Иначе, в столицата водят “Демократична България”, а общо в София ГЕРБ вземат 23%

06 Април, 2021
0 коментара

Над 50% от живеещите в столичния ромски квартал “Факултета” гласуваха за ГЕРБ. На това обръщат внимание от неправителствената организация “Спаси София”. Иначе, в столицата водят “Демократична България”, а общо в София ГЕРБ вземат 23%.

Само тези две числа са напълно достатъчни, за да се разбере как печели ГЕРБ. Необяснимо е как жителите на квартала, които са напълно забравени от Столичната община, които масово обитават незаконни къщи, газят в течаща канализация и живеят в кал… са толкова доволни от това управление, че редовно му гласуват огромна подкрепа. Историята от местните избори се повтори.

Вчера, в осем от десетте секции в училището във кв. Факултета, членове на Спаси София следяхме за честността на вота. Имаше нарушения, за които подадохме сигнали, на които реагираха даже наблюдатели от OECD. 

В опит да бъдем отстранени от процеса, четирима от нас бяха набедени, че снимат в изборните секции, но бърза проверка от полицията установи, че това бе лъжа. Въпреки очакванията за масово гласуване в края на деня, такова не се случи. Според няколко опитни члена на СИК, нашето присъствие вероятно е повлияло за това. Дано!

С резултатите, софиянци показахме, че това управление е напълно изчерпано. Този мандат на Фандъкова е по-кошмарен от всеки предишен. 

ГЕРБ-ВМРО не приемат почти нито един доклад на опозицията, няма никаква отчетност за похарчените милиарди, кметът се крие в миша дупка и вместо да даде ясна посока за европейска София, се интересува единствено от собствения си ПР. 

Тотална безидейност и страхливост е сковала съветниците на ГЕРБ, които отказват да изпълнят даже собствените си обещания.

Фандъкова и съпартийците ѝ обаче със сигурност трябва да осъзнават едно – софиянци вече не толерираме и не се примиряваме с авторитаризма, безидейността и алчността на това управление!

                                                 https://frognews.bg/                      https://svobodnoslovo.eu/

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.