Евреи, навсякъде евреи, на всеки километър, от тук до края на света!

Автор: Няма коментари Сподели:
Списък на по-известните евреи (някои от тях и ционисти) в България през периода 1900-2000 г.
Нота: всички имена и някои от съпровождащите ги текстове са събирани от изложените уебсайтове на края в публликацията, които можете да посетите натискайки хипервръзките, които сме посочили.
Събраният материал е с информативно-образователен характер.

Todor_Jivkov_2Соломон Исаков Паси – външен министър и почетен президент на Атлантическия клуб в България, внук на масон от най-висшата 33-та степен, също масон, член на СДС; член на ложата „Бней Брит“ (наричано още с „юдейското гестапо“); радетел на идеята „България в НАТО“ и „България – бананова република“; човек от висшия ешелон на „петата колона“ в България. Агент на Мосад.Todor_Jivkov_2Георги Пирински – роден в САЩ, виден комунистически деец, член на БКП (БСП), член на Висшия съвет на БСП, бивш министър на външните работи, от „задкулисният отбор“.

Todor_Jivkov_2

Муравей Радев – икономист, бил е зам. ректор на ВМЕИ – Пловдив; бивш член на БКП; номенклатурен кадър след 10.11.1989 г. (т.е. след „обръщането на палачинката“); яростен антикомунист; син шаман в партия „Демократичен форум“- съюзник на СДС; финансов министър в правителството на Иван Костов; икономически „реформатор“, съсипващ икономиката на България.Todor_Jivkov_2Филип Димитров – от кохортата на сините шамани; член на СДС; бивш министър-председател – възстановил незаконно българското гражданство на 40 000 евреи (създаване на „пета колона“); хомосексуалист, удобен и лесен за манипулиране; паднал от власт с гръм и трясък, поради многобройните си гафове; разрушител на България; за благодарност е изпратен като посланник в САЩ; сътрудник на българската ционистка организация „Шалом“, член на Атлантическия клуб.

Todor_Jivkov_2Адрей Луканов – Произхожда от руски евреи; член на ЦК на БКП; участвува в “дворцовия преврат” срещу Тодор Живков (10.11.1989 г.); след това в ръководството на БСП; виновен за източването на около 19 милиарда долара от България; свързан с международния аферист и шпионин на четири разнузнавания Робърт Максуел (евреин) – убит по-късно от своите (“Мосад”); Андрей Луканов създава т. нар. “дисиденти“ и „опозиция“ – т.е. “сините комунисти” от СДС, които поканва за преговори на т. нар. “кръгла маса” (излюзия за обществото, че нещо се променя!). Чрез подставени лица раздава капитали на около 300 избрани комунистически фамилии. Главен виновник за икономическата престъпност след 1989 г. и за създаването на организираната престъпност (“борчески”, „силови“ и други групировки) и икономическата разруха на страната; баща му Карло Луканов е бил вицепремиер и министър на външните работи по време на сталинисткия режим. Министър-председател на България през 1990 г. Подава оставка след стачната вълна на “Подкрепа”. Вкарва еврейските организации на мозъчните тръстове в България.

Чилова - бивш министър на културатаПетър Стоянов – бивш президент на България.

profesor_tsvetkov_09Симеон Сакскобурготски –  (Кобург-Кохари) – космополит авантюрист, без националност и образование, но затова пък член на три масонски ложи! Твърди се, че по линия на дядо му Фердинант в жилите му тече еврейска кръв по линия на рода Кохари – богата еврейска фамилия от Унгария, която си купува благороднически титли. Според “Католическата енциклопедия” том XIII, Ню Йорк, 1912 г. и някои по-стари немски книги от XIX и XX век, родоначалника на фамилията Сакс-Кобург и Гота – Ернст Благочестиви бил със саксонска, френска и еврейска кръв! Самият Симеон Сакскобурготски (Кобург-Кохари) в свое интервю пред израелското списание “Фар” потвърждава своя еврейски произход! Ферденант и Борис III също са били масони, а Фердинант е бил сатанист и окултист.

Соломон Леви – ционист, масон, пише за организациите на евреите в България – „Шалом“ и „Бней Брит – Кармел“ в София

Ninel-KyosevaНинел Кьосева – пише за ционизма и еврейските масонски ложи в България. Магистър по счетоводство, доцент, доктор в НБУ. Работила е като консултант по програма ФАР II на ЕС „ Повишаване на конкурентноспособността на малките и средните предприятия в България”. Има над 50 публикации в областта на икономическата история, счетоводната отчетност и финансовите кризи. Водила е курсове по екологично и социално счетоводство в Болонийския университет, Римини.

Давид Коен – бивш посланник на Израел в България (1998 г.), син на родители български евреи, емигрирали в Израел.

Ninel-Kyoseva

Проф. Бар Зоар (род. 1938 г.) – роден в България, д-р по философия на Еврейския университет в Ерусалим, депутат в Кнесета, пише фалшиви монографии за Холокоста, професор в Университета в Атланта (САЩ). Участвува на конференции в СУ.

Алберт Декало – публицист, ционист, пише в Годишника на Обществено-културно-просветна организация на евреите в България – „Шалом“ (1986 г.); „пета колона“.

Феня Декало – журналистка, пише във в. „Македония“ и работи за еврейските масонски организации в България „Шалом“ и „Бней Брит Кармел“ („Еврейското Гестапо“), „пета колона“.

Давид Беневенисти – публицист, автор на материала „Интернационалните добродетели на партията на тесните социалисти: 80 години Бузлуджански конгрес“ (1971 г.), комунист, член на БКП, идеолог на червените палачи; сега проводник на глобализма и „пета колона“!

Израел Майер – публицист, „промива мозъци“ в общественния сектор (1986 г.), „пета колона“.

Витали Таджер – публицист, „промива мозъци“ в обществения сектор (1986 г.), „пета колона“.

Йосиф Алеви – публицист, пише за „видни евреи в България“ (1969 г.)

Татяна Антонова Шамрай – асистент в катедрата по руски език на Великотърновския университет (1972 г.), „промивач на мозъци“ сред студентите.

Жак Аройо – преподавател по политическа икономика в СУ (1951 г.); „промивач на мозъци“ сред студентите, клакьор на БКП, член на БКП; „червен шаман“.

Жаклен Бехар – преподавател по педагогика, правни и държавни науки в СУ (1953 г.), клакьор на комунистите, член БКП, „промивач на мозъци“ сред студентите.

Жак Меламед – преподавател по правни и държавни науки в СУ (1953 г.), клакьор на комунистите, член БКП, „промивач на мозъци“ сред студентите.

Нисим Яхиел – преподавател по философия в СУ (1954 г.), клакьор на комунистите, член на БКП, „промивач на мозъци“ сред студентите.

Леон Леви – преподавател по философия в СУ (1958 г.), клакьор на комунистите, член БКП, „промивач на мозъци“ сред студентите.

Проф. Нисим Сабат Аладжем – роден 1921 г., преподавател по „Марксизъм-ленинизъм“ във Висшия лесотехнически институт в София след 1949 г., член на БКП, клакьор и идеолог на комунистическите палачи, „промивач на мозъци“; „червен шаман“!

Хаския Давидов Несимов – роден 1911 г. в София, преподавател, доцент и професор (1973 г.) във ВЛТИ, клакьор и идеолог на комунистическите палачи, „промивач на мозъци“; член на БКП.

Лев Главинчев – счетоводител, червен палач – касапин от МВР след 09.09.1944 г., участвувал в репресии и избиване на хора от интелигенцията в София, член на БКП, виновен за смъртта на хиляди хора (виж книгата на Мито Исусов)!

Израел Зеев(и) – следовател, член на БКП, палач и касапин на хора; служител на МВР след 09.09.1944 г., измъчвал и убивал арестантите с особена жестокост и садизъм, виновен за смъртта на стотици хора (виж книгата на Мито Исусов)!

Проф. Нико Яхиел – член на БКП, палач на комунистите; от висшия ешелон, съветник на „другаря“ Тодор Живков близо 30 години, посветен във всички тайни дела на бившия „първи“. След 1990 г. издава книга срещу тоталитарния режим („ветропоказател“ от висша категория). Агент на ЦРУ и „Мосад“; в момента живее в Израел с $ 2000 пенсия и си пише мемоарите.

Лейзер Марко Майер – доцент в катедра „Икономика на строителството, финанси и кредит“, към Висшия институт за народно стопанство „Д. Благоев“ – Варна (1971-80 г.), член на БКП; „промивач на мозъци“.

Бениамин Раймонд Коен – роден 1930 г. в град Видин, завършил ИСИ – София (1953 г.). На работа във ВИАС, ст. научен сътрудник, доцент (1978 г.), ръководител катедра „Фотограметрия и картография“ (1979-80 г.), агент на „Мосад“ и ЦРУ.

Д-р Яко Моис Афар – род. 1924 г. в град София, завършил Медицински факултет на СУ (1951 г.); доцент по биохимия; работил в Централния научноизследователски институт по физическа култура, преподавател в Куба (1968-1970 г.); професор, член на БКП, съден за взимане на подкупи от студентите във ВИФ (НСА) и лежал в затвора! Синът му – д-р Афар работи в Националния възстановителен център „Дианабад“, набеден рефлексотерапевт, две години е бил на работа в Израел, където се е занимавал неизвестно с какво („Мосад“, ЦРУ, Шин-Бет). Като специалист е некадърник и мошеник!

Ева Азаря Аладжем Михайлова – (род. 1938 г.) в град София, старши преподавател в ЦИУУРК, завършила ВМЕИ в София (1961 г.), специализации в Ленинград (77-85 г.), преподавател в СУ член на БКП, „промивач на мозъци“ сред студентите!

Букица Барух Гринберг – (род. 1949 г.) в град София, завършила университета в Мериленд, САЩ със специализация, главен асистент във факултета за класически и нови фиологии в СУ; (1981 г.) член на БКП, „промивач на мозъци“.

Грета Маркова Ескенази – (род. 1931 г.) в град София, завършила Физикоматематическия факултет на СУ, специализация в Москва, гл. асистент, доцент в Геоло-географски факултет на СУ, член на БКП, „промивач на мозъци“.

Моис Давид Авишай – (род. 1921 г.) в град Бургас, икономист, професор, завършил ВИИ „К. Маркс“ 1952 г., професор 1980 г. – преподавал по политическа икономия; член на БКП, „промивач на мозъци“, „червен шаман“.

Израел Рафаел Коен – роден 1914 г. икономист, доцент във ВИИ „К. Маркс, член на БКП, на работа в Министерството на промишлеността, преподавател във ВМЕИ, „промивач на мозъци“ и играч от горния ешелон на комунистите.

Барух Аврам Тачи – род. 1926 г. в София, машинен инженер, завършил в Прага, три специализации в Англия, кандидат на техническите науки, преподавател във Военната академия, доцент във ВМЕИ (1972 г.), член на БКП; „промивач на мозъци“ и играч от горния ешелон на комунистите.

Самуил Леон Фархи – род. 1930 г. в гр. Шумен, електроинженер, завършил Държавната политехника (1952 г.); кандидат на техническите науки, професор (1976 г.) във ВМЕИ, „промивач на мозъци“, член на БКП.

