Божествената целесъобразност в развитието на човечеството

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравейте, скъпи мои любими деца!

Днес ще продължим разговора за Божествената целесъобразност и ще говорим за това какъв ефект има тя върху човечеството като цяло.

В момента тя играе особено голяма роля в съдбата му – на кръстовището на две епохи, когато човечеството, заедно със Земята, преминава в друго измерение.

Както вече знаете, процесът на Прехода беше значително разтегнат, защото той преминава през най-негативния си сценарий.

Но в това именно се прояви Божествената целесъобразност.

И тъй като говорим за съдбата на цялото човечество, Пробуждането му преминава няколко етапа от неговото развитие, всеки от които съответства на нивото си на Божествена целесъобразност.

Този процес е много сложен и многостъпков също така, защото Преходът към друго измерение на цялата планета заедно със своите жители и дори за толкова кратко време е най-великият експеримент.

Нито една цивилизация във Вселената все още не е имала такъв опит, така че сега всичко се случва в съответствие с промените в съзнанието на жителите на вашата планета или с други думи, съобразно степента на Пробуждане на все повече и повече хора.

За съжаление, тези промени стават доста бавно и следователно трябваше да се задейства „шокова терапия“ за бързото пробуждане на хората.

Може да ме попитате: „А кой е „режисьорът“ на действието, което се развива на Земята?“

И аз ще ви отговоря: „Вие самите, мили мои. Освен това вие сте не само „режисьори“, но и актьори, костюмаджии, осветители, каскадьори …

Някой играе основните роли в този „спектакъл“, друг участва в масовите сцени. Някои изобразяват злодеите, други – героите, трети си остават странични наблюдатели.“

С други думи, цялото „представление“ се разиграва от самите жители на Земята, а Силите на Светлината само леко коригират „сценария“, така че той да не излеза много извън планирания „сюжет“, и в най-трудните и съдбовни моменти за човечеството те обезопасяват чистите човешките души в тяхната борба със Силите на Тъмнината както по финия, така и на физическия планове.

Тук става въпрос за глобалния процес на Прехода.

Що се отнася до нюансите на развитието на събитията, всичко е различно. Но и тук се проявява Божествената целесъобразност.

Именно тя беше „виновна“ Преходът да запецне, и че човечеството трябваше да се сблъска с трагични събития под формата на натрапената лъжепандемия, военните сблъсъци, сериозните политически, икономически и социални кризи.

Както се оказа, милиони чисти човешки души не можеха да се събудят без тези изпитания, които бяха твърде дълбоко потопени в мрака на тримерния свят.

И само благодарение на невероятното морално разтърсване, когато тези хора бяха напълно извадени от зоната си на комфорт, те най-накрая успяха да се издигнат на ново ниво на своето духовно развитие, което ще им позволи да направят Прехода.

Съгласете се, мили мои, че би било много несправедливо и дори трагично, ако Възнесението беше възможно само за малцина избрани.

Всички жители на Земята получават възможност да участват в този велик експеримент, позволяващ на хората да завършат скитанията си в световете на ниските вибрации и да отидат в Петото измерение във физическото си тяло.

В името на това милиони други страдат, неспособни да извършат Прехода, но чиито души са готови да се жертват за своите събратя, защото въпреки разликата в нивото на духовното ви развитие, всички сте частици на Едното Цяло, и на нивото на Душата си вие осъзнавате това.

И тези пожертвования на все още неготовите за Прехода хора остават в натрупванията на Душите им, което ще им позволи да продължат своите въплъщения в светове с най-добри условия на живот в сравнение с тези, от които са дошли.

Всеки се развива със собствено темпо и всеки допринася за развитието на човечеството, дори и понякога опитът му да изглежда отрицателен.

Дантелата на съдбата на човечеството се тъче по-детайлно и по-трудно от тези на отделните хора и засега ще ви е трудно да проникнете във всички тънкости на този процес, в който Божествената целесъобразност играе важна роля.

https://bgprevedi.com/divine-expediency-and-humanity-development-44846-2/

Предишна статия

Очакване плюс доверие | Разкритието вече започна

Следваща статия

България е ЖИВА!

Други интересни

Вашият коментар