АХ, ТАЗИ ВЛАСТ!

01 Април, 2021
9 коментара
 •  Малко остана до изборите на 4 април за Народно събрание. И колкото по - малко дни остават, толкова повече плакати и листовки се появяват. У дома ги хвърлят през оградата, а аз ги събирам и сравнявам кой как се надлъгва.

 • Пристигна и един вестник – голям, цветен, скъп, което означава, че много пари са се дали за издаването му. Една от страниците е посветена на община Хисаря. Кандидатката се кипри на всяка от шестнадесетте страници на вестника, а хисарската кметица на хисарската страница слуша как кандидатката обещава да направи надлеза Черничево - Хисаря.

 • „Безспорно този възел е нужен на цялата област“ – заявява кандидатката и продължава, че ще стартират процедурите. Да, така е. Като се уредят от Общинския съвет въпросите за отчуждените имоти, като стане дамата депутат и като потекат парите, току виж надлезът започнал да се строи.

 • И Староселският култов храм като се оправи въпроса за собствеността ще тръгне по мед и масло. Как ли ще се оправи? Колко тича Божидар Димитров, за да мине този тракийски храм от Министерството на културата към Националния исторически музей и си отиде човекът от света, без да осъществи тази идея.

 • Интересно защо кметицата не е повдигнала въпрос и за „Кози грамади“. Колко пари хвърли държавата там, за да бъде разкрит двореца на тракийски вожд и сега всичко тъне в забрава. Нали самата тя казва, че община Хисаря трябва да се развива като една от най- предпочитаните туристически дестинации?

 • Ами ако партията на кандидатката, в която тя прехвръкна като птичка, няма мнозинство и не може да състави правителство? А един общински съветник вече е набелязал какво му е нужно от следващия парламент – комасация на земята, защото много работа имало около едногодишните договори със собственици и вода за напояване, макар че управлява две водни сдружения. Съдружникът му иска вода от един язовир, който е публична държавна собственост.

 • Собственик на „Пясъчник“ е Министерството на земеделието, храните и горите, стопанисва се от „Напоителни системи“ и не се отдава под наем – напомняме на кооперацията, която има 50 хил. дка земя.

 • Така правят местни хора, които са повече от 20 години в политиката – трябва им нов закон, вкарват си депутат. Добре е кандидатите за народни представители да си записват какво говорят. Защото от една научих, че ще осигурят на всяка жена, родила първо дете по 6 хил. лв., а на пенсионерите 30 процента увеличение на пенсиите. А болниците щели да ги разделят – тази за коронавирус, тази за други болести. Представете си само как се преустройва една болница – да се преместят операционните с целия инстументариум, с апаратурите за трансплантация, с ренгените, с лабораториите, с модерните инструменти за безкръвни операции и т. н., защото тази болница трябва да стане само за болни от коронавирус. То тази идея не е и за смях, а за съжаление. Жалко, че е лидер на партия, която иска да управлява от 4 април нататък. То и един неин съпартиец ни заплаши, че ще ни покаже като вземат властта на 4 април как се работи. И той като оня сценарист от партия, която мисли, че властта е забавна програма.

 • А две кокони направо съставиха правителство и определиха кой няма да е министър - председател. И двете забравиха, че до вчера ядоха хляб на трапезата на партия, от която избягаха. Ако започна да ви разказвам колко глупости се изговориха от 4 март по дискусиите, ще се хванете за главата. То не са дискусии, то са или неосъществими обещания, или караници като в селска кръчма. И за всичко това се плаща. Дават се хиляди, хиляди левове и никой не мисли за народа.

 • Тази година ще честваме 200 години от рождението на Раковски, който знаеше френски, латински, персийски, арабски, турски и други езици, който беше масон, който създаде Първата българска легия, който издаваше вестници, който купи Узунджовския панаир и стана собственик на пловдивския налог, беше богат, но беше недоволен, че отечеството не е свободно и затова и здравето си и богатството си остави в служба на това Oтечеството.