Жак Жул Аройо – род. 1921 г., завършил СУ (1951 г.); професор (1968 г.); изследвания – икономически механизъм за управление на народното стопанство, член на БКП, клакьор на комунистическата власт, „промивач на мозъци“.

Нисим Сабат Аладжем – род. 1921 г., професор, „промивач на мозъци“, „червен шаман“.

Давид Исаков Давидов – род. в гр. София, завършил Планово-икономическия институт в Ленинград (1950 г.), професор (1975 г.) в УНСС; ректор на ВИИ „К.Маркс“ (1972 – 1975 г.), член на БКП, зам. министър; „промивач на мозъци“ от висша категория; палач с писалка от горния слой на червената кохорта!

Проф. Алберт Давидов Аврамов (1924 – 1982 г.) – род. в гр. София, завършил ФССН в СУ (1951 г.), занимава се със статистика („стъкмистика“), член на БКП, „червен шаман“ и „промивач на мозъци“.

Доц. Лейзер Марко Майор – род. 1933 г. в гр. Добрич, завършил ВИНС – Варна (1958 г.); специализация в Москва (1972 и 1986 г.) и в Будапеща (1980 г.), член на БКП, преподавател във ВИНС; „промивач на мозъци“; „пета колона“.

Дико Йосиф Суружон – род. 1957 г. в гр. Варна, завършил математика в СУ (1980 г.), гл. асистент, преподавател във ВИНС; „промивач на мозъци“; „пета колона“.

Исак Москона – публицист; „промивач на мозъци“ (1970 г.) съчинител на „Еврейска култура“.

orig_5585_bg

Николай Кауфман – музиковед, „промивач на мозъци“ (1990 г.) съчинител на „Еврейска култура“.

Николай Цвятков Уфчев – публицист, съчинител на „Еврейска култура“. (1990 г.), „пета колона“, „промивач на мозъци“

Анна Рашковска – научен сътрудник в Института за паметници на културата (1968 – 1991 г.), изкуствовед, съчинителка на „Еврейска култура“, „пета колона“; работи за еврейската организация „Шалом“.

Рашел Ангелова – ст.н.с. в Центъра по архитектура при БАН; съчинител на „Еврейска култура“; разглежда например архитектурата на различни синагоги, като „връх на сладоледа“ в европейската и българската архитектура, „пета колона“ (1998 г.)!

Йоан Левиев – роден 1934 г. в гр. Пловдив, завършил Художествена академия (1958 г.); живопис и графика, посредствен художник; обществен паразит.

b_220_0_16777215_0___images_stories_lichnosti_drugi_R_Avramov

Рубен Аврамов Леви – специална личност от горната кохорта, роден е в Самоков. Член е на Българския комунистически младежки съюз от 1919 г., а през 1922 г. е избран за секретар на софийския градски комитет на БКМС. Участва в подготовката на Септемврийското въстание (1923 г.) След разгрома му заминава за СССР. През 1925 г. е осъден задочно на смърт. ; историк, фактически идеолог на марксизма в България; директор на обединената школа на Коминтерна в Москва (1941-1943 г.); секретар на ЦК на БКП (1950 г.); председател на Комитета за наука, изкуство и култура и министър на културата в България (1952-1957 г.); червен шаман, палач с писалка и идеолог на комунистическите палачи.  Той е завеждащ отдел „Агитация и пропаганда“ на ЦК на БКП (1944-1947 и 1949-1950), а в периода 1957-1962 е завеждащ отдел „Наука, образование, изкуство и култура“ на ЦК на БКП: народен представител с няколко мандата.

Самуил Видас – „културно-просветник“ (1975 г.), съчинител на „еврейска култура“.

Мильо Басан – музикант, пише за евреи в бъгарската естрадна музика като: Нисо Левиев, Якоб Голдщайн, Алберт Пинкас, Борис Левиев, Моис Якоб Пинкас, Нико Нисимов, Бенцион Елиезер, Петър Ступел, Жул Леви, Морис Аладжем, Александър Аврамов и други световно неизвестни бездарници в областта на музиката (1978 г.).

Леа Коен Зидарова – пише за евреи – композитори; световно неизвестни; съчинители на „еврейска култура“

Манехем Бенсусан (1901-1958 г.) – роден в гр. Русе, диригент и композитор; обществен паразит.

Агафия Бенарова – съчинителка на „еврейска култура“; пише за еврейски музиканти като: М. Цадинов; Сийка Петрова, Таня Цокова, Анжел Кокенов, г. Ниньо, Ружа Габай, Израел Аладжем, Нисим Алфандари и други обществени паразити! (1986 г.).

b_220_0_16777215_0___images_stories_lichnosti_drugi_R_Avramov

Боян Дановски – режисьор на политически и социалистически театър, театрален паразит, член на БКП, представян като „творец и мислител“. Роден в Русе, на 8-годишна възраст се мести със семейството си в София. По-късно следва инженерство и музика в Милано. А при завръщането си в родината се сближава с литературните кръгове около Гео Милев, Людмил Стоянов, Николай Хрелков, Христо Ясенов и др. Почти веднага става сътрудник на списание „Везни“, където печата собствени творби и преводи от италиански. След закриването му пък сътрудничи на „Хиперион“. Прекарва известно време и в Москва, запознавайки се с режисьорската методология. Публикува театрални статии и критика във вестник „Литературен глас“, списание „Български театър“, „Златорог“ и др.

b_220_0_16777215_0___images_stories_lichnosti_drugi_R_Avramov

Яко Молхов – съчинител на „еврейска култура“ (1989 г.) (под това се разбира: хвалебствия, анализи, превъзнасяне на въображаеми заслуги и „творчески успехи“, както и натрупване на несъществени факти, раздути, преувеличени и украсени, за да се манипулира публиката и да се внуши значимостта на „еврейската култура“). Умира на 8 април 2001 г. в любимата си страна САЩ.

Алберт Коен – балетрист и мемоарист (1988 г.), партизанин-терорист; палач; член на БКП; съчинител на „еврейска култура“ . (Забележете, че всички тези „творци“ български евреи, родени в България, никъде не говорят за българска култура (а това е средата, в която са се развили и работили), а претендират за някаква „еврейска култура“! Такава е философията и разбиранията на „петата колона“ – да се ерозира и разрушава българското (и всяко друго) общество с неговите християнски ценности и традиции и да се налага сатанинският (талмудистки) нов световен ред…)

Ребека Клейтман – публицистка, съчинителка на „еврейска култура“ (1995 г.)

Рам Соломон – публицист, съчинител на „еврейска култура“ (1988 г.); „пета колона“.

3793

Исак Москона – (1904-1985 г.) род. в гр. Пловдив, член на БКП; публицист, съчинител на „еврейска култура“ 1978 г.); област езикознание. Почти половин век от своя живот той задълбочено се занимава с етимологията, лексикологията и фразеологията на езика джудезмо. Обект на неговите научни изследвания са и проблемите, свързани с бита, езика и душевността на сефарадските балкански евреи.

Ицках бен Аврам-Нисим – публицист, съчинител на „еврейска култура“ (1988 г.); област езикознание.

Д-р Марко Исак Левиев (Марко Бунин – 1906 – 1980 г.), комунистически пост, член на БКП, съчинител на „еврейска култура“, червен шаман.

DSF64571

Виктор Барух – писател, член на БКП, червен шаман. (под „червен шаман“ се разбира: идеолог и клакьор на комунизма, палач с писалка и отровител на душите на народа, душегубец, говорител на Юда и Сатаната – „пътят към ада е постлан с добри намерения“). Пише антибългарски книги („Отречени от закона“ – 1993 г.); „пета колона“, съчинител на „еврейска култура“ и история.

Салис Таджер – поет, белетрист, член на БКП, червен шаман и съчинител на „еврейска култура“ (1957 – 1984 г.).

Роза Бранц – съчинителка на „еврейска култура“ (1987 г.) работи за „Шалом“.
Todor_Jivkov_2Валери Петров – род. 1920 г. в гр. София, поет и писател, баща му е проф. Нисим Меворах (Юридически факултет на СУ); Н. Меворах е член на БКП, дипломат след 1944 г. Представител на България в ООН и посланик в САЩ, той и синът му са суперактивни членове на БКП, червени шамани, палачи с писалки, идеолози на тоталитарната власт!

svetat-na-rozaliya-likova

Розалия Ликова – публицистка, пише монографии за „изтъкнати“ евреи, съчинителка на „еврейска култура“ 1994 г. В периода 1992-2002 чете лекции в ШУ „Еп. Константин Преславски“. Специализира във Варшава (1968-69) и Брюксел (1976). Чете лекции в университети в Москва (1973), Солун (1980) и Минск (1984).

svetat-na-rozaliya-likova

Давид Овадия – (1929 – 1995 г.) – литератор, червен шаман, съчинител на „еврейска култура“. участник в Съпротивителното движение по време на Втората световна война. роден на 1 декември 1923 г. в гр. Кърджали. Активен член на РМС от 1940 г. Член на БКП от 1945 г. През 1950 г. завършва руска филология в Софийски университет. Работи като редактор последователно в Радио София, издателство „Партиздат“ и издателство „Народна младеж“. Преводач на руска поезия.

Captureе

Алберт Нисим Бенбасат – историк, фалшификатор на българската история, зав. Отдел „‘музеи“ в Министерството на културата в правителството на Иван Костов (2000 г.); един от хората, опитали се да ликвидират Националния исторически музей в София, участва в организационни комитети за провеждане на конгреси по тракология, „пета колона“, съчинител на „еврейска култура“, работи за „Шалом“ и „Бней Брит“ („еврейското Гестапо“)!

Снежана Крумова Панова – род. 1934 г. в гр. Видин; завършва история в СУ (1957 г.); кандидат на историческите науки (1966 г.): дисертация „Стопанска дейност на евреите на Балканите през XVI и XVII в.“; асистент по история на БКП и КПСС в СУ (1958 – 1961 г.); научен сътрудник в Института по история при БАН (1967 г.); директор на Българския научен институт във Виена (1980 – 1985 г.); член на БКП; професор в Свободния университет във Варна (1995 г.); червена шаманка, пропагандатор и експлоататор на комунизма и неговите облаги за „избраните“; съчинител на „еврейска култура“ и история.; сега „пета колона“ (в зависимост от това как се „обръща палачинката“ – първо сме комунисти, а после ционисти и глобалисти).

Рубен Аврамов Леви – род. 1900 г. в гр. Самоков; от 1919 г. е член на Българския комунистически младежки съюз (БКМС). През 1922 г. става член на БКП и секретар на градската организация на БКМС в София, а от 1923 г. е член на неговия Централен комитет и участва в подготовката за Септемврийското въстание; червен шаман, палач с писалка; пътят му е осеян трупове; „промивач на мозъци“! Фалшификатор на българската история! През 1925 г. Аврамов е осъден задочно на смърт. По това време той се намира в Съветския съюз като делегат на конференция на младежката секция на Коминтерна и остава там. Става член на Всесъюзната комунистическа партия (болшевики) и през 1928 г. завършва Международната ленинска школа в Москва, след което преподава в Комунистическия университет за националните малцинства от Запада (1928-1931) и Международната ленинска школа (1931-1936). През 1936 г. Рубен Аврамов е изпратен в Испания, където участва в Гражданската война. Става член на Испанската комунистическа партия, назначен е за дивизионен военен комисар и координира дейността на комунистическите военни комисари в цялата страна. След поражението на републиканците през 1939 г. се връща в Съветския съюз. Там оглавява 2-годишна партийна школа, а от 1942 г. – Обединената международна школа на Коминтерна. След началото на войната между Съветския съюз и Германия е редактор в българоезичната съветска радиостанция „Христо Ботев“. Непосредствено след Деветосептемврийския преврат от 1944 г., довел до влизането на БКП в правителството, Рубен Аврамов се завръща в България и оглавява Пропагандния отдел на ЦК на БКП (1944-1947, 1949-1950). През 1950 г. става професор, секретар на ЦК на БКП и ръководител на неговия отдел за наука, образование, изкуство и култура. От 4 февруари 1952 до 1 февруари 1957 г. е министър на културата в кабинетите на Вълко Червенков и Антон Югов.

