Древната Черноморска цивилизация е на поне 11 400 години – предпотопните структури в България

Автор: Няма коментари Сподели:

Древната Черноморска цивилизация е на поне 11 400 години – през юли 2011 година в сондаж номер 19, на дюнни образования в Черно море, разположени на дълбочина 85 метра са разкрити континентална глина с корени от растения на 60 см под дъното. Възрастта на находката е определена в лаборатория в Колумбийския университет и възлиза на 11 400 години.

Изследваме едно от най-завладяващите археологически открития на нашето време: потъналата древна цивилизация под Черно море. През 2001 г. българо-американска експедиция, ръководена от проф. д-р Петко Димитров и известния океанограф проф. д-р Робърт Балард, открива под водата очертанията на древни селища. Тези находки сочат, че преди хиляди години е съществувала сложна цивилизация, която е процъфтявала благодарение на добива на злато, мегалитни постройки и ранни форми на писменост.

Научете повече за откриването на древните артефакти и доказателствата, сочещи към Големия потоп, който е потопил тези селища, както и връзките между тази изгубена цивилизация и произхода на шумерската и винската култура. Ще разгледаме и хипотезата, че Атлантида е имала територии в днешна България, които са оказали влияние върху тракийската култура.

Ще разгледаме подробно мистериозния обект Белинташ в Родопите – възможна праисторическа структура, датираща отпреди повече от 15 000 години, и нейните връзки с напредналите древни знания. С магнитни аномалии и интригуващи археологически находки, този обект може да е бил важен духовен и астрономически център.

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Христо Попов: “София: Кариера и живот – защо в България?”

Следваща статия

Гръцки бог ли е Зевс?

Други интересни