Божествената целесъобразност… в развитието на човечеството…

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравейте, скъпи мои любими деца!

Като продължение на предишното ми послание, днес искам да говоря с вас по-подробно за това какво е Божествената целесъобразност.

За нея вече бе споменато няколко пъти в много послания от Силите на Светлината и въпреки това виждам, че много от вас не разбират напълно значението й.

Всъщност тя играе огромна роля в живота на всеки човек и на човечеството като цяло.

В първия случай Божествената целесъобразност е вид „инструмент“, който помага на човек да изпълни мисията, за която е роден.

А във втория помага на цялото човечество да направи еволюционен скок и да достигне ново ниво на своето развитие.

За да ви помогнем да разберете по-добре как се случва това, нека го разгледаме с конкретни примери.

Да предположим, че човек с фина душевна организация, много чувствителен и раним, което е характерно за много чисти и древни души, търси работа, за да изхранва себе си и семейството си.

И намира на пръв поглед отличен вариант за него с добра заплата и перспективи за бъдещето.

Но изведнъж едно след друго по пътя му се появяват напълно неочаквани за него препятствия, в резултат на което това място отива за някой друг.

Човек изпитва невероятно негодувание, обвинявайки съдбата, началниците, обстоятелствата, своя конкурент – всичко, без да осъзнава, че Божествената целесъобразност е работила в неговия случай. *

Така Силите на Светлината го спасиха от грешен избор, тъй като самият човек нямаше как да знае, че на това място щеше да изпита много страдания поради потискащата атмосфера, тиранията на началниците си и интригите на неговите колеги.

Но главното е, че това работно място изобщо не отговаряше на задачите на неговата Душа и на мисията, за която той дойде на Земята.

Всъщност той беше предназначен за съвсем друго място – нещо, което скоро щеше да намери, тъй като сега всички Сили на Светлината щяха да му се притекат на помощ и той щеше да се заеме с нещо, което щеше да бъде от полза не само за него, но и за хората около него.

Ето защо, скъпи мои, е много важно да можете да запазите Доверието във вашите Небесни помощници, дори когато очакванията ви не се изпълняват.

https://bgprevedi.com/divine-expediency-44843-2/

Здравейте, скъпи мои любими деца!

Днес ще продължим разговора за Божествената целесъобразност и ще говорим за това какъв ефект има тя върху човечеството като цяло.

В момента тя играе особено голяма роля в съдбата му – на кръстовището на две епохи, когато човечеството, заедно със Земята, преминава в друго измерение.

Както вече знаете, процесът на Прехода беше значително разтегнат, защото той преминава през най-негативния си сценарий.

Но в това именно се прояви Божествената целесъобразност.

И тъй като говорим за съдбата на цялото човечество, Пробуждането му преминава няколко етапа от неговото развитие, всеки от които съответства на нивото си на Божествена целесъобразност.

Този процес е много сложен и многостъпков също така, защото Преходът към друго измерение на цялата планета заедно със своите жители и дори за толкова кратко време е най-великият експеримент.

Нито една цивилизация във Вселената все още не е имала такъв опит, така че сега всичко се случва в съответствие с промените в съзнанието на жителите на вашата планета или с други думи, съобразно степента на Пробуждане на все повече и повече хора.

За съжаление, тези промени стават доста бавно и следователно трябваше да се задейства „шокова терапия“ за бързото пробуждане на хората.

Може да ме попитате: „А кой е „режисьорът“ на действието, което се развива на Земята?“

И аз ще ви отговоря: „Вие самите, мили мои. Освен това вие сте не само „режисьори“, но и актьори, костюмаджии, осветители, каскадьори …

Някой играе основните роли в този „спектакъл“, друг участва в масовите сцени. Някои изобразяват злодеите, други – героите, трети си остават странични наблюдатели.“

С други думи, цялото „представление“ се разиграва от самите жители на Земята, а Силите на Светлината само леко коригират „сценария“, така че той да не излеза много извън планирания „сюжет“, и в най-трудните и съдбовни моменти за човечеството те обезопасяват чистите човешките души в тяхната борба със Силите на Тъмнината както по финия, така и на физическия планове.

Тук става въпрос за глобалния процес на Прехода.

Що се отнася до нюансите на развитието на събитията, всичко е различно. Но и тук се проявява Божествената целесъобразност.

Именно тя беше „виновна“ Преходът да запецне, и че човечеството трябваше да се сблъска с трагични събития под формата на натрапената лъжепандемия, военните сблъсъци, сериозните политически, икономически и социални кризи.

Както се оказа, милиони чисти човешки души не можеха да се събудят без тези изпитания, които бяха твърде дълбоко потопени в мрака на тримерния свят.

И само благодарение на невероятното морално разтърсване, когато тези хора бяха напълно извадени от зоната си на комфорт, те най-накрая успяха да се издигнат на ново ниво на своето духовно развитие, което ще им позволи да направят Прехода.

Съгласете се, мили мои, че би било много несправедливо и дори трагично, ако Възнесението беше възможно само за малцина избрани.

Всички жители на Земята получават възможност да участват в този велик експеримент, позволяващ на хората да завършат скитанията си в световете на ниските вибрации и да отидат в Петото измерение във физическото си тяло.

В името на това милиони други страдат, неспособни да извършат Прехода, но чиито души са готови да се жертват за своите събратя, защото въпреки разликата в нивото на духовното ви развитие, всички сте частици на Едното Цяло, и на нивото на Душата си вие осъзнавате това.

И тези пожертвования на все още неготовите за Прехода хора остават в натрупванията на Душите им, което ще им позволи да продължат своите въплъщения в светове с най-добри условия на живот в сравнение с тези, от които са дошли.

Всеки се развива със собствено темпо и всеки допринася за развитието на човечеството, дори и понякога опитът му да изглежда отрицателен.

Дантелата на съдбата на човечеството се тъче по-детайлно и по-трудно от тези на отделните хора и засега ще ви е трудно да проникнете във всички тънкости на този процес, в който Божествената целесъобразност играе важна роля.

https://bgprevedi.com/divine-expediency-and-humanity-development-44846-2/

Предишна статия

Отец Абсолют: Очакване плюс доверие

Следваща статия

Мария Синяева: Започна масовото разрушаване на физическите тела!

Други интересни

Вашият коментар