Водещата на Би Ти Ви Новините Лиляна Боянова...

24 Юли, 2016
0 коментара

"Смесвате равни количества работа и родителство, поръсвате с малко спорт за цвят и пиете до дъно!"

Това е "простата рецепта" за поддържане на добра форма на Лиляна Боянова. Като водещ и репортер тя е едно от най-разпознаваемите лица в българския ефир, и то не само заради красивото си лице. От повече от две години тя води съботно-неделните новини на Би Ти Ви, като същевременно продължава да прави социално насочените си репортажи, които често извикват сълзи в очите на зрителя.

Тя е двукратен носител на титлата “Мис TV чар”, но ето какво казва Лили Боянова във връзка с това: "Има една-единствена награда, за която се боря - доверието на зрителите. За добрия журналист истината и доверието са по-ценни от всичко. В личен план наградата, за която се боря, е един ден, след години, синът ми да гледа на мен като на добра майка и достоен човек."

Петгодишният й син Камен ходи на детска градина като всички деца и забавленията му не се различават от тези на момчетата на неговата възраст. "За мен най-важното е да е здрав и да бъде добър човек." Така Лиляна Боянова обяснява, че не страда от болни амбиции за детето си.

В драматичната нощ на опита за военен преврат в Турция Боянова беше в екипа, който води извънредното издание на Би Ти Ви. Тя мисли за тежката нощ не само като за изпитание. 

"От професионална гледна точка съм щастлива, че имах тази възможност. Би Ти Ви реагира най-бързо в ситуацията – стартирахме извънредните новини първи и проведохме най-дългата емисия. Показахме ексклузивни материали, а зрителите можеха да следят събитията непрекъснато на btvnovinite.bg и новото ни мобилно приложение. Всичко това се случи благодарение на екипа на новините в дългата петъчна нощ. Тръпката за всички е огромна. Това е от моментите, в които новините се случват буквално пред очите ни."

Дори не би се замислила, ако от телевизията бяха й предложили да я хвърлят в бурята на метежа. "Разбира се, че бих заминала. Страхът няма място в репортерската работа. Ако те е страх, няма как да работиш като журналист. Да отразяваш събитията в горещи точки на света е не само изключителна привилегия и професионален шанс, но преди всичко огромна отговорност."

Макар че следи събитията в Турция от близо, Лиляна мисли, че е рано за категорични позиции. "Както монетата има две страни, така и тук все още не може с лека ръка да се даде еднозначна оценка. Не мога да спра да мисля обаче, че макар и различни по своята същност и цели, превратът в Турция и атентатът в Ница имат много общо – става въпрос за паника, хаос, но преди всичко за отнемането на основни човешки права и десетки невинни жертви. Нашата отговорност като журналисти е да останем обективни, независимо от това колко разтърсващи са събитията. Ето защо особено ме впечатли водещата на новините по TRT в нощта на преврата Тижан Караш. Ако при нас адреналинът е бил висок, то представете си какво напрежение е да четеш пред цялата държава нещо, от което зависи живота ти. И въпреки че е била заплашена от превратаджиите, турската водеща запази спокойствие и не си позволи да се срине. Оценявам колко усилия и професионализъм изисква всичко това."

Другата част от журналистическото й сърце е отдадена на репортажите. "Влагам душата си в работата и се случва да мисля дълго за нещо, което съм заснела. Опитвам се да помагам на някои от героите в репортажите ми. Но се старая да не нося работата си вкъщи. Близките и приятелите ми не са длъжни да живеят с проблемите и каузите, които са ме докоснали. Но тук отново идва вярата в доброто. Репортажите в ефира на Би Tи Ви стигат до много хора и така успяваме да генерираме енергия, водеща до добър край на някои от историите, които разказваме."

Лиляна Боянова е родена в Плевен, израснала е в Монтана и е от щастливите деца, които са имали "чудесно безгрижно детство, само с хубави спомени оттогава".
Завършва гимназия с преподаване на чужди езици „Петър Богдан” в Монтана с профил английски, но държи приравнителни изпити и по немски, така че сега има диплома и за двата езика. 

Спомня си "времето, прекарано със семейството. Приключенията през лятната ваканция. Задължителните списъци за четене от училище, ходенето на реката, срещите с приятели.”

Лиляна не крие, че в тийнейджърските си години е била... закръглено момиче. След завършване на училище влиза в сегашната си форма. "Хранителният ми режим е подчинен на едно правило - нахрани и душата, не само стомаха. От време на време практикувам спининг. Действа ми разтоварващо, пречиства ме. Освен това заниманията са в група с много приятни хора. И, разбира се - не гоня високо спортно майсторство. Всичко трябва да носи удоволствие."

                                                                           http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5665023

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.