КАКВО СТАВА С ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ?

24 Октомври, 2018
12 коментара

 Инж. Атанас Куковски и инж. Бойко Гавраилов продължават да седят в заседателната зала на Общинския съвет срещу инж. Ненко Костов от Национален фронт за спасение на България. Но едва ли сега точно мислят за него. 

 Преди малко повече от месец се появи обява, че се продава хотел 2280 кв.м. - СПА КЛУБ ЦЕНТРАЛ в центъра на античния град Хисаря за цена 4 милиона и 200 хил. евро. Атанас Куковски и Бойко Гавраилов са управители на дружество с ограничена отговорност „БИ КЪМПАНИ”, в което съдружници са Стоян Колев Бонев, Стоян Димитров Христев, Петко Атанасов Кисьов. Парите, които искат за СПА КЛУБ ЦЕНТРАЛ, не са малко. Мотивите за продажбата ги знаят само те. Ако се появи купувач, съветвам ги да станат концесионери на Красновски бани. Хем ще са далече от съседи, хем ще имат място за паркинги, басейни и ресторанти - имам предвид идеите на г-н Язов, хем ще имат деветдесет и пет декара парк, в който добри архитекти могат да развихрят творческата си фантазия . Пък и най- важното – минералната вода ще е под краката им. 

 До двамата господа в Общинския съвет седи една дама – бивш заместник кмет на инж. Пирянков, бивш кмет и бъдещ кандидат- кмет – говорят из града за инж. Пенка Ганева. Като началник на общинска служба „Земеделие” в община Карлово и подсказваме, че гражданин на Хисаря се е развихрил из едно карловско село и хората се обадиха за нарушенията му на нас, а не на нея, защото се страхували да отидат при нея. Пък и нали тя стана съветник от ГЕРБ преди три години, а ГЕРБ и БСП в нашия Общински съвет са все на едно мнение. И нека знае г-жа Ганева, че хисарчанинът е взел 313 хил. 940 лв. субсидии от държавата, без да броим парите на родата. 

 Още за един общински съветник се говори из града, че е от кандидатите за кмет след една година на местните избири. Това е д-р Александър Александров. Той ръководи санаториума на Военна академия в Хисаря. 

 Що се отнася до БСП, в общинската администрация казват, че Ива Вълчева е твърде амбициозна. Може би за още по- висока политическа кариера? Мария Мустакова сега щастливо управлява Местната инициативна група, без да предполага, че знаем тайната за приемането на стратегията на МИГ. 

 А Пенчо Шапков? Шапков изпя фалшиво една песен за опрощаване на дълговете от 75 хил. лв. на фирмата на щерката на Данчо Кощелаков. Наложи се тогавашният председател на Общинския съвет – Гатьо Султанов да насрочи извънредна сесия, но тогава Пенчо Шапков и Атанас Куковски се въздържаха от гласуване и провалиха сесията. Така се стигна до прецедент – кметът Дойкова даде под съд Общинския съвет. И спечели. Пък и един врял и кипял в политиката мъж от града ми каза, че знае как да направи така, че БСП да НЕ спечели кметския стол през октомври 2019 година. 

 Като стана дума за Султанов, той често ходи в София на национални и международни конференции, посещава различни министерства и както научихме, носил документи, които разкривали доста нередности за някой известни личности в общината. И неговото име се носи в пространството като кандидат – кмет на следващите избори. 

 Инж. Вълко Макавеев – общински съветник от Партия на зелените спрял да ходи в общината, за да не го коментират, че влияе на решенията на кмета Дойкова. Инж. Георги Пирянков сега държи много на здравето си, след като претърпя сърдечна манипулация. 

 Остава да погледнем към многословната инж. Пенка Рахова от БСП, към Борис Витев, който слуша Куковски, към д-р Стефан Недевски от „Промяна”, чийто глас понякога е важен за решенията на съветниците, Васил Пендев, Стоян Найденов, Митко Нейчев и... това са те, избраниците на община Хисаря през октомври 2015 година.   

  Остава една година до местните избори. Кой от тях ще е в Общинския съвет в следващия мандат, решавате вие! 

