурикати страхуващи се да се отдалечат от дупката.Скоро ще видим земите на кооперацията как се преотдадоха на Агрокомерс,после ще видим,как бившия кмет заверява подписи на хора, които не знаят къде е Старосел и накрая ще пипнем сдружението за напояване.Две три дърти алчни жени продадоха интересите на селяните от Старосел.Преди дондуркаха цяло село с председателя Геро,сега с председателя Куковски.
Анонимен
#6 от МИНИСТЪРА
09 Декември, 2015 | 00:40
Напиши отговор
Оценка: -2  +16
Интересно защо при тези явни наличия на огромни престъпления , прокуратурата и полицията не правят абсолютно нищо. Шефа бил в отпуска , ми заместник няма ли? Мотивацията на редовите полицай е тотално на дъното ,поради спуснатия чадър над" евентуалните" престъпления , те стоят и вдигат рамене и казват , че нямат заповед да действат , което е равно на , правете каквото си искате. Тревожно е град без действаща полиция.Ситуацията предразполага за анархия... и саморазправа.
Анонимен
#7 от хо-хо-хо
09 Декември, 2015 | 10:39
Напиши отговор
Оценка: -10  +7
отговор на #6 »
Интересно ми е, защо бай Неч, който много обича да се рови в чуждите кофи, веднага прибра рибата, която бе изкарал да продава на поляната срещу въпросния офис, а не продължи да си продава и спокойно да наблюдава случващото се? А кого осъдиха за кражба на ток? - бай Неч! Кого разследваха за иманярство! - пак бай Неч! Какво ще кажеш за това Нероне? Та той бай Неч е света вода ненапита??? Я да обърне огледалото към себе си, да се огледа добре и тогава да гледа кусурите на другите!
Анонимен
#8 от Е, как !
09 Декември, 2015 | 11:13
Напиши отговор
Оценка: -10  +7
Как ще се излага - нали Нечито е ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК !? Сега ще му се развали непродадената риба, а като идва на сесия ще осмърдява на развалена риба целия общински съвет. Даже и зелените ще миришат на риба. И малко на тиня най-вероятно.
Анонимен
#9 от калинкагейт
09 Декември, 2015 | 13:22
Напиши отговор
Оценка: -1  +13
Е, защо отклонявате темата с бай Неч? Когато ходеха да го проверяват по сигнали на Калинките ви беше много весело, а сега нещо се натъжавате? Бай Неч не изхвърли риба, защото я продаде на нормални цени. Седнали сте да му берете дертовете. Вие наблюдавайте сега калинкагейт. Днес фуражния цех, утре и на други обекти.
Анонимен
#10 от така де
09 Декември, 2015 | 16:58
Напиши отговор
Оценка: -2  +10
Не ти калинки, не ти бай Неч, всички са един дол дренки!!! Самозабравили се селски феодали. Дерат кожата на обикновения човек, за да има за тях и да се чудят в кой край на света да отидат. Но спокойно, ще дойде видов ден. Онзи от горе бави, но не забравя.
Анонимен
#11 от Минчо Празников
09 Декември, 2015 | 17:25
Напиши отговор
Оценка: -1  +8
Ти гледай докато си долу да си изживееш живота, защото горе я камилата, я камиларя. Я, калинките, то Дубай, то Малдивите, а тука дето им бачкат дивите и до Камилите не могат да идат. Този цех дали мирише или не, незнам, но работа все повече се размирисва. Като няма вече кой да дава писма за наводнения и порои, може да ги отнесе тайфуна.
Анонимен
#12 от Haha
09 Декември, 2015 | 18:11
Напиши отговор
Оценка: -16  +4
Та всички знаят че тази смешница ахчиева заедно с новата кметица работят на надница при новата кооперация от иманяри производители на не лцензирано вино, магарета, пирянковци, консули и какви ли още богаташи от сивия бизнес. И вие се опитвате да се самообедите че тези бандити мислят за доброто на хората от хисаря. Едият копае могили и през свободното си време търгува с незаконни цигари а уж нощно време в халетата ябълки кара с бусове. Другия вино и пилони. Та се замислете кое е по голямото зло
Анонимен
#13 от Убедих се
09 Декември, 2015 | 19:53
Напиши отговор
Оценка: -3  +13
Сега се убедих, че хисарчани заслужават съдбата си. Горният коментар е пълен с лъжи, злоба и омраза към успелите. Ненко Костов ви разказа истината за много неща преди изборите. Но сега като е общински съветник и има право да се разрови в миналото, вие се плашите от него и го очерняте. Той не е толкова прост да работи незаконно, защото знае, че го следят отблизо.Но като искате да лъжете - ваша си работа.
