Интригите в Хисаря започнаха!!!

11 Декември, 2015
24 коментара

                          ЛИЦЕ НА ЗАЕМ

                    Уважаеми читатели на „Тракийски свят”! 

 Ние пишем  за вас, но четем и вие какво пишете под нашите статии. 

Така усещаме пулса на времето и анализираме  общественото мнение. 

Много коментари прочетохме под статиите  „Проверка без резултат” – за покрилите се от фирма „Агрокомерс-98”, когато пристигнаха инспекторите,  и под другата статия – „Кой работи нощем”.

 Защо пишем днес? 

Кое ни накара да вземем отношение по вашите коментари?

Прочете внимателно коментар 13 под статията „Кой работи нощем?”! Там ще видите, че той е написан от Ненко Костов. 

 Да, така пише, но не става дума за съветника от Националния фронт за спасение на България инж. Ненко Костов, а за съвсем друго лице, което се представя под негово име. 

Като прочетеш коментара, уважаеми читателю, си казваш: Е, браво на Ненко Костов!  Ще ги разнищи! 

Но факта, че коментарът не е написан от него, води до дълбок размисъл. Кой иска да компрометира общинския съветник? 

Кой използва неговото име? Защо? Явно, това не е негов приятел. Това е засегнат човек, който много се страхува от инж. Ненко Костов. 

Страхува се, че той има право като общински съветник да провери тридесет решения на Общинския съвет, взети с подписка. Кой се е подписал? 

Кой съветник не е посетен от куриера, носещ подписката? 

Ами нали разбирате, че ако това излезе наяве, ще стане ясно кой с кого е работил и е помагал да се вземат грешни решения, удобни за определени общински съветници. 

Човекът, изпозвал името на Ненко Костов,  изглежда не е с чисто досие. Защото ако беше почтен, той щеше да си напише името. 

Но той много се страхува от инж. Костов. 

Защото той има право да провери изпълнението на европейските проекти,  да разбере кой колко пари е вземал за тях, да види къде са отишли милиони европейски пари, да разбере как са правени търгове, как  умишлено са пропускани общински обекти да се дадат на търг или конкурс, как са проведени конкурсите по Закона за обществените поръчки и т.н. и т. н.

Сериозна и отговорна работа е тази на общинския съветник. И как можем да компрометираме този, който може да се разрови? 

Ами като използваме името му и подчертаем, че той е близък с кмета и с двама съветници от Партия на зелените. Няма такова нещо. 

Инж. Костов е принципен и  и не напразно още на третото заседание на Общинския съвет разкри едно нарушение, за което ще имате възможност да прочете по- късно. 

Защото той не се доверява само на докладните на кмета, а отива в инстанции, които му дават основание да реагира така, както е писано в Закона за местната власт и местното самоуправление.

Дали инж. Костов ще остане със съветниците от Партия на зелените и от Местна коалиция „Промяна”, зависи само от самите съветници. 

Настъпят ли закона, той няма да мълчи.

И така, коментар 13 под статията „Кой работи нощем” не е написан от Ненко Костов. 

Реагираме, не защото в него пише нещо лошо, а че усещаме и четем между редовете, където прозира, че човекът, който иска да го похвали, не го обича. 

Знаете ли, инженерите са хора на точните науки. Техните анализи са ясни и точни. 

Използвайки аналитичния си ум, инж. Костов с тази статия защитава името си и достойнството си на общински съветник. 

В бъдеще ще се убедите колко честен е той. 

Е, не обича крадците на общински имоти и на европейски пари, но това не е негов проблем. 

Който е крал, то ще излезе наяве.

                                                                                             Тракийски свят

Ето го въпросният юнак дето се пише с псевдоним НЕНКО КОСТОВ; Коментар №13 от статията „Кой работи нощем?”!

