Отец Паоло Кортези...

10 Март, 2017
0 коментара

                                 Отец Паоло Кортези

Отец Кортези напуска България разочарован. Делян Пеевски остава в България – очарован. Българите избират... Пеевски. Той им е по-близък... Католическият свещеник Кортези не случи на държава. Живя и работи няколко години в Белене, през което време получи любов и признание, но много повече нападки и обиди.

Той участва в създаването на инициативен комитет за построяване на парк-мемориал в памет на жертвите в лагера Белене след 9 септември 1944 г.  Не жалеше усилия да убеждава хората в района да обсъждат и коментират спокойно сложните и зловещи събития след 9 септемврия 1944 г.

Организира театър за учениците, помагаше на хора в нужда.

За последно Паоло Кортези стана обект на нападки през последните дни, защото дал подслон на сирийско семейство, получило хуманитарен статут от българските власти. Кортези ги приюти в католическата църква в Белене и с това си навлече гнева на неколцина гръмогласни местни „патриоти” и националисти. За съжаление доста медии, между които и национални телевизии, охотно даваха ефир на примитивните критики и манипулации.

 Във Фейсбук духовникът написа:

 „Скъпи приятели!

Благодаря за вашата подкрепа през последните бурни дни. Мойте началници са решили да ме приберат в Италия. OBBEDISCO! Аз си отивам от България, с вдигната глава, с чест, невинен. Следвал съм моята съвест, моята вяра, евангелието, учението на Църквата и законите на Република България. Терсих да защитавам невинните, достойни, образовани, честни, любезни, скромни и уплашени, под заплаха и малтретирани сириици. Това не е политика. Това не е гордост. Това не е нищо друго извън съвест, вяра, евангелието, учението на Църквата и законите на България. Не успях, не успяхме: Бог да ме прости. Не знам къде ще ме води Бог... ще видим. Довиждане и успех. Продължавайте вие (за сега) битката за истината, за справедливостта, за паметта, с чест и дигната глава. Не се подчинявайте на никого. Не се страхувайте и не се срамувайте никога да се борите за доброто, за истината, за ценностите. Смелостта на нашите българските мъченици Евгений, Павел, Камен, Йосафат, Флавян и Фортунат да ви покаже път.

Чао!

Не се страхувайте и не се срамувайте никога да се борите за доброто, за истината, за ценностите, ни казва италианецът, който не е някакъв революционно настроен последовател на Гарибалди, а обикновен свещеник.

 Къде са претендиращите за духовни водачи на нацията академици? Къде е църквата ни – православна, католическа... Защо мълчи мюфтийството? Къде са политиците, дявол да го вземе, да защитят този човек, който така подло и незаслужено отблъснахме. Отбелязваме годишнина от спасяването на над 50 000 евреи от нацистките лагери. Направиха го българи и православната ни църква. Какво стана с нас, та 74 години по-късно сме толкова бездушни и страхливи?! Какво се обърка та „ценностите” на Пеевски да са ни по-скъпи от тези на цивилизования свят?

                         Кандидатът за трети мандат като народен представител Делян Пеевски.

 В същото време същият този олигарх милиардер от ДПС провежда предизборна кампания в Благоевград под надслов: „Да спасим България”. Честно казано, тази наглост ме оставя без дъх, олекват и най-силните изрази. И никой от "войводите" и "комитите" в уж революционния Пирински край не надигна глас срещу безобразието. Но гракнаха срещу отеца, който се опитваше да създава радост в приличащия на мъртъв град Белене...

Какви невероятни и грозни шеги си прави понякога съдбата с нас, българите. Хем пискаме, че сме равни с останалите в ЕС, цупим се на обсъжданите скорости и в същото време избираме най-яркия представител на мафиотския кръг #Кой да ни представлява в парламента. И го избират тези, за които се говори, че от години завлича чрез подставени лица и фирми при изкупуването на тютюна. Гласовете на измамените ще му дадат имунитет и недосегаемост от закона... Такова самоунижение и самоизтезание би шокирало дори бащата на мазохизма Фон Захер-Мазох...

 Отиват си инвеститори от България - заради корупцията. Заминаха над 2 млн българи, прокудени от мизерията на духа в тази страна. Тръгват си и хора като отец Паоло Кортези, заради отчайващото овчедушие и бруталната агресия на лумпенизирани „патриоти”. Борисов заяви преди година, че Пеевски си е отишъл, ама се оказа друго. Той не само е тук, но и придобива фирми и активи на КТБ по най-разбойнически начин, а съответните институции мълчат като риби и го защитават.

 Отвратително. Ще е така, докато не се появи нов Бенковски, който да подпали задниците и къщите на страхливците, за да защитят себе си и децата си от безчинствата на политическия башибозук.

 Дотогава тресавището България ще поглъща всеки опит за нормалност. Кажете чао на падре Кортези и се заемете с това, в което най-много ни бива: целуване на задници. Пеевския е само един от тях...

И не се чудете коя категория хора сме. Тази, дето търпи всякакви унижения.

 И ако отец Кортези има къде да отиде – в родната Италия, то ние оставаме тук. Не просто оставаме, а сме принудени да търпим свинщините на наглите задкулисни кукловоди. Аз не съм съгласен, а вие – както искате. Битка му е майката. Война до дупка. „Ние или мафията” вече е равно на „свобода или смърт”. Не слушайте какво ви говорят политическите умници преди изборите за някаква промяна. Нямат намерение да извършат такава. Затова ако трябва ще предизвикаме още два, три, четири предсрочни избора, но накрая корумпетата да бъдат изринати. И ще бъдат. Необратимо е, запомнете го!

                                                                                                      Огнян Стефанов

 П.П. За да няма недоразумения, искам ясно да кажа, че съм омерзен от отношението към отец Кортези. Отвратен съм от бездушието на много българи и институции, които не само не го подкрепиха, но и спомогнаха да напусне страната ни. Ще продължа да воювам срещу мафиотския модел #Кой, неговите създатели, представители и покровители. Каквото и да ми коства!

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.