ПОЧИНА ПОЕТЕСАТА ЕВГЕНИЯ ХУКА – ВЪЛКОВА

18 Септември, 2019
2 коментара

  Една жена, която пишеше толкова хубави стихове и има издадени няколко стихосбирки, си отиде от света. Няма вече да съчинява стихове вечер в къщата си в Момина баня, няма да обикаля природни хубости, няма да рецитира наизуст всичко, написано от нея, няма да рисува. 

  Никой няма да я вижда с раницата на гърба да слиза долу в града, да минава през библиотеката, да не казва, че боледува, да бъде силна, макар и да живееше сама.

  Издъхна в линейката на път за болницата и ще лежи в земята на Чирпан, там, от където бяха нейните ученици, които даваха пари, за да издава тя книгите си, там, където се роди през 1935 година. Евгения беше главен учител и носител на орден „Кирил и Методий”. Жена с висше образование от Софийския университет „Св. Климент Охридски” – специалност – руска филология. Стиховете и вдъхновяваха композиторите и ставаха на песни, които може би ще звучат на оня свят край нея.

  Светла да е паметта и! Бог да я прости! 

                                                           Тракийски Cвят

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Стих от Евгения Хука - Вълкова и бог да я прости!
18 Септември, 2019 | 12:36
Напиши отговор
Оценка: +8
Не спирай да изричаш думи благи всеки ден! Добрата дума много порти ти отваря. От нея ти се чувстваш извисен и окрилен. А злата дума може в гроба да те вкара.
Анонимен
#2 от Руски клуб.
02 Октомври, 2019 | 14:36
Напиши отговор
Оценка: 0
Бог да прости ЕВГЕНИЯ.Член на руски клуб и на обществото "ВЕТЕРАНИ ".Човек искрен,честен,талантлив,доброжелателен към всички и дълбоко вярващ в БОГА.Вярващ искрено в това,че ще се промени живота във България.Отиди си......В голяма община Хисаря има само една линейка.Понякога чакането й струва човешки живот.....Нормално ли е това?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.