Обещавам ви, че ще разнищя случая и калинката ще си го получи. Вече съм общински съветник и съм във властта. Както се очертава и протекциите им от София ще секнат и политическата подкрепа също. Така както Б.Гаврилов ще бъде разжалван съвсем скоро, ще бъде разжалван и Куковски. Имам пълната подкрепа от г-жа Дойкова, Макавеев и Пирянков. Пожелайте ни успех ! Представящ се за Ненко Костов (Некоректен потребител използващ чуждо име)
ЕТИКЕТИ: Хисаря днес.;

Коментари

Анонимен
#1 от орнитолог
12 Декември, 2015 | 11:04
Напиши отговор
Оценка: +1
Пиленцето е бил привикан в четвъртък на една среща и уплашен за своята кожа се е съгласил да чурулика в цацаратурата!!
Анонимен
#2 от До орнитолога
12 Декември, 2015 | 11:20
Напиши отговор
Оценка: +1
Пиши кой е пиленцето! Имаш предвид фамилното име на един съветник от "Коалиция за Хисар" ли?
Анонимен
#3 от КГБ
12 Декември, 2015 | 12:07
Напиши отговор
Оценка: -1  +3
Ама наскоро пак се е взело едно решение с ПОДПИСКА!!!! Зааради това ли се ручаха жабетата??? Да ми се прави “фамозния“ Гатя на “кръстник“ .Нали щеше да има “ново начало“....Нямаше да има повече номера тип “бачо Пено“..Ко стана бааа...Когато “въртикъщникът“ не работи„няма как да те приемат за мъжкар...Знае се„знае се !!!! До горния коментар.....Куковски е на хиляди версти от Хисаря„как да е бил привикан преди 2 дена????
Анонимен
#4 от фермер
12 Декември, 2015 | 14:58
Напиши отговор
Оценка: +2
И Нанко е готов да пее на Златния Орфей.Утре ще има много емоции с госпожа Величка.Сигурно и тя ще влезе в хора.
Анонимен
#5 от Оракула от Делфи
12 Декември, 2015 | 15:41
Напиши отговор
Оценка: +2
Напомняме за срещата във квартал Момина Баня за утре 17.00 часа в клуба на квартал Момина Баня. Вземете се скици и нотариални актове и документи удостоверяващи вашета собственост. От инициативния комитет "Да си запазим земята наша и да печелим от арендата ".
Анонимен
#6 от До КГБ
12 Декември, 2015 | 18:54
Напиши отговор
Оценка: -1  +5
Да, взели са съветниците решение с подписка, макар че чакаха да имат юрист на Общинския съвет. Не са се подписали, доколкото разбрах, от Партия на зелените, от НФСБ и Пенчо Шапков и инж. Пенка Рахова от БСП. Г-н Султанов най- добре знае. Ще чета с удоволствие неговия коментар кога и как се е случило това и кои точно са се подписали.
Анонимен
#7 от Гойко Митич
12 Декември, 2015 | 19:25
Напиши отговор
Оценка: -2  +4
Преди много години„когато людете са живеели в племенни групи„най-силният воин се избирал за вожд на племето. Най-мъдрите„най-опитните„най-знаещите са образували съвета на старейшините.Те са давали насоката на утрешния ден.Бедни ми хисарчани.....погледнете сега нашите “старейшини“. Семпли момичета от Миромир„момченца„които пикаят на шумка да им думка-да не изброявам още!!!! И върха на сладоледа....Гатьо шеф на старейшините!? Моля „някой да ми докара коня„за да падна от него!?!
Анонимен
#8 от Иван
12 Декември, 2015 | 19:38
Напиши отговор
Оценка: +2
Как да не знаете ПИЛЕНЦЕТО, -Стоян Стехов -МЕКИТО
Анонимен
#9 от психиатър
12 Декември, 2015 | 19:52
Напиши отговор
Оценка: -2  +3
Изненадите поднесени от Гатьо Султанов към поддръжниците му тепърва предстоят. Както казва д-р Зигмунд Фройд, липсата на обмяна на телесни течности със противоположния пол, води до изкривяване на съзнанието-това първо-след това се преминава „Под Дъгата“!!!!
Анонимен
#10 от нощен лешояд
13 Декември, 2015 | 00:29
Напиши отговор
Оценка: +1
допадат ми нестрадащи от клаустрофобия
Анонимен
#11 от няма драма
13 Декември, 2015 | 12:23
Напиши отговор
Оценка: -2  