Леон Соломонов Асланов (1920 – 1976 г.) – роден в гр. Варна; завършил Висшата партийна школа (1954 г.); член на БКП; специализирал в Москва (1960 – 1961 г.); кандидат на историческите науки (1959 г.); доцент във Висшата партийна школа; историк – фалшификатор на българската история; червен шаман и убиец с писалка; садист прилагащ „еврейски психофашизъм“!

Давид Соломон Елазар – историк, роден 1920 г. в гр. София; завършил Висшата партийнашкола (1949 г); член на БКП; партиен функционер; завършил Военната академия; директор на Института по история на БКП; червен шаман; палач; фалшификатор на българската история!

Берта Якова Калаора – род. 1929 г. в Благоевград, завършила Висшата партийна школа (1954 г.) и история в СУ (1969 г.); профсъюзен деец; журналистка; ст. научен сътрудник в Научноизследователския институт по профсъюзни проблеми; чевена шаманка; специалист по „промиване на мозъци“; фалшификатор на българската история, член на БКП.

Давид Буко Коен – род. 1919 г. в гр. Нова Загора; завършил Висшия институт по държавно стопанство (1942 г.); кандидат на икономическите науки (1966 г.); член на БКП; служител на МВР (ДС); завеждащ ЦДИА; ръководител на научния архив на БАН; старши научен сътрудник (1970 г.) идеолог на комунистите в България.

Клара Йосиф Пинкас – родена 1923 г. в гр. София; завършила Висшата партийна школа (1952 г.); кандидат на историческите науки (1960 г.); преподавател във Висшата партийна школа (ковачница за изроди и „промивач на мозъци“ с помощта на комунистичекия юдейски психофашизъм!) аспирант по обществени науки в Москва; ст. преподавател в АОНСУ; доцент; зам. директор на Инстиута по марксизъм-ленинизъм; член на БКП.

Д-р Салватор Израел (1908-1986 г.) – публицист, съчинител на „еврейска култура“ и история; „пета колона“; сътрудничи на „Шалом“ (1984 г); член на БКП; работил в ИСУЛ.

Страхил Димитров Гичев (1926-1990 г.) – род. в гр. Пловдив, историк, следвал в Юридиески факултет и богословие в СУ; научен сътрудник в Института по балканистика (1965 г); от 1973 г. до 1987 г. е ръководител на група „Извори на българската история“ в Института за история (БАН);специализации в Ленинград, Москва и Израел; занимава се с хебраистика (наука за евреите); владеел 12 езика; фалшификатор на българската история; съчинител на „еврейска култура“ и история.

Бойка Василева (1953-1998 г.) – завършила Историческия факултет на СУ (1975 г.); старши научен сътрудник в Институт по история (БАН); специализация във Франция и Москва; монография „Евреите в България 1942 – 1952 г.“; докторска дисертация за историята на врейската общност в България; сътрудник на „Шалом“; промивачка на мозъци“; „пета колона“ и съчинител на „еврейска култура“.

Жана Авишай – съчинителка на „еврейска култура“; сътрудник на „Шалом“ (1991 г.). „пета колона“.

Sami_Frances09-2

Самуел Франсес – съчинител на „еврейска култура“ и история, работил дълги години в БТА и София прес, бил е кореспонднет на БТА в Куба по времето на комунизма. Бил е и 14 години кореспондент на Испанската информационна агенция ЕФЕ у нас и паралелно с това – 7 години главен редактор на вестник “Еврейски вести”.

Ничко Бенбасат – съчинител на „еврейска история“; „пета колона“ (1994 г.); сътрудник на „Шалом“.

Матилда Албухайре – съчинителка на „еврейска култура“ и история, „пета колона“ (1998 г.) сътрудник на „Шалом“.и „Бней – Брит“.

Димитрина Митова Джонова – „пета колона“ (1991 г.);

Люсиен Аврамов – „пета колона“ (1988 г.);

Соломон Розанис – „пета колона“ (1988 г.);

Олга Зироевич – „пета колона“ (1998 г.);

Ашер Ханакел – историк, „пета колона“ (1956 г.); фалшификатор на българската история, член на БКП, от червените шамани.

Анри Асса – комунистически идеолог, член на БКП; съчинител на „еврейска история“, „пета колона“ (1978 г.); фалшификатор на българска история. автор на книгата „Идеология и практика на ционизма и борбата на БКП срещу тях“ (1917-1925 г.), издание на БАН 1980 г. (крадецът вика „Дръжте крадеца!“)

Нисим Меворах – съчинител на „еврейска история“, „пета колона“ (1994 г.);

Соломон Леви – съчинител на „еврейска култура“, сътрудник на „Шалом“ (1974 г.)

Натан Гримберг – съчинител на „еврейска култура“, сътрудник на „Шалом“ (1961 г.)

Йеошуа Мордехай – съчинител на „еврейска история“, фалшификатор на българската история (1968 г.).

Вили Майер – съчинител на „еврейска история“, фалшификатор на българската история (1970 г.).

Домна Кристин – съчинител на „еврейска история“, фалшификатор на българската история (1970 г.).

Хаим Оливер – съчинител на „еврейска история“, фалшификатор на българската история (1976 г.).

Ешуа Кемалов Декало – род. в гр. Ямбол 1903 г., от 1926 г. член на БКП, партизанин терорист от нелегалните групи преди 1944 г.; укривател на нелегални радиостанции; след 1944 г. палач на народа, червен касапин!

Фидел Барух – съчинител на „еврейска история“ (1984 г.), сътрудник на Обществена културно-просветна организация на евреите в Н.Р.България – „Шалом“ („Мир“); „пета колона“.

Йосиф Аструков – съчинител на „еврейска история“ (1984 г.), сътрудник на „Шалом“

Йосиф Илел – съчинител на „еврейска история“ (1987 г.), сътрудник на „Шалом“

bild-2_2

Акад. Азаря Поликаров – член на БКП, палач с писалка, червен шаман (1988 г.).
Todor_Jivkov_2Анжел Вагенщайн – комунист, член на БКП, режисьор на филми на комунистическа тематика; „промивач на мозъци“; червен шаман и идеолог на БКП; палач с камера; „независим“ депутат с подкрепата на БСП в XXXVIII Народно събрание (2000 г.); един от авторите на писмото до еврейския Кнесет за сваляне възпоменантелните плочи на Цар Борис III в Израел; „духовен пигмей“, гаврещ се с българската история; създава антибългарски настроения – провокатор; „пета колона“.

Нир Барух – съчинител на „еврейска история“ (1991 г) фалшификатор на българсата история

Мая Калбург-Тодорова – Съчинителка на “еврейска култура” и история; “чета колона” (1991 г.)

Роберт Ардити – Съчинител на “еврейска култура” и история; “пета колона” (1993 г.)

Роберт Леви – Поет, типичен дегенерат. Съчинител на “еврейска култура” и история; “пета колона” (1999 г.)

Соломон Леви – Съчинител на “еврейска история” и фалшификатор на историята (1994 г.), сътрудник на “Шалом”

Моше Мозек – Съчинител на “еврейска история” и фалшификатор на историята (1998 г.), сътрудник на “Шалом” и “Бней – Брит Кармел”

Роберт Меламед – Съчинител на “еврейска история” и фалшификатор на историята (1985 г.), сътрудник на “Шалом”

Мария Калицин – Съчинителка на “еврейска история” и фалшификаторка на историята (1998 г.), сътрудник на “Шалом” и “Бней – Брит Кармел”

Ребека Клейтман – Съчинителка на “еврейска история” и фалшификаторка на историята (1970 г.), сътрудник на “Шалом” и “Бней – Брит Кармел”
Todor_Jivkov_2Андрей Райчев – Журналист, издател на в. “Сега” (2000 г.); бивш член на БКП; член на социологическата агенция на BBSS “Галъп Интернешънъл” за манипулиране на общественото мнение; прави “политически анализи”; в. “Сега” работи с руски еврейски капитали. ПОВЕЧЕ ЗА НЕГО

download

Венцел Райчев (Райчинов) – Бивш съветник на Желю Желев; баща на Андрей Райчев; член на БКП; неговия баща е бил секретар на Георги Димитров и посветени считат, че той е отровил “българския вожд” по внушение от Москва или от другаде (ама че фамилия а!?..).

download

Виза Недялкова – Журналистка, съпруга на Андрей Райчев; ерозира обществото и с материалите си създава изкуственно напрежение (особено тези, които касаят т. нар. “турско малцинсто”) абсолютна “пета колона”. Номинирана и за човек на гидината на мозъчния тръст Български хелзинкски комитет.

download

Кънчо Стойчев – Издател на юдейския в. “Сега”, член на централното ръководство; член на “Галъп Интернешънъл” за манипулиране на общественото мнение; пета колона

Стела Димитрова – Професор по пиано в Музикалната академия – София; “промивач на мозъци”

Теодора Несторова – Преподавател по пиано в Музикалната академия

Милена Махон – Авторка на псевдонаучни анализи на тема турски малцинства в България (2000 г.). Охулваща Бългаската православна църква; публикува във в-к. “Анти”; “пета колона”; ерозиране на обществото с етническо напрежение!

perec

Йосиф Перец – Журналист от в. “Анти” – зам. гл. Редактор; с нисък интелектуален потенциал; пишещ лъжливи материали за Холокоста, глобалист и “пета колона”; промивач на мозъци” чрез медиите, член на СДС; син шаман (същото като червения, но на мястото на “комунизма” се пише “ционизъм и глобализъм”); идеолог на “сините комунисти” от СДС!

