ИЗБОРИТЕ ИДВАТ

16 Март, 2021
14 коментара
  • Усетихте ли, че изборите наближават? Множат се плакатите, вървят рекламите и всеки се е втурнал да влезе във властта. Този, който вече е бил там, не му се излиза, а този, който не е бил, му се иска да опита кое е толкова сладко, та тридесет партии са регистрирали кандидати да седнат на банките в Народното събрание. Нека уточня! Народното събрание не е в сградата, построена за тази цел по предложение на правителството на Петко Кравелов в 1885 година. Дали пък всичко, което е ставало в тази сграда от 1885 година до 2020 година не се дължи на факта, че тя е построена върху така наречените позорни гробища - място, където турците погребвали екзекутираните престъпници?

  • Сега депутатите заседават в сградата на бившия ЦК на БКП. Дано на някой да му е хрумнало да извика свещеници, за да пръснат със светена вода и да изгонят отрицателната енергия, натрупвана с години там, в едни големи кабинети...

  • Влизала съм в кабинета на заместник- председател на Народното събрание и съм виждала някои подробности, но ...тихо. Вниманието сега трябва да бъде насочено към изборите. В нашия - 17-ти многомандатен избирателен район партиите са предложили богат избор. 238 човека са се втурнали да влизат в Народното събрание на 4 април 2021 година. По двадесет и две имена има в листите на ВМРО, „Възраждане“, ДПС, „Изправи се! Мутри вън!“, „Републиканци за България“, Патротична коалиция НФСБ, ВОЛЯ, Коалиция ГЕРБ, СДС. Един единствен кандидат има партия „Нация“. Коалиция „БСП за България“ има 17 кандидати. 238 кандидати за Пловдивска област, но колко от тях ще спечелят достатъчно гласове, за да станат народни представители, не се знае. Защото ние решаваме. В тази извънредна обстановка, в която не може да има предизборни събрания, не може да има митинги, как да разберем кого да предпочетем?

  • От диспутите по телевизията ли? Ясно е още от сега, че в Народното събрание няма да има хора нито като Константин Стоилов, учил в Хайделберг и Париж, депутат в Първото народно събрание, а после министър - председател, нито като Стефан Стамболов, учил Духовна академия в Одеса, народен представител, председател на Народното събрание, министър - председател, нито като Александър Стамболийски, учил философия в Хале и агрономство в Мюнхен, народен представител и министър - председател, нито като академик Богдан Филов, специализирал класическа филология в Бон, Париж и Рим, професор по археология, министър - председател...

  • Съмнявам се, че някой ще даде живота си като общественик, както е станало със Стефан Стамболов – да го съсечат в центъра на София, като Александър Стамболийски – да го убият по зверски начин с 33 наръгвания с нож, като Богдан Филов – да го разстрелят комунистите след преврата на 9 септември 1944 година. А ще има ли такива като Евлоги и Христо Георгиеви да дадат 800 хиляди златни лева и 200 хил. лв. за земя за построяването на Софийския университет? А в завещанието си Евлоги Георгиев да побърка всички българи като завещава 6 милиона златни лева за построяването и поддържането на висшето училище в София?

  • Ще има ли такъв като Димитър Кудуглу, който дарява толкова пари, че построяват болница в Пловдив, а за да се издържа тя, дарява и два тютюневи склада? Сега е мирно време, но нека кандидатите погледнат назад, в историята и да видят има ли днес такива хора, кандидати да станат депутати? А на нас какво ни остава? Нищо друго, освен да избираме това, което имаме.

  •                                                                                      За Тракийски Свят от Ирина Кирилова