Какво е това фатално за общината решение, взето на подпис? Б.Бормалийски иска разрешение от общината за започване процедура по изготвяне на ПУП в собствения си имот, стопански двор в с. Черничево. Промяна предназначение - складови дейности. Това е драматичното искане. Разрешение за започване на процедура по изготвяне. Самата процедура е доста по-дълга отколкото си мислим и включва много стъпки, между които задължителните съгласувания и обявяване на съседите. Едва след всички стъпки, ако няма пречки се приема въпросния ПУП. Не можахме да разберем къде е драмата, че се иска разрешение или, че Бормалийски е приятел на някого.Малко непремислена е цялата тази история, а драмата, може да се превърне в драма за собственика и в комедия за нас наблюдателите.
Анонимен
#12 от драматург до горния наблюдател
13 Декември, 2015 | 13:36
Напиши отговор
Оценка: +2
Не става въпрос кой какво иска,а как се е взело разрешението!!!! С тайна ПОДПИСКА ,на която са се подписали само предварително подбрани УДОБНИ “старейшини“!!!! Та нали тази практика трябваше да бъде забравена г-н СТАРШИ НАБЛЮДАТЕЛЮ!?!
Анонимен
#13 от Ще има драма
13 Декември, 2015 | 15:32
Напиши отговор
Оценка: +2
Ясно е, с вземане на решение с подписка се е нарушило решението на съветниците да имат юрист и той да им посочи правия път. Къде е драмата? Имотът се намира в стопанския двор на Черничево. В докладната на общината пише: граници - полски път на община Хисаря, нива на инвеститора, пасище- мера на община Хисаря. В справката от ОС "Земеделие и гори" се оказва, че съседи са : полски път на община Хисаря, пасище мера на община Хисаря, Борис Бормалийски, "Агрокомерс - 98" и Стоян Лаловски. В момента има дело между "Агрокомерс- 98" на Куковски и Коста Стаменов за това кой е собственикът. Изработването на ПУП -ПРЗ е административно и се развива по ред, установен с нормите на Административно- процесуалния кодекс. Щом има друго адиминистративно или съдебно производство, издаването на акта не може да стане преди приключването му. С една дума, ние да си вземем решение и то с подписка, пък Куковски и Стаменов да вървят в съда. Ще има ли драма?
Анонимен
#14 от Черничево
13 Декември, 2015 | 15:52
Напиши отговор
Оценка: -1  +5
Защо бъркаш общината с хората . Нали общината е орган , който защитава интересите на хората . Оттук нататък този пуп ще бъде обявен на съседите и на тях им остава единствената възможност да търсят правата си в съда . Нали това е Б. Борманлийки , който подписа пупа и даде съгласие на калинката да прави екарисаж . Сега иска промяна на предназначение за складове но , никъде не е споменал какви . Най - вероятно за лайната на калинката . А няма да се учудя , ако утре се окаже , че складовете са за уран ! Нали калинките си падат напоследък по енергетиката . Затова калинката е висял три дена в офисчето на Гатьо , вместо Борманлийски . ПРОМЯНА , ПРОМЯНА , ама и Гатьо ще праща хората в съда да си търсят правата като Пенка Ганева . Според мен няма нужда от общински съвет . Всичко да се решава в съда . Гатьо с нищо не се различавате от Пено Бойновски . Вие създавате драми .
Анонимен
#15 от студент от София
13 Декември, 2015 | 18:54
Напиши отговор
Оценка: +3
Един приятелски съвет към собствениците на сайта. Смятам че е редно новините, свързани с Хисаря да заемат челните места в сайта. Хисарчани едва ли се интересуват от мнението на Иво Христов за войната в Сирия или от от извънземни ангели. Направете си преоценка на приоритетите. Ще бъде полезно за всички. Иначе усилията имат малко КПД.
Анонимен
#16 от Оракула от Делфи
13 Декември, 2015 | 22:01