Леон Митрани – Журналист – глобалист; седесар (“син комунист”); публикува във в-к “Анти” (2000 г.); агитира за НАТО и ЕС. Проводник на идеята, че не е важно дали говориш истината или лъжеш, важното е да манипулираш хората и ди ги плашиш така, че да повярват на всядадва дивотия; разказва вицове за Ротшилд и Клинтън, като прави реклама на евреите колко са велики; “пета колона”.

perec

Нансен Бехар – ст.н.с.; член на БКП, идеолог на комунистите. “независим” депутат в XXXVIII Народно събрание, с подкрепата на БСП (2000 г.); един на съавторите на писмото до еврейския кнесет за сваляне плочите на Цар Борис III; провокатор; “пета колона”; комунист – гадняр (скрит глобалист). През 1992 година основава първия частен изследователски институт – Института за социални и политически анализи.
Todor_Jivkov_2Павел Писарев – Бивш директор на телевизията (Българската телевизия); член на БКП; зет на Васил Коларов; “промивач на мозъци” и червен шаман; манипулиране чрез медиите; зам. Председател на Комитета за кулутрата (1981 г.); “опасен кариерист” според собствените му думи; работил в кинематографията, журналист във в. “Работническо дело”; “доверено лице” и служител на Държавна сигурност (ДС); специалист по микрофончетата и доносите.
Todor_Jivkov_2Надежда Михайлова – Синя шаманка; член на СДС; бивш говорител на СДС; набира опит по митингите, креватните гимнастики и др.; министър на външните работи (“вътрешните” вече ги е овладяла); провежда т.нар. “дипломация на хаоса”; “гола вода” като специалист; продава България; член на Атлантическия клуб!…

perec

Руслан Райчев – Диригент, по произход е от руските евреи; бивш директор на Националната опера в София; съсипал множество талатливи музикати и певци; богат; с много любовници на които купува апартаменти; мошеник и далавераджия, едва е отървал затвора при финансови ревизии. Има психически болна (наследствена обремененост) дъщеря!

perec

Георги Нотев – Диригент; бивш диригент в Плевенската опера; сега диригент в Националната опера в София; бивш член на БКП и партиен секретар; Майка му е проф. Мара Балсамова (Балсамо) – пианистка; Нотев е бисексуален; силно комплексиран; поддържа безброй метреси, заради което се е развел; доносник на ДС; некадърен в професията и злопаметен; известен е със сексуалните си изнудвания към подчинени; член и на педерастка мафия.

283939

Сава Хашъмов – Бездарен актьор, бивш партиен секретар на Народниа театър “Ив. Вазов”, член на БКП; член на “камарилата” (цензура, “колене и бесене” в театъра) в Съюза на артистите в България; алкохолик и доносник на ДС; с доносите си е съсипал кариерата на безброй талантливи артисти; подъл и страхлив като повечето от сънародниците си евреи!
Todor_Jivkov_2Стефан Софиянски – Син шаман; член на СДС; три пъти си е сменял фамилията (според “Талмуда” евреите могат до 8 пъти да си сменят името); бивш шеф на БТК; изключително корумпиран и свързан с хората на Андрей Луканов; кмет на София; бивш министър-председател на служебно правителство през 1997 г.; извършва големи далавери чрез общински фирми и др. Член на Атлантическия клуб!… Мафиот от бригадите на организираната престъпност от 90-те години.

283939

Алисия Софиянска – Съпруга на кмета (виж по-горе); участвува в съмнителни фондации финансиращи СДС. Дъщеря и е гадже (или е била) със сина на престъпника Васил Божков – Черепа.

download

Соломон Анжел – Крупен мошеник и измамник в строитленкия бизнес; като ръководител на дружеството “Анжел” АД е измамил стотици вложители с милиони левове и валута, срещу обещания да им построи жилища в “Града на мечтите”! В момента е следствен и подсъдим заедно с Чавдар Райчев по наказателно дело за длъжностно присвояване и измама в особенно големи размери.

ген. Александър Гетман – член на БКП; генерал от ДС и МВР; назначен по-късно за директор на Националнат опера в гр. София; “контрол над мислите” на интелектуалците; комунистическа гад и палач; попитан от журналисти в чужбина, как е възможно генрал да бъде директор на опера, той отговаря типично по еврейски и нагло: “Вие какво искате, полковник ли да бъде?!?….”

Exif_JPEG_PICTURE

Аркадий Ваксберг – Член на БКП; резидент на КГБ за България по времето на Тодор Живков; в началото на 80-те години се е ровел в тайните документи и архиви на БКП и КПСС – правел е някакви проучвания; интересувал се е от евреите Сталин, Тротцки, Бухарин, Раден и др. Във връзка с избиване на евреи от евреи в ЧК и НКВД; близък приятел на “придворния поет” от ЦК на БКП – Любомир Левчев; член на ЦК на БКП, служител на ДС.

_72c5143f071a64da1853bc47b01bf29a_1244310969

Татяна Ваксберг – Дъщеря на Аркадий Ваксберг; журналистка в радио “Свободна Европа”; сътрудничи на в. “Анти” – орган на сините шамани от СДС; прави разследвания за бившата ДС; рови в архивите (каква трогателна приемственност!); истинската й работа е шпионаж под прикритието на журналистическата карта (за “Мосад”, ЦРУ, можеби МИ-6, а защо не и КГБ – важното е да има далавера!); “пета колона”

4

Давид Овадия (1923-1995 г.) – Партизанин- терорист преди 1944 г.; литератор; съчинител на “еврейска култура”, червен шаман; член на БКП; убеден според собствените му думи, че “историята се пише с кръв” и че “омразата не бива да угасва”, типичен палач – комунист; цензор в Съюза на българските писатели. След Първата световна война родителите му се преселват от Кавала в Кърджали, където е роден, там живее до тръгване на училище. После семейството се мести в София, но само след година я напуска и се упътва към Пловдив; в гимназистките години вече е член на нелегалния РМС.

hristina-angelakova-ima-nadezhda-za-balgarskata-opera-informatsionna-agentsiya-kross

Юлия Винер (Йорданка – Юлия Винер) – Оперна певица; музикален педагог със съмнителни качества; изключително гадна, завистлива и отмъстителна особа; занимава се с еврейска черна магия и Кабала; преди спектакъл заължително правела минети (“свирки”) на по-млади момчета – “за да пеела по-добре”; типичен обществен парзит!…

320129a

Касиел Ноа Ашер (Деса Красова) – Вулгарна и извратена млада актриса, участвуваща в полу-порнографски спектакли без художественна стойност; извратена псевдоинтелектуалка, залагаща на това да шокира публиката; дъщеря на режисьора Красимир Спасов и актрисата Рут Рафаилова; има извънбрачен син Зуи Ицхак, роден в Израел. Касиел Ноа Ажер “работи” в София; “пета колона” готова на всичко и най-вече да разлага обществото!

Сребрина Хашъмова – Племенница на Сава Хашъмов; режисьор; работила е в Българска телевизия – студио “Екран”, като пом. режисьор; парламентарен журналист; няма творческа биография, като се изключи един документален филм за български авиоконструктор (Асен Йорданов); за този филм е допусната да прави интервюта в “Пентагона“ (САЩ); много кадна кучка, която умело влиза под кожата на жертвите си; събира информация за български учени (историци, българисти, етнолози и т.н.) както и проблемите, върху които работят; има връзки с бивши агенти на ДС и КГБ; вероятно служи на двама господари (“Мосад”, ЦРУ и КГБ); член на СБЖ!

Дина Шнайдерман – пианистка, живее в чужбина и в България идва рядко.

320129a

Греди Асса – художник, преподавател по еврейско изобразително изкуство в НБУ (Нов български университет); част от магистърската програма по хебраистика – история и култура на евреите и Израел в НБУ; „пета колона“.

p_555

Ева Волицер – преподавателка по еврейски театър в НБУ; „пета колона“; гадове – съчинители на „еврейска култура“.

Бахор Кахлон – главен равин на България, чете лекции по основи на религията в НБУ.

Йосиф Леви – равин; председател на Централния израелтянски духовен съвет в България. Пропагандира еврейската религия по телевизията, като чете приветствия на еврейските празници; абсолютна „пета колона“.

Максим Коен – равин от Софийската синагога; равин-шохет (извършващ ритуални заколвания на животни за кашерни храни); завършил е физика в София и Еврейска духовна академия в Ню Йорк; специалист по въпросите на юдейската религия.

Огнян Аврамов – публицист, автор на книгата „Арабско-израелски конфликт, военни аспекти“, ИКК „Славика – РМ“, София, 1995 г.

zx450y250_905643

Йосиф Сърчаджиев – актьор.
Ярослава Прохазкова – журналистка от вестник “24 часа”.
Елица Гилтяй – журналистка от вестник “24 часа”.
Ганета Сагова – журналистка от вестник “24 часа”.
Явор Геронтиев – журналист от вестник “24 часа”.
Маргарита Роуз – журналистка от вестник “24 часа”.
Николай Москов – журналист от вестник “24 часа”.
Георги Луканов – журналист от вестник “24 часа”.
Ирина Асиова – журналистка от вестник “24 часа”.
Фани Аронова – журналистка от Българска телевизия, канал 1, рубрика „Новини“.
Андрей Дренников – композитор на детски песни и поп музика.
Иван Дренников – брат на Андрей Дренников – пианист със затихващи функции.

Виктор Барух
 – писател; член на БКП; работил с архивите на МВР, Централния военен архив, архива на БКП; автор на книгата „РО-2 – отделението на смъртта“ от поредицата „Архивите са живи“, Партиздат, София, 1985 г.

Ясен Кавада (Кавадарков) – публицист, типичен дегенерат; пише фалшиви книги за българската история; издава и списание „Исторически алманах“ (2000 г.); фалшификатор на българската история („българите и траките били семити“?!?).

Биляна Кавадаркова – поетеса, сестра на Я. Кавадарков; типичен дегенерат; и двамата имат наследствена обремененост и склонност към кръвосмешение и хомосексуални контакти!…

Сами Поликар – син на акад. Азаря Поликар, журналист, работил в Националната телевизия и във в. „Труд“; в момента (2000 г.) работи в Международен център по проблемите на малцинствата и културните взаимоотношения в София; центърът се финансира от „Отворено общество“ на евреина – милиардер Джордж Сорос; целите са ясни – създаване на етническо напрежение и ерозиране на обществото; капиталите на Дж. Сорос са престъпно придобити чрез борсови машинации и разрушаване икономиките на цели държави; зад него стоят други акули и лешояди, естествено пак от „божия народ“!…

Валери Попова – (2000 г.) оперна певица от средна ръка; произхожда от френски евреи.
Александра Пендачанска – оперна певица, дъщеря на В. Попова.
Антонина Бонева – пианистка, сестра на В. Попова.

nayo

Найо Тицин (наричан още Зайо Цицин) – живее в Париж, „журналист“, дипломиран пианист, журналистиката я учи в движение, медийна невестулка; съпруг на  оперната певица Александра Пендачанска от която има две дъщери; роден на 3 юни 1970 година. започва кариерата си като репортер в БНТ. Едновременно снима музикално-документални филми. Покрай работата си като журналист, през декември 1994 година се запознава с Иван Костов (на когото Найо е момче за всичко), на чиято партия по-късно става пресаташе. През декември 2012 година БНТ му отпуска 2 млн. лв, за да направи сериала „Четвърта власт“. През 2013 година Тицин участва в протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски. На 3 юли се появява в зоната за сигурност пред Народното събрание с маска на Волен Сидеров в усмирителна риза, а двете му дъщери му правят снимки.

