Путин поздрави рускините за 8 март със стих

08 Март, 2017
1 коментар


                      https://www.youtube.com/watch?v=Li-CRgN5eKA


                    Владимир Путин поздрави рускините за 8 март със стих
                                                       Сн.: YouTube Видео: Владимир Путин поздрави рускините за 8 март

Руският президент Владимир Путин поздрави руските жени по случай 8 март, пожела им здраве, щастие и успехи. Той дори рецитира стих.
В телевизионно обръщение по случай Международния ден на жената Путин подчерта, че жените изпълват света с красота и жизнена енергия, стоплят го с нежност и духовна щедрост, създават атмосфера на уют и хармония, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Той заяви, че в грижите за семейството, децата и внуците жените нямат почивни дни и дори в днешния празничен ден имат много работа, не се щадят и успяват да свършат всичко. 

"Често пъти си мислим, как успявате", каза руският президент и подчерта, че мъжете винаги ще помнят - не само на 8 март - че жените имат нужда от тяхната подкрепа и ще правят всичко възможно да има дават любов и да се грижат за тях. 

В обръщението Путин използва откъс от стихотворение на руския поет от края на 19 и началото на 20 век Константин Балмонт, озаглавено "Жена": 

"Женщина — с нами, когда мы рождаемся, 
Женщина — с нами в последний наш час.
Женщина — знамя, когда мы сражаемся,
Женщина — радость раскрывшихся глаз".

По този повод руски медии писаха, че Путин с това бил подкрепил дадената от собствената му администрация насока - поздравленията по случай 8 март да бъдат в "поетична форма". 

Вчера вестник "Комерсант" съобщи, че администрацията е препоръчала на губернаторите да подходят творчески към поздравленията и да ги напишат например в стихове. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче заяви, че не знае откъде "Комерсант" е получил тази информация и отрече да е имало подобно разпореждане, пише NEWSru.com.

Руската полиция днес реши да отбележи 8 март с поредица от празнични флашмобове, в които участват кинолози, сътрудници на конната полиция, на специалните подразделения и на Главната автомобилна инспекция. В много региони полицаите подаряваха на жените цветя. 

На сайта на вътрешното министерство е поместен видеозапис, на който се вижда как полицейски коли с включени сигнални лампи са се подредили на площад, изписвайки "8 март". Идеята била на пътни полицаи.

Неотдавна Владимир Путин пя пред студенти съветска песен за Космоса.
                         http://dnes.dir.bg/news/vladimir-putin-8-mart-stih-25408630

ЕТИКЕТИ: Свят.;

Коментари

Анонимен
#1 от AlexLew
13 Октомври, 2020 | 23:31
Напиши отговор
Оценка: 0
Транспортная компания Азия-Трейдинг оказывает услуги по сопровождению внешнеэкономической деятельности предприятий.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.