Напиши отговор
Оценка: +3
Всичко се свежда, до едно единствено нещо ,Закона за Устройство на Територията, но някой трябва да го прочете, а не да оправя приятелчето...толкова много съветници с висше образование а не искат да четат...
Анонимен
#17 от Нострадамус
14 Декември, 2015 | 09:08
Напиши отговор
Оценка: -1  
И каква стана тя? ПРОМЯНАТА дето идваше се изгубила някъде по селските пътища! Без бачо Пено,ама по пеновски!?! Една гледачка на кафе е казала,че ще има голЕма изненада след Нова Година! Идвали предсрочни избори! И тогава Пенчо Шапков,загледан към София,този път ще се съгласи да оглави Общ.Съвет,и по този начин да натрупа червени точки пред Позитано!! Зад него има 11 стопроцентови гласа!! Мдаааа...... Бедни,бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?...това по Вазов... И те така!!
Анонимен
#18 от или работим, или избори
14 Декември, 2015 | 09:50
Напиши отговор
Оценка: +2
Както каза Коста, пак каруцата пред коня. Първо - решението на подпис не е тайно, а е обявено на всички до един.И какво е толкова тайно, като вече втора седмица го развяваме явно. Второ, ако прочетохте внимателно иска се разрешение за започване на процедура, а не приемане на ПУП. Когато се изготви ПУП-а тогава ще бъде обявен и ще се обяви точното предназначение,тогава и съседите ще дават съгласие, и тогава тези които се съдят за собственост ще могат да спрат прилагането му, докато трае делото. Така е в закона и нищо не се нарушава. За тези неща процедурите са точни и ясни.Защо човека да не може да започне процедура не е ясно. Много от съветниците са грамотни и знаят отлично за какво става въпрос.Какво е виновен Гатьо, че някой иска да прави бизнес и най-важното с какво пречи на коментиращите тук. Май отново започваме с лични сметки, което освен да принизи работата на Общинския съвет до махленски клюкарник, друго няма да постигне.А самия Бормалийски едва ли е толкова луд да си похарчи имота за дейностите на калинките.Още повече, че се разбра, че енергията от тези централи няма да се изкупува на високи цени. Общината трябва да обслужва всички граждани и да спазва закона, ако има нещо незаконно в тази работа има и областен управител, където отиват всички решения, има и Административен съд. Пенка Дойкова не е толкова проста, колкото някои си я представят,че да се издъни още в началото на мандата с някакъв ПУП. Все пак не се казва подписка, а решение взето на подпис. Тайно се взе решението на подпис за земята на калинковата кооперация, което се огласи, чак след като свърши мандата. За това решение защо никой не пита. Нека се публикуват имената на подписалите го общински съветници.Прав е Вълко Макавеев, че решенията на подпис трябва да се вземат, само когато се гонят срокове и то за точно определени дейности и случаи. Но има и друго, когато се вземат такива решения веднага след това да бъдат огласявани на сайта на общината. Тогава и самите съветници ще мислят да подписват или не.В крайна сметка, това че са взети на подпис не прави решенията секретни.Тогава няма да има чак толкова големи драматизации.И стига вече с Пенчо, Гатьо и останалите. Който иска да се расте нагоре, ако е кадърен, прав му път. Много взехме да издребняваме с тези личностни разправии, защото може да дойде време да потърсим сметка на всички заедно и на всеки поотделно от съветниците.Крайно време е да разберат, че са Общински съвет и в техните ръце е развитието на общината.Те така могат да провалят и най-добрия кметЛичните им драми са за домашна употреба.Пред общината има толкова проблеми, че едва ли един стопански двор, за да се дърлят за неща, които са законово регламентирани.Не е добре да се казва, но нещо много издребнява този общински съвет. Първо с председателя, после със заплатите, та комисиите, та правилника, та сега и този двор, ако така ще я караме, по-добре е избори.
