Успяхме ли да се прегърнем през тези 250 години като човечество?

10 Март, 2020
1 коментар
                     Yordan Kamdzhalov

                  Алтернатива!

Функция = безумие/климат.

Имам предложение не само за откриването на Международния фестивал #Мартенски #Музикални #Дни, но и за възможно най-много стойностни събития. Нека бъдат (до колкото е възможно, изцяло или частично) изнесени на #ОТКРИТО /разбира се координирано със съответните общини и други отговорни #институции/.

Тазгодишните рекордно високи температури (естествено следствие на природните цикли) могат да благоприятстват временно и частично излизане от бруталните ограничения, които се налагат заради #вирус, възможно породен от човешкото безумие.

Мисля, че моментът е уникален за проява на всякакъв вид #креативност и гъвкавост не само от страна на #театри и #оркестри. По-добре е да се представя нещо дори и в по-ограничен вид НА ОТКРИТО, отколкото - нищо на закрито.

(Да, има много събития, чието провеждане аз бих забранил и без никакви вируси, понеже не смятам, че допринасят с каквото и да е било градивно на обществото, но) има и неща, без които не може! #Музиката#изкуството и #образованието са екстремно важни за човека.
Тази година честваме четвърт хилядолетие от рождението на революционера Людвиг ван #Бетовен, с чиято крайно футуристична като послание 9-та Симфония трябва да открием 60-тото юбилейно издание на Фестивала Мартенски Музикални Дни. Та, преди близо четвърт хилядолетие един друг титан #Шилер отправя в Одата си на радостта апела "Прегърнете се милиони".

Успяхме ли да се прегърнем през тези 250 години като човечество? Прегърнахме ли се? Станахме ли всички хора братя ("Alle Menschen werden Brüder")?

Ние плащаме за нашето безлюбие, ние плащаме за нашия егоизъм и за нашата разединеност. Властващата #невроза е една бледа сянка на всичко това.

#Апелирам откриването на Международния фестивал Мартенски Музикални Дни на 13-ти март да се състои на открито. Очакват се великолепни климатични предпоставки. Нека Русе да даде пример. Да се съберем, доближавайки се с една малка крачка към титаничния и все още футуристичен шилеров призив: "Прегърнете се милиони!"

Много се радвам и се възхищавам на високия дух, който русенци винаги са имали и че в един такъв критичен момент тази идея за едно символично откриване на Мартенски Музикални Дни на площада намира резонанс и подкрепа, както сред ръководството, колеги от оркестъра, колеги от хора на Държавна Опера Русе, така и от ръководството на фестивала в лицето на г-жа #Ива #Чавдарова.

                    Здрави сме и ще останем #здрави!!!

___________________________________

                     ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СКЪПИ ДАМИ!????

Съжалявам, че в днешния важен празник света се занимава с глупости. 

Вместо с това, което сте Вие: красота, вдъхновение, изкуство, фантазия, спасение, сила, творчество, надежда...

Благодаря Ви. Без Вас нямаше да има нито мъже, нито жени, нито човечество.

                                                   Признателност.

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от Ирина
11 Март, 2020 | 15:22
Напиши отговор
Оценка: +1
Уникален в миисленето си, в дирижирането си , уникален като личност! Зщото вярва в божественото, защото е последовател на Дънов, защото е надарен от бога да ни радвао с талант, красота и ум.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.