Фонтанът на младостта в Родопите

22 Юли, 2016
0 коментара


Иван Митев пръв разкрил „камъка на младостта“

Откривателят на зеолита Иван Митев пред „Зодиак“:

Туристи и търговци рушат чудесата край село Бели пласт, природният феномен на скалните гъби изчезва до една година

Митичният Фонтан на младостта, както наричат чудесата на село Бели пласт в Родопите, се руши. Земята около селото е наситена с лековития зеолит, заради който местните не знаят що е болест и са дълголетници.

Тук тече живата вода и се извисяват скалните гъби, богати на чудотворния минерал. Той обаче е станал обект на набези от туристи и от невежи търговци. Това разказа пред „Зодиак“ минералотерапевтът, считан за откривател на зеолита у нас - Иван Митев.

В истерията покрай темата за зеолита България е на път да изгуби невероятния природен феномен на скалните гъби, алармира специалистът.

„Който мине-замине оттам, чопли от пънчетата на гъбите, защото така са чули и прочели“, обяснява той. Така за три години чудото е намалило обема си наполовина. „Ако продължава така, до една година скалните образувания най-вероятно ще паднат“, твърди Митев.

Неговото семейство от години се занимава със зеолита и неговите свойства. За първи път те показват употребата на „камъка на младостта“ в България през 1997 година по време на конференция в музея „Земята и хората“.

Радостта от откритието им обаче бързо бива помрачена. Причината станали шарлатани. „Започнаха да пращат хората по разни кариери, да ги карат да пекат зеолита в печката като баница“, огорчен е Митев.

По думите му минералът трябва наистина да мине термична обработка, но тя почти на никого у нас не е понятна. Затова много често зеолитът на родния пазар е суров и няма същия чудотворен ефект върху здравето.

Според запознати с добиването на зеолита той не бива да се купува от което и да е магазинче. Търговците били водени единствено от комерсиални интереси и бавно убивали хората.

„Това наистина е вълшебен материал, но трябва да отговаря на много изисквания, което у нас не се прави“, категоричен е Митев.

Тайната на дълголетието

Местните са младолики и пъргави

Земята около село Бели пласт е наситена със зеолит, затова и водата, бликаща от извора, е много лековита. Неслучайно местните хора са здрави и пълни с енергия до дълбока старост.

Семейство Митеви още си спомнят една от срещите си с един тях. По време на експедиция в Родопите случайно срещнали изключително младолик старец, който споделил с тях своята тайна на дълголетието.

„Всички ядем в нашето село каквото имаме, но пием от една и съща вода“, казал старецът, което насочило вниманието на Митев към чешмяната вода, която пиели там. Оказало се, че тя била естествено йонизирана от зеолита, намиращ се в областта.

И наистина много от жителите на планинските селца изглеждали здрави и пъргави въпреки напредналата си възраст. Хвалили се, че никога не били виждали очите на лекар.

Лекарите горещо препоръчват минерала

Йонизираната със зеолит вода е сред мощните нови методи на лечение. В това е сигурна доктор Мария Папазова. Пред „Зодиак“ тя уточни, че пие такава течност и я препоръчва горещо на всичките си пациенти.

Всъщност минералът съдържа алуминий, силиций и кислород. Те са свързани в решетъчна структура, подобна на пчелна пита. Това е молекулното сито, което не пропуска нито една отрова.

Така зеолитът успява да победи едни от най-разпространените вредни вещества - мед, олово, цинк, въглероден и серен двуокис, освен това може да изведе от организма и радиоактивните цезий 134, цезий 137 и стронций 90. 

След продължителни изследвания лекарите стигат до извода, че минералът помага при лечението на ракови заболявания, гастрит, язва, диабет, както и при високо кръвно, инфаркти и инсулти. Голямото откритие на български онколози е, че зеолитът топи и тумори.

                                                                           http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5663081

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.