ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ИГРИ В ХИСАРЯ ЗАПОЧНАХА

24 Февруари, 2021
12 коментара

       Ако община Хисаря остане в историята на предстоящите избори за Народно събрание, то ще е със стремежа на някои хора  да влязат във властта. Както знаем,  Борис Витев – общински съветник от Местна коалиция СДС /СДС, АБВ/ оглави новата партия в община Хисаря – „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов. Така сега хората, симпатизиращи на ГЕРБ, ще бъдат раздвоени. Към първия ли – Бойко Борисов, или към бившия втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов? Но и ГЕРБ  не остана назад. Казват, че  в листата им за Пловдивска област има човек от Хисаря - Генчо Кенаров. Ще разберем до петък истина ли е .

Това, обаче, не е всичко, което има около  тази коалиция. Защото председателят на Общинския съвет – инж. Найден Павлов, който беше кандидат за кмет на Местна коалиция СДС / СДС, АБВ/, сега е кандидат за народен представител от АБВ.  Ако искаш власт, така се прави. Той беше  кандидат за народен представител на АБВ на миналите парламентарни избори,член е на Националния съвет на АБВ, после стана кандидат за кмет на община Хисаря, после застана начело на общинските съветници и сега е първи в листата на АБВ за народен представител в област Пловдив.

 Нашето бъдеще зависи от действията ни днес, а не от това, което смятаме да направим утре – каза при представянето си инж. Павлов.

Има и още! Знаем, че ВМРО се откъсна от НФСБ и ще бъде на тези избори със самостоятелна листа. И в  листата на Пловдив област водач е Владимир Кисьов, който е дал съгласие за това. Той разчита на това, че има корени от Старо Железаре, че го познават в Хисаря и в другите общини.

     Случайно ли е всичко това? Инж. Атанас Куковски – лидер на СДС не  вярвам да е дълбоко трогнат от това, което става около неговата партия. На висше ниво СДС и ГЕРб отиват заедно на избори. На местно ниво – СДС е като един октопод, разпрострял пипалата си във всички партии.

      Националният фронт за спасение на България с представител за Хисаря - Ненко Костов , който е общински съветник за втори мандат, ще участва в тези избори в коалиция с партията на Веселин Марешки . Пълномощникът на „Воля“ на срещата на политическите сили в Хисаря се оказа човек, завършил английска гимназия, после завършил технически университет в Дрезден, Германия, експерт в областта на роботизацията и автоматизацията на производството, бил кандидат за евродепутат, знае перфектно немски и английски език  и има четири деца. В политиката е така: налага се да отстояваш принципите си, но и да търсиш допирни точки с  отсрещния човек, за да има пълно разбирателство в „Патриотична коалиция НФСБ, ВОЛЯ.“

     От всичко казано до тук, не разбрахме само за коя листа подготвят Десислава Виденска. И за нея се говори, че щяла да бъде кандидат за народен представител. Напомням, че тя беше общински съветник от СДС, но Рангел Спасов  оспорва избирането и и тя подаде молба за напускане. Така че, ако и тя е в нечия листа, трябва да се замислим каква тактика има  хисарското СДС.

                         Ирина Кирилова                                        Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от редакцията
25 Февруари, 2021 | 09:18
Напиши отговор
Оценка: 0
Уважаеми читатели, коментарите ви не са изтрити. При свалянето и качването отново на статията се получи липсата им. Затова ,моля , напишете ги отново! Хората четат не само статията, а и коментарите, защото те са израз на общественото мнение. А бяха интересни.....
Анонимен
#2 от Избирателите
25 Февруари, 2021 | 09:23
Напиши отговор
Оценка: +3
Видинска ще е кандидат от партията на Цветанов
Анонимен
#3 от кой
25 Февруари, 2021 | 10:14
Напиши отговор
Оценка: +5
От всичко казано до тук, не разбрахме само кой е човека с езиците и децата
Анонимен
#4 от Уточнение
25 Февруари, 2021 | 14:39
Напиши отговор
Оценка: +9
Ами не е от Хисаря, а е от Пловдив и е пълномощник на "Воля". Не е от клончето на СДС. Казва се Владимир Аксиев.
Анонимен
#5 от gorg
25 Февруари, 2021 | 14:42
Напиши отговор
Оценка: +12
Интересно, някои хора не стават за общински съветници, те ги набутали в листи за депутати. Конституцията чели ли са тези кандидати?
Анонимен
#6 от До #5
25 Февруари, 2021 | 19:37
Напиши отговор
Оценка: +11
отговор на #5 »
Тия дето не стават за общински съветници са доста...
Анонимен
#7 от Да, доста са,я...
25 Февруари, 2021 | 20:43
Напиши отговор
Оценка: +12
От кого да започнем - от калинката ли, от един бивш офицер ли, от паничереца ли, от един, дето прави гипсо-картон ли, от друг, дето се продаде ли, от тия дето не си четат докладните ли, или да попитаме кметицата защо е все с мнозинството и никога с малцинството
Анонимен
#9 от Приятел на Гатьо
26 Февруари, 2021 | 09:02
Напиши отговор
Оценка: -2  +13
Ако Партията на зелените не беше издигнала Дойкова за втори мандат, а се беше съюзила със Султанов, всичко щеше да е друго. И ако нямаше толкова купени гласове...
Анонимен
#10 от Гола пропаганда
26 Февруари, 2021 | 14:07
Напиши отговор
Оценка: -8  +6
отговор на #3 »
Няма значение кой е този герой в очите на НенкоКостовистите - НФСБ и Марешки са политически трупове след сватбата.
Анонимен
#11 от Без омраза, де!
26 Февруари, 2021 | 16:52
Напиши отговор
Оценка: -5  +11
Но Ненко Костов остава в Общинския съвет още три години. А ти къде си? А на 4 април няма сватба, а разумен избор. Четем горе колко са се нанизали от Хисар в листите. Избирай, твоя воля!
Анонимен
#12 от Син избирател
27 Февруари, 2021 | 15:53
Напиши отговор
Оценка: +3
Според мен, Пенчо Шапков трябва да е много разсъдлив. Член е на Националния съвет на БСП, а не се е набуутал в листата на Пловдив област. Явно му сече главата, че не е време да се вре в казана с врящия катран.
Анонимен
#13 от хих
28 Февруари, 2021 | 10:44
Напиши отговор
Оценка: +6
А какъв е смисъла да висиш в листата на Цветанов или АБВ като шанса ти е нулев?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.