Елена Гунчева 02.01.2020 ГОДИНА

03 Януари, 2020
0 коментара

НОВИНИТЕ ДНЕС, 02.01.2020 ГОДИНА

– ГМР ИНСПЕКТИРА.
Няма как да не отбележа на челно място в първите за годината новини, инспекцията на Бойко Борисов в Софийска Духовна Семинария, за да провери как върви ремонта. Няма да задаваме безсмислени въпроси какво разбира от СМР и КСС. Интересното е, че прати лично Министър Десислава Танева да провери ВЕЦ, принадлежащ на Валентин Златев, заради твърдения, че язовир „Бебреш”, който водоснабдява Ботевград, източва водата в язовира. Със сигурност Танева трябва да проконтролира да не би евентуална проверка да стигне дотам, докъдето не трябва. И щеше да е умилително да гледаме как са се разработили и как са разбрали за проблемите с водата в почти цяла България десет години, след като взеха пълната власт в държавата. Всеки момент очаквам изявление, как Путин и руски хибридни атаки нарочно са източили язовирите, за да клатят Бойко Борисов.

– ОМБУДСМАНЪТ В ДЕЙСТВИЕ.
Омбудсманът Ковачева подаде сигнал, че в Дом за хора с деменция са починали през последната година 21 възрастни. Според нея поради липса на грижи и лекарска помощ. Не оспорвам. Но ако например се позавърти в София, ще види много болници с падаща мазилка, много детски отделения с мизерни условия, дори съвсем скорошният случай на детенце, за което са поискали 170 лева за ден престой в болницата. И вместо да гледа последиците, да сигнализира за причините – липса на персонал за извънредно тежки условия на труд, мизерно заплащане, което не може да задържи никого, липса на пари за ремонти и поддръжка, всичко това като следствие от социалната политика на правителството, част от което беше и самата Ковачева. За пореден път се убеждавам, че тази длъжност е за вдигане на прах в очите на избирателите и старт за бъдеща политическа или друга кариера.

– СИМИТЛИ, СИМИТЛИ, ТИ, МОЯ ЛЮБОВ
Симитли отново влезе в новините. Известен като града, в който обичат Бойко Борисов, сега се оказа, че нежните мъжки души са и побойници. Кметът на Симитли, който много обича Борисов, както и синът му – футболен съдия и депутат от ГЕРБ, са се били като селски хамали на Нова година с бизнесмена, направил срамното разкритие как обичат премиера. Всички почти видяхме видеото. Не мога да кажа кой е прав, но ще кажа друго – срамно и недопустимо е кмет и народен представител да се държат по подобен гаменски начин. Във всяка една друга държава вече щяха да са си подали оставките. Тук, както виждаме, полиция и прокуратура, преди още да са разпитали свидетели, започнаха да ги защитават като жертви. Е, битият – бит, е….ят – …..!

– НДРАГЕТА В ПЛЕВЕН.
Интересна новина излезе по медиите. Италианската мафия Ндрагета изпращала боклука си на българска фирма в Плевен. Същата, на която се запали боклука, съответно и моста на магистрала „Струма”. Става дума за 8000 тона боклук. Мафиотски боклук в буквалния и преносен смисъл на думата. Оказва се, че незнайно как фирмата е получила разрешение от РИОСВ за горене на боклука, въпреки че няма такъв капацитет. Спомних си веднага категоричното разграничаване на Борисов и прокуратурата, че България нямала нищо общо с арестите на калабрийската мафия в Италия относно нерегламентираните боклуци и изпращането им за горене в България. Докато в същото време МВР твърдеше, че българка е арестувана по същия повод. Не се чу какво е станало с нея, но явно Италия е настояла за разследване. И изведнъж, рязко нашите органи установиха, че в България има италиански боклук на калабрийската мафия във фирма, която няма възможност да го гори екологично. И която обаче си има всички разрешения. И пита се в задачата – кой е покровителствал фирмата?

– БЪЛГАРИЯ Е ПУСТИНЯ.
Страшна новина излезе днес в медиите. България внася 252 хиляди тона вносни плодове за девет месеца. Същата България, която преди 50 години не само произвеждаше за родния пазар, но и изнасяше за цял свят. Сега български плодове и зеленчуци няма. Внасяме от другия край на планетата. А селското стопанство е обречено на гибел от управляващите. Политиката за мита и ограничаване на вноса я няма. А договорените квоти за ЕС, ембаргото срещу Русия и войната в арабските държави ограничават износа, дори да има какво да се изнесе. Все едно живеем в пустинята. Все едно на тази райска земя няма чудни ябълки, сладки домати, картофи, моркови…все едно сме пустиня!

                                                                                   Елена Гунчева                     Image title                                                                               https://svobodnoslovo.eu

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.