Животът днес в BG!

16 Март, 2016
1 коментар


                                                                                       http://vbox7.com/

Зачестяват кражбите на вещи от заключени автомобили, алармира пред Нова телевизия Ирина Тенчева (съпругата на продуцента Иван Христов - б.р.).


Тя разказа как за секунди са откраднали чантата от колата й пред училището, където тя изпращала на детето си.

Училището е в района на Руски паметник. "Всички родители сутрин спираме на аварийки и сме буквално като маршрутни таксита. Спираме, прехвърляме децата през металните парапети и се връщаме", разказа Ирина Тенчева.

Когато тя спряла и слязла от колата, за да изпрати детето си, чантата ѝ изчезнала за секунди. "Отворили са автомобила, взели са я и са си продължили", разказа Тенчева.

Според полицията това били изключително добре оборудвани хайки, които инвестират в устройства. Те заглушават включването на алармата.

"Полицаите ми казаха, че тези обирджии разполагат с много добра техника, която заглушава алармата. Отключили са колата и са откраднали чантата ми", разказа тя.

След като е съобщила за случилото се във Фейсбук, е получила повече от 30 обратни мнения, в които хората разказват за много подобни случаи, имало дори видеокадри на подобни посегателства.

Освен материална, загубата е и доста сантиментална за Ирина. Освен парите, тя се е простила с личните си документи, както и с нови проекти, снимки и видеа със семейството й, които били там.

"Отвратително е, че тези крадци се опитват да влязат в нашия свят и да променят живота ни. Крадци са влизали и в къщата ни, когато живеехме под наем", разказа още телевизионната водеща.

В социалната мрежа Тенчева описва случая. "Днес в 7.45 спрях колата си пред училището на дъщеря ми на бул. "Скоблев" срещу МВР болница. С едната си ръка държах детето, с другата - раницата, "с третата" - кутията за обяд. Изпратих я до вратата. Поздравих учителите и се върнах обратно при колата си. Отне ми 3-4 минути. Всяка сутрин преди да изляза от къщи си правя кафе... Този път усмивката ми буквално замръзна", разказа потърпевшата.

"Всичко ще се оправи с цената на нерви, време, непредвидени разходи... Дано съм предплатила нещо, което не струва пари. А вие се пазете!!! Полицаите ме предупредиха, че от няколко месеца има цели хайки от добре оборудвани крадци, които "бръмчат" пред детски градини и училища. Дебнат усмихнатите въпреки нелекия родителски живот в Бг, майки и татковци и крадат парите, времето и малкото останали нерви. Слава Богу не могат да откраднат това, което всъщност никога няма да имат - способността да останат нормални и да живеят ‪#‎безСтрах‬. 

‪#‎продължавам‬", написа Тенчева.

Тя призова хората да са по-бдителни към своите вещи.

https://news.bg

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от кака
16 Март, 2016 | 11:13
Напиши отговор
Оценка: 0
Ами като си ги подредила като за изложба чанти, телефони, лаптопи, ти си ги поканила. И що чак сега се сети, че кражбите зачестяват? Защото те обраха, а преди туй обираха други серсеми, ама не беше интересно. Колко жени има обрани, а никой не знае и полицията си трае, а виж сега за тази кифла, ще ревем. Както казва народа, сетила се Мара, да си я побара. Откакто те обраха тогава се сети и за другите. Айде, че отивам да храня бежанци. Глупости на търкалета. Когато видя осъден за кражба от някой обикновен, дребен човек, тогава ще кажа, евала на полиция, прокурори и съд. Дотогава ще си вардя имуществото.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.