ПЪЛЕН ХАОС В СТАТИСТИКАТА!

31 Март, 2020
0 коментара

                      Фалшивата статистика за корона вируса

Всекидневно ни бомбардират с все по-стряскаща статистика за заразените и починалите от корона вируса, като фокусът винаги остава върху Италия, където смъртните случаи видимо се увеличават въпреки пълната карантина, въведена отпреди близо месец (!). Все повече източници поставят под съмнение данните за смъртността от корона вируса в Италия, защото те не съответстват на данните от много други страни. Всъщност какво се случва със статистката?

Наскоро британският ежедневник The Telegraph публикува статия, в която поставя под съмнение данните на Италия за смъртните случаи, като предостави актуални данни за заразените и починалите в няколко ключови страни на база информацията от Световната здравна организация и здравните организации на съответните държави (вж. таблицата и графиката от снимковия материал към поста):
https://www.telegraph.co.uk/…/have-many-coronavirus-patien…/

Статията, преведена на български, е публикувана тук:
http://onovini.eu/…/%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%…/
Изчисленията въз основа на тези данни ясно показват огромните разлики в смъртността от корона вирус между различните държави, като смъртността в Италия е в пъти по-голяма от тази в Китай, да не говорим за Германия и Южна Корея. Обърнете внимание, че тук не става въпрос за брой починали, а за отношението на починали спрямо заразени. Ако статистиката отчита правилно данните, то тогава как е възможно да има такива огромни разлики между страните? Как така смъртността в Италия е 14 пъти (!) по-висока от тази в Германия, 7 пъти спрямо Южна Корея и дори 2.6 пъти спрямо Китай – огнището на корона вируса? Нещо в тези данни не е наред. Но какво би породило тези разлики?

Както става ясно от статията, а и от много други източници, италианската статистика завишава броя на починалите от корона вирус, като приписва много смъртни случаи от тежки хронични заболявания именно на корона вируса. С други думи, много хора, предимно възрастни, които биха починали от сърдечно-съдови и други придружаващи тежки хронични заболявания, ако имат и корона вирус, се записват като починали именно от вируса. Така италианците приписват почти всички смъртни случаи в страната на корона вируса!

Това, разбира се, изкривява статистиката, защото така ще се окаже, че случаите на умиращи от тези тежки хронични заболявания хора изведнъж са намалели, откакто корона вирусът се появи. Но това мас медиите услужливо не го отчитат. Ако четем статистиката, както мас медиите ни я представят, ще излезе, че благодарение на корона вируса смъртността от хронични заболявания е намаляла рязко! Пълен абсурд! По същата логика догодина по това време (ако не ни измислят нов коронен номер!) статистиката следва да отчете рязък скок (в пъти) на починалите от тежки хронични заболявания, но само защото те вече се отчитат като такива, а сравнителната база от 2020 г. ще е силно занижена заради приписването им на корона вируса. Какво ще тръбят медиите тогава?

Друга статистика показва, че среднодневната смъртност в Италия от началото на годината досега не се различава съществено от среднодневната за миналата година:
https://countrymeters.info/en/Italy#population_2019

Ако общият брой на починалите се запазва, то това само потвърждава, че много смъртни случаи на хора, които биха починали от различни хронични заболявания, сега се водят починали от корона вирус. Това изкуствено завишава числителя в отношението на смъртността.

От друга страна, както стана ясно от изказване на доц. Мангъров, бързите тестове не отчитат на 100% реално заразените с вируса: „По отношение на имуноглобулин М от 100 случая на коронавирус, те хващат 87, а за имуноглобулин G от 100 хващат 97.“ Това занижава общия знаменател на заразените с вируса в отношението на смъртността:
https://m.fakti.bg/…/456458-doc-mangarov-pred-fakti-chast-2…

Данните за смъртността от корона вируса се изкривяват и от факта, че заразените трябва да се тестват и докажат положителни, за да се впишат към броя на заразените. Ако някой боледува от обикновен грип, то той директно се записва като заразен от грип по общите симптоми за грип и не му се правят непременно кръвни тестове за това. В този смисъл статистиката за обикновения грип обхваща много по-голяма база на заразените, поради което общото отношение на смъртността от обикновен грип е много по-ниска.