Алфред Давид Криспин – журналист – международник, завършил право и журналистика, член на БКП; репортер, редактор и задграничен кореспондент и гл. редактор в БТА; червен шаман; автор на книги със социо-икономически анализи; президент на еврейската масонска ложа „Кармел“ (възстановена през 1992 г.) на „Бней-Брит“ („еврейското гестапо“); изключително вреден и опасен гад!!!…

Жак Рафаел Ескенази – ст. научен сътрудник в Народната библиотека; доктор по филология; книгознание, библиография и др.; събира информация за българските евреи; съчинител на „еврейска култура“ и история; масон – вероятно е член на ложата „Кармел“ на „Бней-Брит“ ; със сигурност подава и шпионска информация („Мосад“, ЦРУ).
Todor_Jivkov_2Александър Божков – роден 1951 г. в гр. София; майка му е от рода Бакиш, от който е Соня Бакиш, съпруга на „другаря“ Станко Тодоров от ЦК на БКП; завършва американски колеж в Ирак; следва ВМЕИ – София; член на СДС; син шаман и вожд. През 1992 г. оглавява Агенцията за приватизация и при него са първите сделки (и яки комисионни); изключително корумпиран – в етажите на властта е известен като „г-н 10%“; любим лаф: „Да приватизираме приватизацията!“; зам. министър-председател и главен преговарящ за влизането на България в ЕС в кабинета на Иван Костов (1999 г.), свален от поста за корупция; сега работи във фондациите и фирмите на евреина Джордж Сорос; член на Атлантическия клуб и „Ротари клуб“; в момента е следствен и подсъдим за крупни финансови афери с компенсаторни записи и други, когато е бил министър!…; има израелско гражданство.

Едит Гетова – член на СДС; от „сините лапачи“; зам. министър на промишлеността (при Божков) в кабинета на Иван Костов; в момента е следствена и подсъдима за крупни финансови афери и подкупи в повереното и министерство…

Доц. Елиезер Алфандари – журналист, прави „анализи“ на българските медии, автор на статията „Медии, политика, бизнес“; „пета колона“ (2000 г.)

Теодора Несторова – преподавателка по пиано в Музикалната академия, 2 пъти разведена.

Розалия Бикс – музиковед, леля на Теодора Несторова.

Явора Василева Стоилова – оперна певица; поетеса; незаконна дъщеря на френски евреин; носи името на художника Васил Стоилов, но не е негова дъщеря; има втори брак с японец.

Василия Атанасова Куртева – дъщеря на Явора Стоилова; художничка с наследственни болести; анорексичка (психични разстройства на храненето и др.

Ирен Леви – телевизионна журналистка; работила е в Нова телевизия – със съобщения за времето; в момента подготвя хумористично предаване.

Еми Барух – журналистка; пише за Холокоста; кореспондентка на радио „Дойче Веле“ (небивалици естествено!); „пета колона“.

Емануел Зисман – посланник на Израел в България; бивш депутат в Кнесета (2000 г.), роден е в България – гр. Пловдив.
Todor_Jivkov_2Вилхелм Краус – произхожда от немски евреи; бивш министър на транспорта (1999 г.) в правителството на Иван Костов; член на СДС; от „сините лапачи“; свален за подкупи и далавери; в момента е следствен и подсъдим за финансови афери и злоупотреби в повереното му министерство; с негова помощ авиокомпания „Балкан“ беше продадена на израелската фирма „Зееви Груп“ (последствията ги знаете)!

Красимира Краус – съпруга на Вилхелм Краус; работи в Министерството на образованието и науката; ръководи дирекция „Професионално образование и обучение“ в МОН; „пета колона“ за ерозиране на обществото (2000 г.); член на СДС; от кохортата на „сините комунисти“; членува във фондацията на Елена Костова „Бъдеще за България“.

Якоб Джераси – Евреин с двойно гражданство (израелско и българско); заедно със съучастниците си Линдел Грей, д-р Шмуел Пинхас и Надя Класс, чрез измама регистрират фондация “Международен комитет към ректора на СУ”, чрез която извършват финансофи машинации и далавери ощетятайки Софийския университет със стотици хиляди долари; фондацията се използва също за провеждане на антибългарска пропаганда сред студентите – “промивач на мозъци” и чрез евреите преподаватели в СУ; в момента горните лица са следствени, но вероятно ще се оттърват от съд. Трябва да бъдат изгонени от България!; абсолютна “пета колона”.

Вивиана Асса – Публицистка; пише сълзливи излияния за Холокоста във в. “Анти” и др.; по поризход от солунските евреи (тези които тромозеха България чрез турското робство и финансираха арменския геноцид 1896-1923 г.!…)

Емил Кало – Председател на еврейската организация (или масонска ложа?) “Шалом” в България; известен със скандали и манипулации около т. нар. “еврейски имоти”; води съдебни дела; заплашва и компрометира България пред международната общественост; оказва натиск с всички възможни средства срещу съдебни органи и държавни институции; извънредно вреден елемент. Счита се, че “Шалом” е в голяма степен свързана с комунистически структури!…

ст.н.с. д-р Хаим Гозес – икономист; прави “икономически анализи” във в. “Стандарт”; пише умопомрачителни статии за пазарната икономика; хвалебствия за МВФ и Световната банка и валутния борд (Мартин Заимов); манипулатор на общественото мнение в областта на икономиката и финансите; типична “пета колона” (2000г); вероятно бивш член на БКП, а сега глобалист (интернационалист-комунист)!
Todor_Jivkov_2Мартин Михайлов Заимов (Мартин Голдсмит) – Род. 1962 г. В Женева (Швейцария); майка му Клавдия Заимова е от известния предателски род Заимови; има брат – Михаил Заимов; завършил е ВМЕИ “В.И.Ленин” (1985 г.) със специалност “електронна техника”; баща му е Майкъл Голдсмит; М.З. има следдипломна квалификация по икономика в колежа “Birkbeck College” на Лондонския университет (1988 г.); с английско и швейцарско гражданство; подуправител в БНБ и шеф на Валутния борд (2000 г.); обвинен е от главния ревизор на БНБ – Кольо Парамов в разхищения, финансови машинации (нерегламентирани продажби на благородни метали и др.) и професионална некомпетентност; вероятно е и масон; няма необходимия образователен лиценз за заеманата длъжност, но пък е удобен (или наложен отвън) за “сините комунисти”, сините шамани и лапачи; много нагъл и гаден тип, мачка подчинените си безогледно; невротик и психопат за връзване!…
Todor_Jivkov_2Леа Коен – Член на СДС; посланник на България в Швейцария (Берн); събира информация и досиета от швейцарските банки; член или кандидат член на масонската ложа “Билделберг”; провежда антибългарска политика и участвува в задкулисните игри; вероятно работи за чужди шпионски централи; “синя комунистка”; “пета колона”; член на Атлантическия клуб!…
Todor_Jivkov_2Илко Моис Ескенази – Покръстен евреин; основава органицацията “Цион” (ционистка органицация) в България, като противовес на “Шалом”; поддържал е тесни връзки със световното еврейство (масонки ложи, органицации от мафиотски тип; финансови и банкови структури и т.н.) члена н еврейската масонска ложа “Кармел”, клон на “Бней Брит” (еврейското “Гестапо”); в правителството на А. Луканов е отговарял за длаверите с външния дълг (през “Булбанк”); убит при неизяснени обстоятелства на Черно море по време на разходка с джет (представено е като нещастен случай!); поръчителите и изпълнителите са неизвестни.

Ричард Майлс – Посланик на САЩ в България; рови и създава етнически проблеми и напрежение (2000 г.)!…

Леон Алкалай – Председател на “Шалом” в Бургас; абсолютна “пета колона”!…

Гад Заеви – Собственик на авиокомпания “Балкан” (75% от акциите); безкрупулен мошеник и “гад”; не изпълнява приватизационния договор и се гаври със служителите; до момента е уволнил и съкратил от “Балкан” над 1500 специалисти!; изнудва държавата и не си плаща сметките; разпродава имуществото на “Балкан” на безценица и на практика унищожава националния въздушен транспорт на България!

Барух Чакъров – Изпълнителен директор на “Балкан” при Гад Зееви; другото е ясно; “пета колона”!
Todor_Jivkov_2проф. Георги Бакалов – род. 1943 г. в гр. Неврокоп; завършил е Софийската духовна семинария (покръстен евреин, завършва история и фолософия в СУ (1971 г.); вероятно бивш член на БКП; работи в БАН няколко години; историк – византолог; в момента е декан на Историческия факултет на СУ; кандидатира се и за ректор, но не беше избран (2000 г.); много потаен и прикрит; предпочита да действа чрез други хора (по принципа “да убиеш с чужд нож”!) членува в различни организации (където е внедрен, за да бъдат контролирани и подкопавани), като Център за изследване на българите, Общобългарска фондация “Тангра ТанНакРа”; Национален комитет за защита на историческата масонска ложа “Кармел” към “Бней-Брит”; изключително вреден и опасен за обществото; “пета колона” (скрит евреин)!

Давид Голан – Шеф на борда на директорите в АК “Блакан”, работи с Гад Зееви; “пета колона”!…
maxim_behar_237Максим Бехар – журналист (в. “Работническо дело” – кореспондент във Варшава); потомствен комунист, син на Нансен Бехар (ЦК на БКП, Комисия за национална сигурност и съветник на Тодор Живков). М. Б. е председател на Българския форум за бизнеслидери (под патронажа на принца на Уелс Чарлз); шеф на рекламна агенция “МЗ комюникейшънс”. Съосновател на в. “Стандарт” (1992 г.); имиджмейкьр и общественни връзки (PR) на телевизия МТG (шведска групировка) с представител в България – Кеворк Кеворкян; автор на книгата “Вторичен инстинкт” (възхвала на световното еврейство и псевдо-икономически анализи) с редактор Татяна Ваксберг.

Йоана Левиева – Репортерка по манипулациите в Българска телевизия (2000 г.)
profesor_tsvetkov_09доц. Пламен Симеонов Цветков – род 1951 г. В Берлин (Германия); завършва история в СУ (1976 г.); аспирантура в Москва (1980 г.); дисертацията му е на тема: “Перспективи пред Ленинизма на Балканите”!!!; от 1981 г. Работи в Институтата по история към БАН; доцент (1991 г.); а от 1994 г. Преподава в НБУ; специализация в САЩ (1991-93 г.), стипендиант на фондация “Фулбрайт” в Джорджтаунския университет във Вашингтон (палачинката се върти страхотно от Москва до Вашингтон – зависи кой е на власт; едни и същи са!!!); баща му Симеон Цветков е бивш полковник от ДС, работил в разузнаването, а после и към военното разузнаване (ДС, КГБ) в Германия, естествено активен член на БКП (палач с пагони); майка му е била седретар на Райкома на БКП в Кирковски район в София; П. Цветков е член на Демократическата партия съюзник на СДС (“сини комунисти”) и изгонен оттам за разкол и за това, че е бил доносник на ДС; в същност Пламен Цветков е бил агент и “доверено лице” на ДС, където е разработвал български специализанти в чужбина; шпионирал е и други агенти на ДС, като депутата от СДС и БББ Христо Иванов (агент “Александър”) и, и много други, твърде вероятно е да работи като двоен агент (КГБ, “Мосад”, ЦРУ); автор е на редица исторически книги с антибългарско съдържание; пише и статии във в. “Демокрация” и в. “Анти” на глобалистка и натовска тематика (хвалебствия и манипулации); много вреден елемент; “пета колона”!

