Ирина Кирилова - ЕДИН ПРЕКРАСЕН СЛЕДОБЕД

30 Октомври, 2016
7 коментара

                               ЕДИН ПРЕКРАСЕН СЛЕДОБЕД

    По покана на секретаря на читалище „Пробуда”  - Николина Тошева, в село Калековец, община Марица гостува журналистката Ирина Кирилова. Залата беше препълнена, за да видят и чуят  родената в Калековец Ирина. Тя  беше представена от секретарката, която беше поканила още две авторки с корени от Калековец.

    Вниманието към Ирина Кирилова беше особено, защото в своята втора книга тя  е написала разказ за нейния род Яланджийски, който е на 255 години и е създател на село Калековец. Всички искаха да имат от тази книга, за да четат за прочутия род. Кирилова, в знак на обич към родното си село и към хората, които я прегръщаха и благославяха, подари на всеки почитател третата си  книга „Това съм аз”, а заедно с нея и втората си книга „Зад фасадата”, в която  са събрани интервюта, правени от нея с най - прочути българи.

     Представена със своята богата журналистическа работа, тя прочете само две стихотворения от третата си книга и предпочете да представи на публиката един разказ от четвъртата си книга, която скоро ще излезе от печат. Ръкоплясканията и виковете „браво” я развълнуваха, но  тя прие и тях, и подаръците с благодарност. Те и бяха поднесени от облечени в национални носии танцьори от читалището в Калековец, които бяха се върнали от турне в Италия.

    Сред присъстващите бяха Ангел Джамбазки – евродепутат , Димитър Йончев – народен представител и кмета на селото. Те не казаха нито дума за политика, а изразиха възхищението си, че в това село, на няколко километра от Пловдив е запазено читалището, има певческа и танцова група и интересни творци. Защото представянето на Ирина Кирилова и двете дами беше сред четиридесет и осем картини на художника Димитър Тошев от Калековец.

  • Да видиш в читалище изложба, да се увериш, че не е превърната залата в кафене или бар, това е прекрасно – каза Ангел Джамбазки – Защото нашата страна е уникална. Никъде другаде в света няма читалища.

Като гостенка Ирина Кирилова почерпи всички присъстващи в залата с бонбони и сладкиши и завърши така:

  • Винаги, когато идвам в Калековец, нещо в мене се отваря. Започвам да дишам по- леко и никога не свикнах на мястото , в което сега живея – Калояново.

Роднини, съученици, набори, приятели – всички я поканиха да представи и четвъртата си книга и вкупом я изпратиха до колата.

  • Нищо ми нямаше днес, защото, когато душата ликува, забравяш за проблемите! – махна тя за довиждане и обеща скоро да  бъде пак в Калековец, за да представи пред съселяните си новата си книга.

  • Тя ще излезе от печат съвсем скоро -  каза Ирина.

  •  Ще я представиш при нас, в пенсионерския клуб – каза жената на първия и братовчед - Недка, която не можеше да се нарадва, че е присъствала на такава творческа среща, направена сред красотата и художествената естетика в картините на Димитър Тошев –  роднина на Ирина.

                                                                                                                    Тракийски Свят

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от приятелка
02 Ноември, 2016 | 09:40
Напиши отговор
Оценка: +12
Ирина искрено се радвам за тебе.Ти наистина си един творец в на шия съвременен живот,хвала на тебе.Искрено се гордея,че си ми приятелка,но малко са хората които разбират твоето творчество.Ти си уникална личност,но едно знай от мен/много са ти враговете и на тази възраст която си/,но бъди горда със себе си.Ирина бъди жива,здрава и ти желая още много дълги години да твориш,а ти го можеш.
Анонимен
#2 от съученичка
02 Ноември, 2016 | 10:30
Напиши отговор
Оценка: +13
Ирина,аз съм твоя съученичка от Хисаря.Ако не беше ти в Хисаря,ние жителите на нашия град щеше да живеем в тъмнина.Ако ти не беше в Хисаря нямаше да има нито радио, нито вестник,нито пък сега този сайт,чрез който ние научаваме какво става в нашия красив ,курортен град. Много здраве ти желая и много творчески успехи.
Анонимен
#3 от А в Хисар?
02 Ноември, 2016 | 11:53
Напиши отговор
Оценка: +11
Няма ли да има представяне на г-жа Кирилова и в Хисар?
Анонимен
#4 от 555
02 Ноември, 2016 | 15:29
Напиши отговор
Оценка: +12
Ами поканете я.
Анонимен
#5 от НД.
02 Ноември, 2016 | 19:36
Напиши отговор
Оценка: +8
Честито,Ирина. прими наши поздрави.Гордея се с това.че ти познавам толкова години .Един прекрасен човек.достойна жена и талантлив журналист.Много ни липсват твоите предавания.Пожелавам ти много здраве и успех в творчеството!
Анонимен
#6 от Кирилова
05 Ноември, 2016 | 16:56
Напиши отговор
Оценка: +3
Благодаря ви за хубавите думи!
Анонимен
#7 от почитател
10 Ноември, 2016 | 11:43
Напиши отговор
Оценка: +3
Неостаряваща си, браво!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.