В статията на Телеграф се посочва още, че според преизчисления на Националния институт по здравето (National Institute of Health) само 12% от отчетените смъртни случаи в Италия се дължат на корона вирус, а останалите се дължат на едно или няколко придружаващи заболявания. Това означава, че смъртните случаи от корона вируса в Италия са всъщност близо 10 пъти по-малко!

Смъртността от корона вируса в България също е пренебрежимо малка. По данни към 29 март починалите са едва 7 от общо 338 тествани позитивно. Това прави 2% смъртност, и то при положение че, както знаем, повечето починали са имали тежки придружаващи заболявания, а същевременно голяма част от реално заразените изобщо не влиза в статистиката! И въпреки това ние отдавна вече сме в извънредно положение!?

И така, изкуствено завишен брой на починалите от корона вирус, разделен на занижен брой на заразените заради неадекватни тестове води до силно завишен процент на смъртността в Италия и в много други страни. Всичко това говори, че в момента има

ПЪЛЕН ХАОС В СТАТИСТИКАТА

На статистиката винаги трябва да се гледа с известна резервираност. Но случаят е критичен. Това статистика ли е, или стъкмистика?! Или може би преднамерена манипулация? Защо да вярваме на голите числа, съобщавани по мас медиите, без никаква друга обяснителна информация? Кой сега проверява дали тези данни са коректни? Вече е ясно, че италианската статистика е силно изкривена, но въз основа на нея се приемат държавни политики, в т.ч. извънредно положение със силно ограничителни мерки, всяване на страх и паника и т.н. Всички сме свидетели на масовата психоза на населението в почти всички страни. Да се доверяваме на тези данни означава да вярваме на правителствата си! Наистина ли правителствата заслужават такова доверие, че да се съгласяваме на всякакви мерки, които те предприемат спрямо нас? Нима никога не са ни лъгали за каквото и да било?!

За да стане по-ясно, нека разгледаме ситуацията от друг ъгъл. Да допуснем, че 49 млн. американци се заразят с корона вирус и от тях починат 79 000. Как ще изглежда това по медиите? Истински шок и ужас! Отвсякъде ще призовават за затягане на мерките, всеобщо военно положение, ограничаване на правата и свободите, масови задължителни имунизации и т.н. Списъкът е дълъг. А всъщност точно толкова са били съответно заразените и починалите от обикновен грип в САЩ през сезона 2017-2018, както писах в публикацията си „Под масова психоза“:
https://time.com/5610878/2018-2019-flu-season/
Но някой разбра ли за тези данни по мас медиите? Беше ли въведено извънредно положение, спиране на икономиката и пр.? А всъщност САЩ вече са на прага на военно положение и то при текущи данни, които са много далеч от горепосочените числа! Какво става тук?!

Възможно е да има и други съпътстващи причини за високата смъртност от корона вируса в Италия. Известно е, че населението на страната е силно застаряващо, а в някои населени места то е основно възрастно, какъвто е случаят с Бергамо. Това донякъде обяснява защо Бергамо е пламнало, а в други градове в Италия ситуацията е далеч по-спокойна. Например, защо нищо не се казва за градове като Верона, Модена, Пиза, Сиена, Бари, Лече и т.н.?! Защо все Северна Италия, и то определени части? А защо не е така в Централна и Южна Италия?!

Ето как описа ситуацията една българка, живееща в централна Италия, в коментар на моята стена във Facebook:
„здравейте, ние сме в Централна Италия, тук нищо не се усеща освен военното положение, което бавно [но] славно се налага с извинението за вирус… не познаваме и не сме чули за заразени хора от първо лице… новините и тук са черни, показват само цифри, без никаква друга информация, а иначе по цял ден само вируса се коментира… според нас страхът е изкуствен и се използва за прикритие на нещо друго, което се случва на глобално ниво“.

