Например виждаме, че кефът да издържаме брюкселската администрация и евродепутатите ще ни струва над 73 МИЛИАРДА евро

10 Декември, 2020
0 коментара

Това е финансовата рамка на ЕС за следващите години. Впечатляващо изглежда, докато не се замислим. Защото и нашите пари са тук. Например виждаме, че кефът да издържаме брюкселската администрация и евродепутатите ще ни струва над 73 МИЛИАРДА евро. Подчертавам, тук е издръжката на Мари Гаргамелката и Ал Йо, чийто принос към човечеството се изчерпва с отпадните продукти. 

Тук влизат и безкрайните воаяжи на европески чиновници, срещи на Онуй с европейските лидери, симпозиуми, конференции, секретарки и прочие безумие. А в България бедните се чудят как да оцелеят, като дори не могат да си представят какви пари разпределят силните в света.Image title

И по какъв начин решават как да разпределят нашите пари? Виждаме за миграцията една солидна сума. Заради танте Меркел, която след като мина критическата, й се приискаха гости. Ама ние ще й ги плащаме! 

Само погледнете на страницата на Агенцията за обществените поръчки за какво финансиране за центровете за „гости“ става дума! 

Зелената сделка пък на Урсула фон дер Лайнен избива рибата и разума с един удар. А Онуй козирува и се прави на клоун. С нашите пари! И на наш гръб!

Самата идея за Европейски съюз е окончателно опорочена. Видяхме как с пЛандемията ЕС не се справи. Просто въртят едни пари, а оставиха държави като Италия и Испания съвсем сами да се справят с кризата. 

За България дори няма да споменавам, но поне си имат оправданието, че тук всички пари се крадат от управляващите. А върховенството на закона е като самодивите – всички са чували за тях разни приказки, ама никой не го е виждал на живо.

Великобритания направи мъдър избор. И спряха да наливат пари в портфейлите на европейските самозабравили се лидери. Проблемът е, че ние – бедните, ще трябва да платим цената на Брекзит. 

Но стадото не се интересува. Казват му, че идват едни пари от Европа, без които не можем, и то вярва. Вярва, че ако не са тези пари, голяма част от които сме дали самите ние, няма да можем да произвеждаме нищо, няма да строим пътища и изобщо, земята ще спре да се върти.

 Стадото не мисли, че тези пари първо ги даваме ние на Брюксел и голямата част отиват в управляващите и техните кръгове. Стадото не мисли, че заради ЕС унищожихме енергетиката си, селското си стопанство и промишлеността, за да станем изцяло зависими от тях. 

Да не пропусна – и от САЩ. Защото тук, в България, както каза полк. Николай Марков, е една перачница на парите на богатите в Европа. И затова си държат клоуна на власт.

Въпросът е – ние толкова ли сме богати, че да издържаме и брюкселската администрация освен нашите търтеи? Толкова ли сме богати, че да не вземаме отношение как се разпределят европейските пари? 

Толкова ли сме тъпи, че да не питаме кой, как и защо е одобрил механизма за разпределение на средствата и кой какви позиции е застъпвал? 

Толкова ли сме примирени, че не виждаме как от целият ЕС, ние сме най-потърпевши, защото и без това бяхме на дъното, а малкото пари, които се насочват към нас, се преразпределят към близките до управляващите мутри колекторски и певачески фирми /защо не помислите защо ЕС допуска с европейски пари да се финансират силиконовите певачки от „Пайнер“, но не и животновъдите и ресторантьорите например/.

Докато не се научим да мислим и да се защитаваме като лъвове, ще бъдем само овце. И мърша, която се е примирила с неизбежното! Ядосайте се!!!

                                                                    Елена Гунчева                    https://svobodnoslovo.eu/         

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.