 • Четете, госпожи и господа кандидати, четете и се учете! Не мислете само за парите от Европейския съюз, а за българите, на които разчитате на 4 април 2021 година да ви помогнат да седнете в Народното събрание!
                                                                         Ирина Кирилова                TRAKIA WORLD

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от 1-ви април
01 Април, 2021 | 20:48
Напиши отговор
Оценка: -3  +35
Искаше ми се написаното да е първоаприлска шега, ама за съжаление не е. Зад красива усмивка да ни предлагат още от същото.
Анонимен
#2 от Йоан
02 Април, 2021 | 00:51
Напиши отговор
Оценка: -3  +35
Без думи! Всичко е казано право куме в очи! А народа - "Народе-е-е-е!", кучета го яли този заспал народ!
Анонимен
#3 от Гласувайте СРЕЩУ ГЕРБ!
02 Април, 2021 | 08:57
Напиши отговор
Оценка: -10  +9
Не гласувайте за БСП и ДПС !
Анонимен
#4 от Глашатай
02 Април, 2021 | 15:13
Напиши отговор
Оценка: -1  +26
Аз се сетих кой е общинския съветник. След като разхвърля като варена мента съратниците си по разни партии, сега се надява все някой да стане депутат и пак първи да знае всичко. За АБВ социолозите казват, че няма да влезе, Виденска при Цветанов - нищо, Кривчева и Гришина са на неподходящи за влизане места при мутрите, Вл.Кисьов действа денонощно, но този общински съветник иска ГЕРБ и СДС. Само да не забравя какво го чака.
Анонимен
#5 от Дечо Пора
03 Април, 2021 | 09:25
Напиши отговор
Оценка: +23
Всички обещават, и бързо забравят. Гжа Здравка Клинчева / Дани Каназирева/, не знае какво се случва в Хисаря, обещава неща, които няма как да станат - нито за Староселската могила, Кози грамади със сигурност не знае даже къде са,...А надлеза, смях и половина, колко се опитаха да го строят... Нали общината ремонтира пътя и хвърли доста средства. Ха сега да видим ако започне изграждането на надлеза какво ще се случи - направен е нов път и паралелно надлез, две в едно, кой е разхищавал държавни и общински пари... А за комасацията и водните сдружения, алчността няма край в някои общински съветници, но като им се позволява така ще е... И занапред ще е така, някои стават депутати да се крият, други за власт и пари! Ах тази власт!!!!!
Анонимен
#6 от А миналите
03 Април, 2021 | 12:22
Напиши отговор
Оценка: +23
Аз не помня в Хисар да е дошъл депутат от миналото народно събрание , да е събрал хората, да е поговорил с нас, да е чул проблемите ни, да е поставил публично нашите искания в парламента....така беше 4 години. Вие ако помните, кажете ми.
Анонимен
#7 от Радка пиратка
04 Април, 2021 | 20:45
Напиши отговор
Оценка: -1  +9
Мислих, че чалгата постепенно умира. А тя била жива и отгоре на това ще седи в парламента, а може и да се настани в правителството.
Анонимен
#8 от Дечо Пора
05 Април, 2021 | 09:56
Напиши отговор
Оценка: +7
Хайде да видим г-жа Дани Каназирева, след като е вътре в парламента, какво ще направи за града ни.... И не само тя, а и другите, които обещаваха, и следващите кандидати през есента. Жалкото е, че оставаме винаги излъгани, а други плетат кошниците си
Анонимен
#9 от Поре, поре,
05 Април, 2021 | 10:14
Напиши отговор
Оценка: -4  +6
отговор на #8 »
Г-жа ти Каназирева влиза в Парламента и си осигурява още няколко години власт и заплата. За такива като теб , гласували за нея, остава само лош дъх в устата. Чалгата на доган и мултигруп е на първо място в община Хисаря ! Бойко и Калинката щяли да си купуват червени ферарита като им преведат субсидиите.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.