Всичко тече, всичко се променя!

24 Февруари, 2020
0 коментара

За да изчистят испанското петно на Бащицата на „Дондуков“ 1 днес БНТ и Нова телевизия мобилизираха леви политолози, припяващи на десните трубадури. 

С гербаджийски патос ни убеждаваха, че публикацията на „Ел Периодико“, визираща разследване на испанската антикорупционна прокуратура, е „претоплена манджа“, подло каляща чистия образ на премиера.
За да не остане съмнение кой е ген. директор на правителствената телевизия и кой плаща музиката в частната Нова, водещите политкоректно заклеймиха разхайтения испански вестник. 

И с право – не може каталунски сепаратисти, платени с руски рубли, да влошават психичното здраве на българите с фалшиви новини.
Преди десетина дни същите медии приеха на доверие обвинение на американския държавен секретар към „корумпиран“ български съдия, без да е представено дори едно доказателство за корупция.
Внушението към клетия зрител не подлежи на съмнение и е само едно – новината от Барселона е хибридна атака на Путин и Румен Радев, докато Помпео ни отваря очите за руските агенти в българското правосъдие.
За да не се двоумим кой дирижира медиите, антропологът Харалан Александров ни осветли от ефира на БНР, че шумът около мистериозната къща в Барселона „влошава психичното здраве на нацията“.

 А социологът Колю Колев довърши „Ел Периодико“ с радиопрозрението, че каталунците ни сервират „смешки, размиващи реалните проблеми“.
Което ще рече, че испанската преса не е меродавна за Борисов, докато сигналите за корупция от Вашингтон са достоверни по презумпция.
Ако БНТ и Нова телевизия удариха медийното дъно, правосъдният министър вече цяла година закопава правото.

„Запитване от страна на българската държава за провеждане на такова разследване би било нецелесъобразно и преждевременно“, заяви Данаил Кирилов в телевизия Европа“, където Борисов е с ранг на плачеща икона…
Час по-късно прокуратура опроверга Кирилов и се самосезира за публикацията в „Ел Периодико“. Което значи, че правосъдното министерство и прокуратурата се движат в две различни орбити, нямащи нищо общо помежду си.

Очаквайте в утрешните тв студиа същите социолози и антрополози, но с различни коментари от днешните.

                   Panta rei! Всичко тече, всичко се променя!

                                              Велизар Енчев                                                                 https://svobodnoslovo.eu

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.