Андрей Даниел – Художник, съчинител на “еврейска култура” (2000 г.); (скрит евреин)!…
Ивайло Мирчев – Художник, съчинител на “еврейска култура” (2000 г.); (скрит евреин)!…
Ставри Калинов – Художник, съчинител на “еврейска култура” (2000 г.); (скрит евреин)!…

Сергей Станишев – 35 год., евреин по майка, председател на Висшия съвет на БСП, потомствен комунист, роден в Украйна. Завършил висше образование в Москва. В тесни връзки с ПЕС и Социалистическия Интернационал. Наставници са му Юри Асланов, Георги Пирински, Георги Прохаски и Мартин Заимов – Голдсмит (всички до един – евреи), майка – Дина Сергеевна Мухина, баща – Димитър Станишев.

Кристиян Вигенин – член на БСП, завежда Отдела за Международни връзки (Социалистическия Интернационал и др.), известен хомосексуалист. Назначен е на мястото на Сергей Станишев.

Георги Прохаски – банкер, председател на УС на СИБанк, масон

Виктор Меламед – говорител на авиокомпания “Балкан”; приятел на Соломон Исак Паси – външен министър на РБ. Председател на Федерацията на ционистите в България (вероятен член на ложата “Бнай-Брит” – Синове на Завета, т.нар. Еврейско Гестапо. Организира яка пропаганда на ционизма. ПР-консултант на “Плама” – Плевен. След неговите консултации “Плама” беше доведена до фалит и източена.
Чилова - бивш министър на културатаНина Стефанова Чилова (по майка) – юрист, депутат в НС от НДСВ; подавала е молба за израелско гражданство; родом от Видин, завършва право в СУ през 1999 г. и специализира банков мениджмънт; от 1998 г. е специалист в комисията по хазартни игри към Министерството на финансите; има роднини в Израел.

проф. Владимир Квинт (52 г.) – руски евреин, икономист, от Ню Йорк; икономически съветник на НДСВ; стои зад проекта за амнистиране на изнесените от България капитали и мръсни пари; агитира за МВФ и СБ, има връзки с организациите на унгарския евреин Джордж Сорос.

Даниел Левиев – бил е номиниран за министър в първия проектокабинет /МС/ на НДСВ.
lidiaЛидия Шулева (46 г.) – (по баща Биджерано) – инженер, Висша школа про мениджмънт и маркетинг, Академия по мениджъмнт в Мюнхен; маркетинг и финанси; SESMA – Гърция; член на УС на 9 дружества; шеф на холдинга “Албена инвест” (заплата USD 3000); вицепремиер и министър на социалните грижи в правителството на Симеон Сакскобурготски (2001 г.); потомствена комунистка от Велинград; баща – Санто Самуилов Биджерано; за нея упорито са лобирали Георги Прохаски и Александър Божков.

Бенжамен Ханне – живее в Тел Авив; пише статии във в. “Нова Зора” против НДСВ и Симеон Сакскобурготски; вероятно има и българско гражданство.

Юрий Аропо – работи в КНСБ; подписал откритото писмо в защита на престъпника Александър Божков.

Валери Левиев – Централноевропейска мрежа на агенциите за недвижими имоти; подписал откритото писмо в защита на Александър Божков.

Филип Ромбо – предпиремач; подписал откритото писмо в защита на Александър Божков.
Бетино Асса – художник.

акад. Иван Юхновски – председател на БАН; агитира за въвеждането на латиница успоредно с кирилицата в РБ, в комбина с бившия президент Петър Стоянов. Допуска „дебат за кирилицата и латиницата“ на 24 май 2001 г.

Мишел Герон – журналист, фоторепортер във в. “Нощен труд”.
Хайк Вахрам – журналист във в. “Стандарт”(ред. Спорт)
Светослав Абросимов – журналист във в. “Стандарт” (отд. “Международна информация”)
Йоана Левиева – бивша репортерка в БНТ Канал 1.
Хени Берлер – репортелка в БНТ Канал 1 в Израел.
Уляна Пръмова – генерален директор на БНТ, снаха на Иван Пръмов (Примо) от ЦК на БКП.

Миглена Кунева (НДСВ) – бивш министър на евроинтеграцията, братовчедка на Соломон Паси, снаха на Иван Пръмов (Примо).

Нидал Алгафари – бивш зам.-директор на БНТ, програмен директор.
Мадлен Агафари – психоаналитик.
Борислав Геронтиев (Герон) – бивш генерален директор на БНТ, сега в УС на БНТ.
Николай Свинаров (НДСВ) –бивш  министър на отбраната и зам.-председател на НДСВ.
Гергана Грънчарова (НДСВ) – бивш зам.-министър на външните работи,  на Паси.
Зелма Алмалех – член на УС на БНТ.
Бисера Йосифова – бивш зам.-министър на културата (при Абрашев), следствена.

Милена Милотинова (НДСВ) – депутат 39 НС, участвала е председател на комисията за медийна политика, работила в БНТ.

Весела Драганова (НДСВ) – председател на партията на българските жени, депутат в 39 НС.

Нина Чилова (НДСВ) – депутат в 39 НС, бивш  министър на културата и туризма, предполага се, че има незаконно двойно гражданство (български и израелско).
Рахима Петрова – хореограф в хор “Българче”

Златил Давидов – актьор от филма “След края на света” с реж. Анжел Вагенщайн.
Росица Бакева – художник в горепосочения филм.

Роза Капланова (Царева) – следовател по делото “Даниела-Петър Терзийски”; от Столична следствена служба.

Симеон Варсано – фотограф, десидент от времето на Тодор Живков; лежал е в затвора за писане на лозунги по Партийния дом (“Тодор Берия Живков”); в. “Еврейски вести”.

ст. н. с. Мишел Израел – специалист по вредните лъчения и електромагнитни полета; работи в Центъра по хигиена (МА) – гр. София

Ерхард Матеевич – зам.кмет в Столична община (2001 г.)

Хенрих Натан Шпетер – член на РМС и на БКП, сътрудник на ДС; работил от българска страна в Центъра по икономическо развитие на ООН (ЮНИДО) в Ню Йорк; от 1946 г. шпионин на ЦРУ (псевдоним “Ендрю”), а от 1972 г. агент и на МОСАД (псевдоним “Михаел”), също и агент “Филип”. През 1973 г. е разкрит от ДС и осъден на смърт чрез разстрел. Впоследствие разменен с наш агент или на КГБ. Живее в Тел Авив, приятел със Зизи Шекерджийски, брат на Емил Шекерджийски.

Благой Варсамов (Варсамо) – журналист, публикува статии в проевропейския в. “Про & Анти”.

Исай Данон – активист от преброяването (2001 г.) манипулатор на данните в Студентски град (София); не е известно за кои служби работи (МОСАД, ЦРУ).

Еми Барух – политолог, автор на книгата “Отвъд утопиите – България, Балканите, Европа – визии за следващото десетилетие”, изд. на радио “Дойче веле”, 2000 г.; пропагандира идеите на глобализма и Новия световен ред (НСР). Кореспондентка в радио “Дойче веле”.

Юрий Щерк – директор на дирекция “Международна сигурност” (връзки с НАТО) в МВнР.
Ирен Леви – журналистка, водеща на предаването “Приказки за пораснали деца” (“Небивалици”) в телевизия бТВ.

Зелма Алмалех – журналист в телевизията К1, работи в комисията за развлекателни програми заедно с Люба Кулезич, продуцент и режисьор; член на УС на БНТ.

доц. Нико Исаков – оперен певец, работи в Софийската национална опера и преподава в Музикалната академия и в Скопие (Македония).

доц. к. ф. н. Соломон Леви – бивш член на БКП, комунистически идеолог; писал е във в. “Работническо дело” и др.

Емил Коен – фондация “Толерантност”; занимава се с легитимиране и обществена защита на сектите в РБ.

Роза Тодорова – щатен платен партиен секретар на БКП в Националната опера; сега собственичка на бирария/кафе в София.

д-р Давид Соломон Бенйозеф – работи в Александровска болница (МА).
Малина Новкиришка – юридически съветник на бившия премиер Иван Костов.
Юри Ступел – руски евреин, композитор; баща на композитора Петър Ю. Ступел
Мадлен Алгафари – психиатър, психоаналитик; отправя препоръки към самоубийците по Нова телевизия.

доц. Елиезер Алфандари – Институт по журналистика СУ, общественик, член на Бюрото на Националния комитет за защита на историческата истина в България. Автор на книгата “Медиите и властта”.

Соня Бакиш – съпруга на Станко Тодоров от ЦК на БКП (бивш министър-председател и председател на НС); журналистка, гл. Редактор в списание “Жената днес”; член на БКП. Леля на Александър Божков.

Георги Марков – историк, директор на Института по история към БАН; племенник на Виолета Якова – терористка от бойните групи на БКП преди 1944 г. (участва в убийството на ген. Луков – водач на Съюза на Българските национални легиони).

Едуард Клайн – депутат от СДС в 38 и 39-то НС; има данни, че активно работи срещу интересите на България в комбинация с агентката на ЦРУ – Анастасия Мозер.
profesor_tsvetkov_09Едвин Сугарев – (майката е шведска еврейка); член на СДС, посланик на РБ в Монголия и Индия. Известен като “кинжала на СДС”; поет, интелектуалец с поза на идеалист.

Хаим Алкалай – бизнесмен, сега живее в Израел; баща му Йозеф Алкалай е съден за черна борса в България.
Еди Шварц – бивш председател на “Шалом” в България.
Александра Йосифова Сърчаджиева – дъщеря на актьорите Йосиф Сърчаджиев и Пепа Николова.
Рако Аврамов – партиен секретар на БКП през 60-те в Коларовград (Шумен).
Зако Хеския – режисьор на филма “Осмия” (партизански екшън); член на БКП; комунист-идеолог.

Аврам Митов – политкомисар на Врачанския партизански отряд (терористична група) “Гаврил Генов”. След 1944 г. майор от ДС (КДС).

Николай Сърчаджиев – племенник на Йосиф Сърчаджиев; треньор по таекуондо; в момента работи в САЩ. Истинската фамилия е Фаденхехт.

Барух Сабат Чакъров (Боби Чакъров) – бивш прокурист на авиокомпания “Балкан”; представител на “Зееви холдинг”; бивш изпълнителен директор на “Балкан” – един от виновниците за фалита й.

Хариби Хаим Мешулам – равин от Софийската синагога (1990 г.).

Лилия Касабова (60 г.) – координатор на източните евреи; интересува се от скъпоценни камъни и редки изотопи; събира старателно информация; вероятен агент на МОСАД.

Хаим Асса – напуснал България след 1948 г., равин, живее в Ню Йорк; взема участие в рехабилитацията на цар Борис III за беломорските евреи и откриването на плочите в София (2001 г.).

Веселин Пантелеев Ешкенази – цигулар, в момента живее в Холандия.
Николай Калчев – актьор от Сатиричния театър; поддържа връзки с Яков Джераси (фондация “България”).
Кеазим Исинов – художник.
Етиен Леви – певец, музикант в “Трамвай № 5”, трио “Трик”.

Милчо Левиев – преподавател в проевропейския Нов български университет, департамент “Музикално-сценични изкуства”; доктор хонорис кауза на НБУ. Член на Атлантическия клуб.

Самуел Франсес – автор на книгата “Евреите в международната политика. Една българска гледна точка”, изд. Национален институт по международни изследвания ИНТЕЛА, София, 1998 г. (проевропейска книга); гл.ред. на в. “Еврейски вести”.