                                    ИРИНА КИРИЛОВА                                                            ТРАКИЙСКИ СВЯТ

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от 111
24 Октомври, 2018 | 19:24
Напиши отговор
Оценка: +5
Е, и за друго име на представител на ГЕРБ се шушука... интересно ще е догодина!
Анонимен
#2 от знаем
24 Октомври, 2018 | 20:26
Напиши отговор
Оценка: +4
Сурчев, нали?
Анонимен
#3 от Вредители
25 Октомври, 2018 | 08:25
Напиши отговор
Оценка: +8
Същите ку... ви от три-четири мандата, само началника на бардака се сменя. Наесен пак те ще са на първите места в листите. Ще сменим ку.. вите само с преференциален вот. На последните избори се видя че може. Васил Пендев и Митко Нейчев, също и Ненко Костов само че с купени преференции. Надцака калинката с по 20лв отгоре на циганин. Този път циганския вот ще има още по голяма тежест. Също и хората видяха че Герб и Бсп са една и съща партия в Хисар. Гласувайте с преференция за който и да е след 4то-5то място в която и да е листа, участвайте като застъпници, като граждански контрол на изборните комисии и като цяло - бъдете активни. Стига им толкова на тези мърш... Те не работиха за вас - работиха за себе си, за Кощилака, за мътилката МИГ, да бутнат Гато, да натискат Н. Костов, да си оправят собствените бакии и т. н.
Анонимен
#4 от като гледам и се плаша
25 Октомври, 2018 | 08:56
Напиши отговор
Оценка: -2  +10
Д-р Александров накратко д-р Сашо, е един амбициозен ямболски селяк. От лекар в с. Мътеница стигна до началник на санаториум. Това обаче не му стига и е решил да става кмет, така ще премести всички служби, които правят проверка в санаториума от както е станал началник в общината, все пак трябва да има работа за всички. Освен това и ресторант ще отваря в писателите, та готвачите от санаториума да има къде да доработват. Та това алчно човече, може би ще затвори общината и ще обяви фалит!!!
Анонимен
#5 от мм
25 Октомври, 2018 | 09:04
Напиши отговор
Оценка: +4
Ако дотогава на него не му обяват фалит и си иде от санаториума, проверка......
Анонимен
#6 от Ф
25 Октомври, 2018 | 09:13
Напиши отговор
Оценка: +4
БСП имаше бюлетина № 4 на миналите избори. Четвърта в списъка беше Мария Мустакова. 4 - 4, не стана ли като оная учителка от Пловдив, която без да иска стана депутат?
Анонимен
#7 от гражданя
25 Октомври, 2018 | 14:58
Напиши отговор
Оценка: +6
отговор на #4 »
Така като четем имената,всички съветници са селяци.Кой от Киселери,кой от Старосел,Паничери,Старо Железаре, Мътеница,Веригово,Миромир и околностите.То целия Хисар е населен с граждани от околните села.Я погледнете,например поликлиниката,при толкова доктори-видни граждани,управител стана доктор Дончев,който обещаваше,че на конкурси повече няма да се явява.Пък и той,карловски селяк.Срамота,уважаеми граждани!Един град сме напоследък,град го убил!А то от около 1983 г.вече и родилен дом нямаме,така че повечето сме я пловдивчани, я карловци.
Анонимен
#8 от сестра
25 Октомври, 2018 | 15:05
Напиши отговор
Оценка: -1  +5
За Общинския медицински център не говори, защото две години се провеждат конкурси и никой не се явява. Та накрая д-р Дончев се съгласи да участва. Някой все пак трябва да оправи бакиите в тоя център.
Анонимен
#9 от да
25 Октомври, 2018 | 16:15
Напиши отговор
Оценка: -2  
отговор на #8 »
Анджък, де! Права си, сестро,това имахме предвид!Хисарските докторя трудно ще се спогодят с него.Той разбира от администрация.
Анонимен
#10 от сестра
27 Октомври, 2018 | 17:15
Напиши отговор
Оценка: 0
Д-р Дончев не е назначен за шеф на Медицинския център.
Анонимен
#11 от Резили
31 Октомври, 2018 | 10:41
Напиши отговор
Оценка: -1  +7
Крайно време е някой да понесе политическата отговорност затова,че за 3 години не направи нищо за общината.Дойкова не на да ми реве на сесията,че съветниците не и дават да продава общинските имоти, а като не може да се справя да си отива срам, не срам.Никой не и е виновен,че и чеп за зеле не става от нея,също и онзи подмолен мръсник Вълко, който я натресе.Впрочем някой помни ли го и него какво е направил за града като кмет този кокошкар?
Анонимен
#12 от Джипи
01 Ноември, 2018 | 11:30
Напиши отговор
Оценка: -1  
#10 Действително си резил, ниско чело, къса памет с начални форми на дименция, вземи мерки,
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.