Анонимен
#19 от съгласен с Роси и Стефан
14 Декември, 2015 | 10:13
Напиши отговор
Оценка: +1
Нека бъде СВЕТЛИНА!!!!! ИЗБОРИИИИИИИИ!!!!!!!
Анонимен
#20 от избирател
14 Декември, 2015 | 11:33
Напиши отговор
Оценка: 0
писал #18,писал и накрая избори.....иска ли Гатьо избори?????......
Анонимен
#21 от Роза
14 Декември, 2015 | 12:14
Напиши отговор
Оценка: +4
Най-добре ще е г-н Султанов сам да си подаде оставка.На всички е ясно „че бе избран напук на някой и нещо.Както се вижда този съвет агонизира от първата секунда още Насила хубост не става.Да се вземе пример от вчерашните избори във Франция.В името на града ни да се обединят около една консенсусна фигура и да заработят за благото на всички ни! p.s. Напълно съм съгласна с д-р Фройд.
Анонимен
#22 от Кой да е човека
14 Декември, 2015 | 13:04
Напиши отговор
Оценка: -1  +3
Коя да е фигурата? Ето имената: Атанас Куковски, Борис Витев, Александър Александров, Бойко Гавраилов, Пенка Ганева, Васил Пендев, Стоян Найденов, Георги Пирянков, Вълко Макавеев, Митко Нейчев, Пенчо Шапков, Майрия Мустакова, Ива Вълчева, Пенка Рахова, Стефан Недевски, Гатьо Султанов, Ненко Костов. Давайте предложения, за най-консенсусния от всички общински съветници. Явно Гатьо и Бойко не са такива. Те отпадат, да видим останалите. Председателят според пишещите трябва да е: Млад, интелигентен, образован, женен, с добра работа, некорумпиран, независим от бивши величия, твърд характер, да знае къде са вратите на министерствата, праволинеен, обигран като апаратчик, с чисто минало, неосъждан, административно грамотен, да е от средната класа и да не му трябва заплата като председател, всеки ден да е на работа и да приема граждани, да не е застраховател, хотелиер, пенсионер, председател на една кооперация, негласувал в миналия мандат решения на подпис и неучаствал в коалицията БСП-калинки, да мрази Гатьо, калинките, бай Неч, Коста Стаменов, Вълко, Гошо, Пено, Пенчо, Ива, Бойко, Пенка ( и трите) и да иска да ги вкара в затвора до един, в същото време да умее да разговаря с тях, както и с кмета и да ги убеждава, че това и това е най-добро за общината, за да го гласуват, да е диалогичен, както с кмета, така и с противниците му и да бъде свързващото звено между добрите предложения, съветниците и гражданите, да може да отсява зърното от плявата и много, много други. От всички коментари, писани от различни хора, привърженици на различните групи това е минимума от качества, които трябва да притежава председателя. Аз го казвам с черен хумор и не само, а някои си го мислят наистина.
Анонимен
#23 от Кисилярец
14 Декември, 2015 | 13:56
Напиши отговор
Оценка: 0
Най-показателният общински съвет, откакто съществува община Хисар. Това градче е населено предимно с гризачи и насекоми - мишки и калинки. Има мишки и по 140 кг. Всякакви. Разкопахте ни булеварда и сега няма кой да поеме отговорността и да вземе решение за да се асфалтира. Сега четири години събраните от кол и въже ще си прехвърлят топката и ще бавят всяко решение. Ако в общинския съвет имаше и един, който да става за лидер, щяха да вървят нещата. Ама няма. Само мишоци и калинки.
Анонимен
#24 от профайлър
14 Декември, 2015 | 14:13
Напиши отговор
Оценка: +3
До номер 22 Гатьо-не си ти човека
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.