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Георги
17 Март, 2021 | 17:41
Напиши отговор
Оценка: +8
Защо не пишете? Не ви харесват примерите ли? Хайде успех на хисарчани в листите!
Анонимен
#2 от Иванов
17 Март, 2021 | 19:45
Напиши отговор
Оценка: +16
Тa то се е изписало то се знае! Хисар умира при това дългогодишно управление в тази прословута Община в България!
Анонимен
#3 от Обещават....
17 Март, 2021 | 20:25
Напиши отговор
Оценка: +12
Сегашните управници ще дават на тези, които имат пенсия до 369 лв по 120 лв. към пенсията. Бъдещите пък обещават, че пенсионерите над 65 години ще си вземат лекарства без пари. Ако вярваме на всички обещания, до сега златни щяхме да сме.
Анонимен
#4 от Ирина
17 Март, 2021 | 21:08
Напиши отговор
Оценка: -11  +21
Бих гласувала за красив, умен, начетен, безстрашен, открит, който говори истината за корупцията с цифри, факти, в доклади, по митинги в села и градове, мъж интелигентен , обичан и обичащ, но.....такъв беше Борис Немцов, който беше опозиция на Путин и беше застрелян на 100 м. от Кремъл преди шест години. И всеки ден от тогова до днес на това място има купчини с цветя в негова памет. Дайте ми такъв кандидат и имате моя глас!
Анонимен
#5 от До Ирина
18 Март, 2021 | 10:00
Напиши отговор
Оценка: +15
Ти сериозно ли? Борис Немцов - продал се на американците за зелени доларчета, водещ безразборен личен живот, некадърно правещ се на опозиция и активен участник в съсипването на Русия по времето на Елцин! Че такива у нас колкото искаш - избери си един и гласувай за него! А ако търсиш красиви мъже, има си такива сайтове - можеш от там да си намериш!
Анонимен
#6 от Ирина
18 Март, 2021 | 12:18
Напиши отговор
Оценка: -11  +18
Това, което пишеш горе, е лъжа. То се тиражира от телевизиите, близки до Путин. Защо не цитираш част от доклада на Немцов? За жените - вярно е. Той сам казва, че обича жените. Немцов знаеше много за всеки приближен до Путин, беше негов съперник и затова беше убит. И затова Путин промени конституцията да е президент, докато е жив, след като загина Немцов. Ако му завиждаш, че е красив мъж, недей! Погледни го само, когато беше губернатор на Нижни Новгород - и Елцин го гледаше в очите. А....сайтовете....Не ровя подобни щуротии, предпочитам да чета мъдростите на Омар Хайям или стиховете на Робърт Бърнс. И разбери, че тук няма мъж като Борис Немцов. Просто няма.
Анонимен
#7 от Допълвам
18 Март, 2021 | 12:25
Напиши отговор
Оценка: -11  +17
Чета и Пушкин в оригинал. И разбрах, че е бил масон и че го нямало в гроба, когато са започнали ремонт на този гроб. Виждаш ли какво правят в Русия? Те и Навални ще затрият някъде из колонииите, в които го изпартиха за две години и половина. И съм се разхождала по улицата в Санкт Петербург, минавала съм край къщата на Лермонтов.
Анонимен
#8 от Кетаринг
18 Март, 2021 | 18:45
Напиши отговор
Оценка: +14
Кво упраяте Рашаните питайте Пена за кетарингь децата не яьт даскали пумияри пь не давьт да внасят рьнь в столовьть
Анонимен
#9 от Гражданин
19 Март, 2021 | 21:24
Напиши отговор
Оценка: +10
Ганева къмпани и Мафията дойде и времето!!!
Анонимен
#10 от :)
20 Март, 2021 | 18:15
Напиши отговор
Оценка: -4  +6
отговор на #9 »
Нещо си сънувал, те са вечни...заедно с гъзолизачите около тях
Анонимен
#11 от Ало....
20 Март, 2021 | 21:02
Напиши отговор
Оценка: -9  
Президента Радев, главнокомандващия, какво правят твоите военни, шпиони, а? Ще объркат изборите !
Анонимен
#12 от Хисарчанин
21 Март, 2021 | 11:23
Напиши отговор
Оценка: +27
Стига сте писали бе хора, ами на 04 април да излезем да гласуваме. Не да лаем, кой какъв бил. Всеки от нас има шанса да промени положението в държавата. Или пък всички заедно. Нека не оставяме неграмотните да определят, а ние само да плюем после по избраните. Да бъдем разумни
Анонимен
#13 от Гласуващ
21 Март, 2021 | 20:47
Напиши отговор
Оценка: +33
Днес Мая Манолова и Татяна Дончева признаха, че целта им била да отстранят Б.Б. от власт и да не позволят Корнелия Нинова да стане министър- председател. Затова щели да се обединят със Сл. Трифнов и с Демократична България и да съставят правителство. Така...сложиха тигана, преди да е уловена рибата. Корнелия пък мълчи ще подкрпи ли Радев на есента. Р.Радев пък мълчи какво става с военното разузнаване, защо има шпиони. ДПС гледат сеир, НФСБ и ВОЛЯ се наричат истински партриоти, ВМРО слагат България над всичко и т. н. Остава само да сложим стълбата на Смирненски и като се качват по нея да изпопадат, надпреварвайки се да стигнат върха, а ние, робите долу да ги хващаме, да ги питаме как се живее с 300 лв. пенсия и кога крадците ше идат в затвора.
Анонимен
#14 от 222
22 Март, 2021 | 13:17
Напиши отговор
Оценка: +1
Всичко е вярно само че коити има кинти не влиза в затвора а щтрака палци
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.