Друга възможна причина са предшестващи масови ваксинации срещу грип, менингит и др., за което все повече местни медии загатват. Тези ваксини може да са силно токсични и значително да са намалили имунитета на ваксинираните. Този филм вече сме го гледали:
https://www.youtube.com/watch?v=mTFmxwBCnUw

Възможно е да има влияние и от инсталациите и използването на 5G мрежите в Италия, която е сред първите, които въведоха новите безжични технологии:
https://www.monitor.bg/…/pokosenata-ot-kovid-19-lombardija-…
Но мас медиите отново мълчат за влиянието на 5G върху здравето на хората. Според Сал Ракели и неговите духовни водачи 5G технологиите ще доведат до неспособност за ясно мислене, нарушен сън, понижаване на имунната система, в някои случаи алергии и дори рак:
https://www.youtube.com/watch?v=yGVLb_Vz6lg

И така, нека обобщим възможните причини за високата смъртност от корона вирус в Италия:
1. Статистиката е калпава (както и много други неща в Италия)
2. Статистиката е умишлено манипулирана, за да се прокарат мерките на правителството и целите на тъмния елит (вж. поста „Невидимият диктатор“ по-долу)
3. Застаряване на населението
4. Предшестващи токсични ваксини, които съсипват имунитета
5. Влияние на 5G технологиите
6. Инжектиране на разновидности на корона вируса в различните региони по света

Може да има и други причини, които към момента не знаем, но все някога ще излязат на повърхността. Разбира се, може да става въпрос и за „коктейл“ от горепосочените причини. Каквато и да е комбинацията, при всички случаи това говори за

ПРЕСТЪПНОТО ОТНОШЕНИЕ НА ВЛАСТТА

Именно статистиката на Италия е основната причина да се въведат драконовските мерки с квази военно положение както в Италия, така и в други страни по света, както никога досега в мирно време! Целият свят сега Италия гледа. Италия е плашилото на света! В момента никое правителство не поставя под въпрос техните данни, а вместо това те се използват за постепенно въвеждане на по-големи ограничителни мерки дори от военно време. Сега в Италия искат да въведат задължителни ваксини на базата на тази фалшива статистика, като плашат хората с глоби, отнемане на права, съд и прокуратура. Това си е чист фашизъм под маската на „грижа за общественото здраве“! И България върви в тази посока, независимо че броят на заразените и починалите е нищожен от статистическа гледна точка!

С предприетите мерки премиерът Джузепе Конте тласка Италия към икономическа депресия, невиждана досега от Втората световна война. Дори предвижда удължаване на карантината до юли. При положение че италианската икономика вече започна да се свива през четвъртото тримесечие на 2019 г., това значи, че сега положението е трагично и ще става още по-зле, ако до юли икономиката продължи да не работи. Този колапс на италианската икономика може лесно да взриви цялата Еврозона и да се превърне в истинско земетресение за целия Европейски съюз. За икономическите последствия от предприетите мерки вече загатнах в поста си „Невидимият диктатор“ и ще ги разгледам по-подробно в отделна публикация.

И всичко това заради един измислен вирус? Заради една фалшива или изманипулирана статистика? Лъжите и истините за корона вируса скоро ще лъснат и в масовото пространство, но вредата вече ще е нанесена. А Конте и съратниците му, участващи в тази жестока манипулация, заслужават доживотен затвор заради терора, който упражняват върху италианския народ! Колкото и да са разпасани и неорганизирани италианците, те знаят как да постъпват с диктатори, обърнали се срещу народа си. Да, Конте може да е само марионетка, но изпълнителите на престъпленията трябва да търпят същите наказания, както и поръчителите им. Ако нашият Цар Борис III не се подчини на Хитлер и беше отровен заради това, то Конте чинно служи на „невидимия диктатор“ против народа си. Затова мястото му е в блатото на историята редом до Мусолини и ще бъде щастлив, ако бъде осъден, а не линчуван от италианците, когато един ден разберат истината за лъжите и манипулациите с корона вируса, използвани за извършването на престъпления срещу народа!

https://www.facebook.com/hristo.vladimirov.16/posts/1502317446585070

ЕТИКЕТИ: World;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.