Леа П. Коен – член на СДС, посланик на РБ в Швейцария; омъжена за швейцарец, кмет на град; член на ложата “Билдерберги”. Баща й – Пепо Коен, палач от съставите на т.нар. Народен съд след 1944 г., които избиха цвета на българската интелигенция (убити са над 40 000 души и репресирани около 200 000 техни роднини и др.); член на Атлантическия клуб.

Лео Капон – актьор от класа на Теди Москов в НАТФИЗ.
Виктор Майер – диригент на Националната младежка филхармония.
Йосиф Леви – фирма “Транспринт”, София.
Матилда Леви – фирма “Транспринт”, София

София Фредовна Маджарова – моделиерка, в момента живее в Израел. Клевети и съди българскта държава за медицински обезщетения.

Найо-Тицин Атанасов Нейков (майка – Виолета Тицин); женен е за Александрина Пендачанска (еврейка по майка); досаден и мрачен журналист от К1.

д-р Радан Сарафов (1908-1969 г.) – племенник на актьора Кръстьо Сарафов. Завършва медицина във Франция. Близък с цигуларката Дина Шнайдерман (също еврейка), която използва като куриер. Работил като агент на ЦРУ, МИ-6 (английското разузнаване) и френското разузнаване. Осъден в България на смърт чрез разстрел.

Анджело Куюмджиев – банкер, емигрирал в САЩ; полковник от военното разузнаване на САЩ; сътрудник на ЦРУ, резидент и шпионин. От 1940 г. живее във Франция. През 1956 г. вербовал за ЦРУ известния шпионин Иван-Асен Георгиев (осъден на смърт чрез разстрел през 1964 г. в София).

Домусчиев – следовател, разследвал делото за икономическата катастрофа (А. Луканов, Т. Живков, О. Дойнов) – виновни няма, осъдени – също.

Бачи Зеев (Зееви) – член на БКП, един от палачите на българския народ след 1944 г.; агент на НКВД (КГБ); руски евреин, дошъл от СССР.

Исак Елизар Франсис – член на БКП, един от палачите на българския народ след 1944 г.; полицай.

Боянка Арнаудова – музиковед, драматург в Националната опера, близка с Роза Тодорова и сегашната директорка Христина Ангелакова (член на “Ротари клуб”); “коли и беси” в операта. Мъжът й също е евреин.

проф. Нисим Аладжем – член на обществения съвет на Национален патриотичен съюз “Отечество” (ляво ориентирана формация). НПС “Отечество” е политическа партия и издава в. “Нова Зора”.

Алберт Бенбасат – член на СДС, зав. отдел “Музеи” в Министерството на културата. Той е автор на проекта за закриване на и преместване на Националния исторически музей. Противник на проекта за “Музей на траките”; близък с френския евреин проф. Александър Фол – бивш министър на културата на НРБ; писател.

Ярослава Прохазкова – журналист във в. “24 часа” (отдел “Социални проблеми”)
Моско Хаския – собственик на “Пица Хът” и закусвалня “Приятели” в София.
Виктория Бехар – репортерка в бТВ.

проф. д-р Аврам Бен-Яков – роден 1933 г. в Софя, следва история в СУ (1950-51 г.). През 1952 г. емигрира в Израел. Културен аташе в Париж, дипломат в Мексико. Поддържа връзки с България. Жена му е от руските евреи. Участва в симпозиум на СУ “Спасяването на българските евреи”.

Самуел Финци – актьор, син на Ицхак Финци; снима се във филми – “Блубери хилс”, “Опашката на дявола” и др.
Ирина Бехар – сдружение “Млада България”; в момента учи икономика в Ню Йорк
Петър Синтов – театрален режисьор, съпруг на оперната певица Анна Томова-Синтова.
д-р Йосиф Аврамов – финансов експерт, преподавател в СУ “св. Климент Охридски”.

Лиляна Ескенази – аспирант по европейско и международно право в Сорбоната (Франция). Участничка в “Българския Великден” (2000 г.)

Юри Жан Аройо – известен като “Рекордьора” – присъства в управителните съвети на 14 държавни дружества.

Към 2000 г. в България постоянно пребивават (с българско гражданство) около 2500 души евреи. Към тях обаче трябва да добавим още 40 000 души с двойно гражданство (българско и израелко), което беше незаконно възстановено по време на управлението на Филип Димитров. Така “петата колона” нараства застрашително! Списъкът подлежи на допълване и актуализиране. На правителството на Иван Костов от Израел и САЩ са предлагали инвестиции в България за 15 милиарда долара, при условие че позволят масово заселване на евреи у нас (с оглед нестабилната обстановка в Близкия изток) и да пренесат центъра за шлифовъне на диаманти (евреите държат 2/3 от този бизнес в света) в България. Отговорът засега не е известен. Юдеите заемат ключови постове в България; юдео-масоните настъпват!… След 9 септ. 1944 г. юдеите-комунисти в съучастие с българските комунисти, подтиквани и насърчавани от руските юдеи-комунисти от Москва и по указания на Синедриона (тайното еврейско правителство), масонските ложи и еврейското лоби в САЩ и Англия, започнаха систематично да унищожават цвета на българската нация – българската интелигенция – учители, адвокати, политици, военни, лекари, професори, преподаватели от ВУЗ, инженери, историци, учени, индустриалци и др. Избити бяха над 40 000 души, а над 200 000 са репресирани, изселени, натикани в затвори, концлагери (концлагерите са еврейско изобретение) и спрямо тях беше провеждана политика на геноцид. Юдеите влязоха в репресивния апарат на БКП, ДС (КДС), разузнаването и МВР.

Todor_Jivkov_2Всичките съветници на Тодор Живков бяха евреи. Женени за еврейки са били следните „велики българи”:

Геоpги Димитров, Васил Коларов, Карло Луканов, Станко Тодоров и др. “отговорни другари” от ЦК на БКП!

Още от миналато:

1. Марко Хаим Фридман ( 1925 г.)

Член на комунистическата партия, партизанин, терорист и атентатор. Бивш търговец на хартия, резидент на нелегалната Комунистическа партия и връзка с ЦК. Като платен комунистически агент участвува в атентата на църквата “Св. Неделя” в София, при който загиват 200 души от цвета на българската интелигенция. Осъден на смърт чрез обесване.

2. д-р Наим Исаков (1875-1932 г.)

Роден в семейството на банкера Исак Б. Давид. Завършва право в Париж. Социалист от 1908 г. Съратник на Димитър Благоев. Един от ръководителите на Задграничното бюро на БКП във Виена след Септемврийското въстание от 1923 г. Участник в Изпълнителния комитет на Коминтерна в Москва. Пребивавал нелегално като агент и шпионин на комунистите, болшевиките и масоните в Германия и Франция.

3. Леон Йосиф Таджер (1903-1941 г.)

Роден в София в семейство на известен адвокат. Учи земеделие във Виена но не завършва. Член на БКП, участвува в нелегална дейност срещу власта, терорист и член на бойна група; взривява железопътни цистерни и складове с гориво. Осъден на смърт чрез обесване.

4. Ана Аврам Вентура (1925-1944 г.)

Член на нелегалната организация “Макаби”, съратничка на ремсистката Тинка Джанин. Секретар на градския комитет на РМС в гр. Русе. Партизанка; участвува в терористични акции, подкупва полицаи и извършва саботаж във фабрика ”Жити”. Убита при престрелка с полицията в поредна акция.

5. Емил Шекерджийски (1944 г.)

Младежки деятел, журналист, революционер от болшевишки тип, партизанин-терорист от Кюстендилския отряд. Убит заедно с още двама терористи, от жандармерията по време на престрелка.

6. Менахем Алберт Менахем (Менахо Менахемов) 

Опасен комунист-терорист (преди 1944 г.), член на БКП.

7. Менахем Леон Папо (Мико Папо) 

Известен терорист, участник в бойните групи срещу властта преди 1944 г., член на БКП.

8. Самуил Мефано 

Комунист, развиващ подривна дейност. Участвува в образуването на Ямболската комуна от 1919 и 1921 г.

9. Хаим Юда Пизанти ( – 1938 г.)

Член на Видинския окръжен комитет на БКП, участвувал в Ломската комуна (1919 -1923 г.) заедно с Яко Бенарой и Рабено Леви. Политемигрант в СССР.

10. Аврам Яков Албухайре (1884-1924 г.)

Активен деец на БКП, участник в акции срещу властта и държавата. Загинал през 1924 г.

11. Виолета Якова Албухайре (1884 -1924 г.)

Терористка, участник в бойните групи срещу властта, член на БКП.

12. Мати Рубенова

Терористка, участник в бойните групи срещу властта преди 1944 г. Член на БКП.

13. Раймонд Вагенщайн – терорист, участник в бойните групи срещу властта преди 1944 г., член на БКП.

14. Настя Исакова (1881-1962 г.)

Съпруга на д-р Наим Исаков, член на женското социалистическо движение.

15. Фрейда Хербел (1876-1950 г.)

Съпруга на Матю Хербел, член на женското социалистическо движение.

16. Бети Данон

Ятачка, предоствяла явки и тайни квартири на терористи от бойните групи на БКП и РМС преди 1944 г.

17. Насим Барух

Интербригадист в Испания през гражданската война.

18. Леон Анави – интербригадист

19. Виктор Барух Меворах – интербригадист

20. Жак Ажер – интербригадист

21. Рубен Аврамов-Леви – интербригадист

22. Янто Давидов Канети – интербригадист

23. Сара Ково – интербригадистка

24. Цезар Ково – интербригадист

25. Исак Можев – интербригадист

26. Роберт Ешуа Меламед – интербригадист

27. Сами Яков Асса – интербригадист

28. Давид Давидов – интербригадист

29. Шарло Берджик – интербригадист

30. Насим Барух – интербригадист

31. Исак Бехмоарш – интербригадист

32. Хари Ешкенази – интербригадист

33. Йосиф Елазар Йосифов – интербригадист

34. Давид Натан Соломонов – интербригадист

35. Бела и Алберт Алмалех 

Членове на БКП, в тяхната квартира е действувала нелегална радиостанция за подривна и дестабилизираща властта дейност преди 1944 г.

36. Лиза Кало (1907-1943 г.)

Партизанка – терористка, убита при престрелка с властите, член на БКП

37. Жак Натан – политически секретар на БКМС през 20-те години, привлечен в ЦК на БКП за работа по подривната дейност и сваляне на законовата власт преди 1944 г.

38. Бенямин Дубавицки (Беньо Дубавици) (1912-1942 г.) – син на руски емигранти – евреи; комунист-терорист, убит от властите при престрелка.

39. Буко Юда Коен (1888 г.) – комунист, кмет на Новозагорската комуна.

40. Соломон Лазаров Голдщайн (1884 – 1968 г.) – член на БРСДП (т.с.), емигрант във Франция, където през 1915 г. става член на РСДРП (б.). Имал е тесни връзки с Ленин; умира в Москва.

41. Диана Саранга – от гр. Пловдив, партизанка – терористка преди 1944 г.

42. Сабетай Гарти – партизанка – терористка преди 1944 г.

43. Сузи Герон – партизанка – терористка преди 1944 г.