Анонимен
#14 от Haha
09 Декември, 2015 | 20:59
Напиши отговор
Оценка: -8  +4
отговор на #13 »
Чудно ми е твоя светец как си направи парите и градините, докато копаеше - могили, но това е честно и почтено според вас.
Анонимен
#15 от Haha
09 Декември, 2015 | 21:04
Напиши отговор
Оценка: -10  +6
А и да добавя за изборите имератора ни разказа истината като даде на магарето пари да раздава на местните алкохолици и бавно развиващи. То друг не би гласувал за вас
Анонимен
#16 от nenko kostov
10 Декември, 2015 | 05:15
Напиши отговор
Оценка: -3  +9
Айде, пак бай Неч.За всичко е виновен бай Неч.Скоро,някъде, четох за някакъв Недялко.Недялко така,Недялко онака.Викам си-намериха си мещурия.Да,ама не.Тока,могилите,градините,язовирите,ябълките,рибите,жена му,............магазина,..все неща,които не касаят никого,освен мен.Рибката се продаде.Няма страшно от миризми .Парламента гласува не на био тока,така че и в Черничево няма да мирише,няма да има екарисаж.Ето инспекторите ще проверят фуражния завод,ако има нередности ще ги отстранят.Обаче най-много лъха в общината.Тая манджа дето са я сготвили Бойко,калинката и Пепито,много лъха.Страх ме е да бръкна,че такава миризма ще се разнесе!!!Не знам за зелени,ама гербери,реформатори,та чак и червени страшно ще вуни.Така ще вуни, че целия град ще се усмърди.Ще мирише покрай стадиона,покрай крепостната стена,ще вуни на колонадата.В Момина баня и Веригово по канализацията,по ниви и пасища,из Паничери и Ново Железаре,навсякъде ще вуни.
Анонимен
#17 от До Костов
10 Декември, 2015 | 09:22
Напиши отговор
Оценка: -2  +4
Бръкни! То само ти си смел в този общински съвет. По- добре да се размирише, отколкото да загние общината!
Анонимен
#18 от калинкагейт
10 Декември, 2015 | 11:15
Напиши отговор
Оценка: -1  +14
Момчета, стягайте редиците, защото момента на истината съвсем скоро ще настъпи. Вонята наистина ще е непоносима. Трябва най-после някой да тури ред в този град. Кой крал, кой ял, кой спал, трябва да се знае. Не да се говори под мустак за някакъв митичен обожател, а да се разбере той обожател на какво се явява. На някаква жена или на обществени поръчки. Само като се мине покрай крепостната стена и като се видят бутафорните ремонти, стълбовете от концлагера, и се стигне да новата колонада,на която могат да се умиляват само чалгаджии, ще се разберат доста неща. Тези хора, които до вчера декларираха само кредити, караха и все още карат стари бракми, днес се изживяват като незаменими спецове по всички въпроси. Нека има пълна ревизия на проектите, пък ако са били изпълнени както трябва, добре, ще се извиним, но ако има далавери, нека всеки индивидуално си носи отговорността. От кмета до последния чиновник. Ако са били честни няма от какво да се притесняват. Но нека най-после да се направят проверки и да се каже истината.
Анонимен
#19 от Гошо
11 Декември, 2015 | 15:45
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
Вярно ли, че разкопания бул."Христо Ботев" ще си стои така докато общ.съвет не гласува пари от общинския бюджет, защото по договор с изпълнителя не било предвидено възстановяване на асфалта ?
Анонимен
#20 от nenko kostov до случайно преминаващия свидетел
12 Декември, 2015 | 09:10
Напиши отговор
Оценка: -1  +1
отговор на #15 »
Не е необходимо да ходиш до Пазарджик,за да напишеш един коментар.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.