Е, СПРЕТЕ СЕ!

18 Януари, 2020
0 коментара

– ЧАКАМЕ ГОДО
Новоизлюпеният министър на окултната среда и водите, след оглед на бедствието в министерството, заяви отговорно, че само и единствено ГМР може да вземе решение за ситуацията. Нито предложение, нито програма, нито дори съчувствие към жертвите на управленския произвол. Всички чакат Годо. Тоест Бойко. И започвам да се чудя за какво ли ги държим другите министри, областни управители, кметове и т.н., след като всички в държавата чакат Бойко Борисов да реши проблема. Или пък, не дай Боже, вземе да го прибере началника, какво правим? Държавата ли да затваряме, като е толкова незаменим?

– ЗЛАТНИ БОКЛУЦИ
Днес капиталистите от Българска стопанска камара отново излязоха с декларация срещу слуховете за спиране на вноса на боклуци в България. Те били безкрайно ценна суровина, направо без тези боклуци ни отиде икономиката и работните места. Хиляди ще останат без работа, ако не внасяме боклука на цял свят. Въпреки, че видяхме как с години боклукът необезпокоявано и нерециклирано си стои по дворове и складове. Но разбираме колко от новите богаташи се издържат, като ни тровят. Значи парите са по-важни от живота ни. Важното бизнесът да върви. И си мисля, че като боклукът е толкова ценна суровина, защо не вземем да изнесем нашият политически боклук. По-голям боклук и по-мръсен от управляващите няма как да има. Даже може и на печалба да излезем. Пък те ако искат в чужбина да си ги рециклират както си искат.

– ДВАДЕСЕТ МИЛИОНА ЗА ПУШЕЧНО МЕСО
Разбирам, че мисиите на български военни зад граница струват на държавата, тоест на нас, данъкоплатците 20 милиона лева годишно. Какъв го дирим в Афганистан, Ирак, Камбоджа и т.н., не знаем със сигурност. Подкрепяме стратегическият колонизатор, който не иска да жертва свои граждани, затова предпочита да жертва наши за защита на своите си интереси. Какви изконни национални интереси защитават българските военни при тези мисии? То е ясно, че отиват за пари. Лошо няма. Но хайде, да пропуснем високопарните думи и това, че се бият за родината. Родината им е тук и загива. А те са отишли да печелят пари. Държавата дава нашите пари пък, за да поддържа мисиите в чужбина, при положение, че с тези пари могат да се направят много по-полезни неща в България.

– ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ ЩЕ ПРОВЕРЯВА ДАЛИ СМЕ БОЛНИ.
Безумието на робовладелците продължава. Този път предложението е лекарите и комисиите да имат право да отпуска болнични дни, наполовина на тези досега. А на границата граничарите да проверяват дали българите, които напускат България, не са случайно в болнични. Тоест, да се разреши на граничната полиция да се рови в лични здравни данни, които са чувствителна информация. Ами ако някой отива например в съседна държава, за да си купи лекарствата на половин цена, защото в нашите аптеки не може да си ги позволи? И дали ще разрешат на граничарите и по един термометър, за всеки случай да го слагат отзад на пътуващите, за да видят дали имат температура?!?

– Е, СПРЕТЕ СЕ!
Няма ден, в който медиите да не се мазнят на представителката на колонизатора на територията. Нейно Превъзходителство Мустафата всеки ден е герой на някоя публикация, събитие, снимка и т.н. Все едно в България няма цяла тълпа дипломати от най-различни държава. Поне ей така, от кумова срама, споменете отвреме навреме и някой друг дипломат! Днес главният мюфтия подарил стилизирана роза на Мустафата. Това семпло събитие се повтаря в див възторг от всички медии. Започва да става досадно.

                                                     https://svobodnoslovo.eu                                                        Елена Гунчева

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Все още няма коментари. Бъди първи!

Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.