44. Марко Деколо – партизанин – терорист преди 1944 г.

45. Май Джалдети – партизанин – терорист преди 1944 г.

46. Адолф Фабрикант – нелегален печатар и революционер-комунист. Издава нелегалните „Информационен бюлетин“ и „Отечествен фронт“ в София, заедно с евреина Алексей Шелудко, участвуват в разпръскване на подривни позиви в кината (прeди 1944 г.).

47. Роза Фитерман – ятачка, предоставя нелегални квартири за терористи от бойните групи преди 1944 г.

48. Жак Йона – солунски евреин, дошъл в София за да развива нелегална подривна дейност в БКП през 30-те години. Като гръцки поданик е депортиран от германците в лагер.

49. Мойсей Лазаров Голдщайн (1893-1923 г.) – брат на съратника на Ленин – Соломон Голдщайн. Активен деец на БКП и участник в Септемврийското въстание (антидържавен метеж). Разстрелян от властите за терористична антидържавна дейност.

50. Маир Джалдети – партизанин – терорист, ликвидиран от властите (от Пловдив).

51. Ездра Мордехай – партизанин – терорист, ликвидиран от властите (от Пловдив).

52. Израел Маир Илел – партизанин – терорист, ликвидиран от властите (от Пловдив).

53. Султана Исак Пизанти (1885-1942 г.) – социалистка, съпруга на Хаим Пизанти и майка на Рената Натан. Умряла от глад в Ленинград.

54. Йосиф Хаим Бенбасат (1908-1944 г.) – партизанин – терорист от бригадата „Чавдар“, ликвидиран от властите.

55. Лиячи Самуил Франсез (1896-1931 г.) – член на БКП, участник в подривното нелегално движение против държавата.

56. Матю Кербел (1872-1952 г.) – деец на социалистическото революционно движение, член на БКП.

57. Исак и Яко Алболах (- 1944.) – братя партизани – терористи от Чирпан. Ликвидирани от властите.

58. Изи Аврам Герон – партизанин – терорист от Пловдив. Ликвидиран от властите.

59. Алберт Хаим Бенвенисти – терорист от Пловдив. Ликвидиран от властите.

60. Хаим Моис Чичек – терорист от Пловдив. Ликвидиран от властите.

61. Д-р Фаденхехт – член на Управителния съвет на Франко-белгийска банка (1934 г.), масон; крупен „специалист“ по финансови измами и далавери.

62. Рахамим Куюмджийски – масон, подставено лице във финансови измами (1934 г.), от „петата колона“.

63. Д-р Соломон Алкалай – масон (1934 г.)

64. С. Арие – масон (1934 г.)

65. Г. Арие – масон (1934 г.)

66. Захари Алкалай – масон (1934 г.) – финансист.

67. Ал. Алкалай – масон (1934 г.).

68. Ал. Клайн – масон (1934 г.).

69. Д-р Б. Навон – масон (1934 г.).

70. П. С. Фридман – масон (1934 г.).

71. И. Фридман – масон (1934 г.).

72. С. Юлзари– масон (1934 г.).

73. Жак Асеов – масон (1937 г.).

74. Аврам Афталион – масон (1937 г.).

75. М. Ардити – масон (1937 г.).

76. Исак Барух – масон (1937 г.).

77. Елия Басан – масон (1937 г.).

78. Арон Бераха – масон (1937 г.).

79. Д-р М. Бурла – масон (1937 г.).

80. П. Враджали – масон (1937 г.).

81. Д-р П. Епелбаум – масон (1937 г.).

82. Д-р Б. Клайн – масон (1937 г.).

83. С. Мезан – масон (1937 г.).

84. Д-р Исак Менахемов – масон (1937 г.). Бенеберитска главна ложа ХVII.

85. Д-р Цемах Рабинер – масон (1937 г.). Бенеберитска главна ложа ХVII и равин.

86. Д-р Бернар Розенфелд – масон (1937 г.) от София. Бенеберитска главна ложа ХVII.

87. Аврам Вентура – масон (1937 г.) от Русе. Бенеберитска главна ложа ХVII.

88. Исак Исакович – масон (1937 г.) от Русе. Бенеберитска главна ложа ХVII.

89. Соломон Паси – масон (1937 г.) от Пловдив. Бенеберитска главна ложа ХVII.

90. Давид Хасон – масон (1937 г.) от Бургас. Бенеберитска главна ложа ХVII.

91. Аврам (Мамо) Сабетай Афталион (1886 -1968 г.) – роден в Русе, специализира в Англия, следва търговско училище във Виена. През 1912 г. основава масонската ложа „Зигмунд Бергел“ в Русе. Премества се в София, където членува в масонската ложа „Зора“.

92. Ели Исак Сиди (1860-1953 г.) – основател на еврейската масонска ложа в България „Бней-Брит“ – ложата „Мицпе, 466“ (1897 г.), масон – счетоводител.

93. С. Нахмияс – масон от ложата „Дунавска звезда“ в Русе.

94. Елия Арие – масон от ложата „Заря“.

95. Аврам Кордови – масон от ложата „Заря“.

96. Сасон Алкалай – основател на кооперативно – спестовно масонско дружество „Сговор“.

97. Елия Арие – основател на кооперативно – спестовно масонско дружество „Сговор“.

98. инж. Исак Фридман – масон.

99. Рубен Джераси – един от първите масони в България.

100. Аврам Афталион – масон – банкер.

101. Анжел Кордова – масон.

102. Исак Афталион – масон.

103. Самуил Юлзари – масон.

104. Йосиф Хербст (1875-1925 г.) – публицист, ликвидиран за чифутските си писания и разлагаща дейност.

105. Пейсах (Петър) Израелевич Габе (1860-1926 г.) – руски евреин, едър чифликчия в Добрич, влиза в политиката и се кандидатира за народен представител. Изявен ционист. Баща е на поетесата Дора Габе.

106. Д-р Ашер Ицхак Хананел (1895-1964 г.) – равин, роден в Шумен. Завършва юридически факултет във Виена и равински семинар в Бреслау с докторат. Ционист, арестуван и съден.

107. Моше (Мошоначи) Шмуел Таджер (1832-1913 г.) – съдия в общински съд, назначен от турците. През 1891 г. Става главен равин.

108. Якир (Пресиадо) Ицхак Бакиш (1828-1910 г.) – председател на религиозния съд и хазан в „Кейла де Лос Грегос“. През 1886 г. е назначен за главен равин на България, ционист.

109. Д-р Цемах Рабинер (1936 г.) – равин в София (1902 г.) и в Пловдив (1907 г.). Член на Ц. К. на Ционистката организация.

110. Рафаел (Руолф) Азриел Ардити (1875 -1958 г.) – роден в Шумен, равин.

111. Рахамим Асео – банкер, Българо-палестинска банка (1924 г.).

112. Аврам Исак Леви – банкер, Българо-палестинска банка (1924 г.).

113. Шеломо Кокашвели – банкер, Българо-палестинска банка (1924 г.).

114. Леон Коен – софийски адвокат, банкер в банка „Геула“ (1928 г.).

115. Ели Бохор Барух – счетоводител в евпейска кредитна кооперация „Народен труд“ (1932 г.), далавераджия.

116. Борис Н. Асеов – банкер, член на управителния съвет на Еврейска кооперативна банка „Шалом“ (1932 г.), финансови машинации.

117. Нисим Л. Илел – банкер, председател на банка „Геула“ (1934 г.), град Ямбол.

118. Йосиф Варсано – банкер, председател на банка „Геула“ (1937 г.).

119. Исак Хаин Синтов – банкер, председател на Еврейска кооперативна банка „Шалом“, София (1937 г.).

120. Хаим Кордова – банкер, председател на Проверителния съвет на банка „Геула“ (1940 г.), Ямбол.

121. Аврам Алфаса – банкер, председател на банка „Кармел“ (1941 г.), София.

122. Д-р Самуил Шейнин – доктор по право (1926 г.).

123. Пресиадо (Якир) Аврам Романо (1865-1933 г.) – адвокат-ционист, ръководи дружество „Цион“ в град Пловдив, главен комисар на Еврейския национален фонд в България (1922-1930 г.).

124. Д-р Израел Моше Калми (1885-1968 г.) – завършва Юридически факултет в Германия, адвокат в Русе, участвува в дружеството „Малбиш Арумим“, свързан с полк. Таджер.

125. Проф. д-р Нисим Меворах (1891 г.- ) – адвокат, дипломат, общественик и държавник, майка му е Роза Алфандари, от 1920 г. е член на БКП. Уважава властта на комунистите в България.

126. Манчо Рахамимов Мошев (1902-1986 г.) – юрист, партиен деец, член на БКП, участва в нелегалните групи; съдия „народен обвинител“ в VII състав на Народния съд след 09.09.1944 г., „палач в тога“.

127. Пепо Менахем Коен – юрист, завършил в Софийския университет (1936 г.), съдия – главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.

128. Еми Барух – съдия – главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.

129. Манчо Рахамимов – главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.

130. Йосиф Кутев – главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.

131. Исак Данон – главорез от съставите на Народния съд след 09.09.1944 г.

132. Д-р. Азаря Бохор Джалдети (род. 1923 г.) – роден в Пловдив, лекар, асистент в нервно-психиатрична клиника. Осигурява „местопребиваване“ на противниците на БКП.

133. Проф. д-р. Емил Елиезер Коен (род. 1909 г.) – роден в Пловдив, ръководител на катедра „Очни болести“, специализация в СССР (1960-1963 г.). Член на БКП.

134. Исак Соломон Паси (род.1928 г.) – роден в Пловдив, завършил право в Софийския университет (1950 г.); асистент в катедра по „Марксизъм – ленинизъм“ (1952-59 г.); кандидат на философските науки (1957 г.); дисертация „Г. В. Плеханов и марксическата естетика“; потомствен масон; член на БКП; сътрудник на ДС и цензор на литература и учебници за университетите; баща на „атлантика“ Соломон Паси.

135. Соломон Исаков Паси – почетен президент на Атлантическия клуб – България, внук на масон от най-висша 33та степен, масон, член на СДС; радетел на идеята „България в НАТО“ и „България – бананова република“; човек от висшия ешелон на „петата колона“ в България.

136. Жана Езра Мелхова (род. 1922 г.) – родена в София, завършва английска филология в Софийския университет, специализации в Англия и САЩ; гл. асистент и доцент в СУ. Член на БКП.

137. Паулина Юрай Пиринска (род. 1914 г.) – родена в Ню Йорк, завършва гимназия „Джулая Ричман“ и педагогическа икономика в университета „Бернард Барух“, преподавател по английски език в СУ „Климент Охридски“ (от 1953 г.); доцент (от 1973 г.), член на БКП, майка на Георги Пирински.

138. Георги Пирински – роден в САЩ, виден комунистически деятел, член на БКП (БСП), член на Висшия съвет на БСП, бивш министър на външните работи, играч от „задкулисния отбор“.

139. Д-р Ашер Хананиел – главен равин в България (1947 г.); организира създаването на Еврейския културен институт към Централната консистория на евреите в България през 1947 г. (измисляне на чифутска „култура“!). Съорганизатори Ели Ешкенази, д-р Симон Маркус и др.

140. Жак Натан Примо (1902-1974 г.) – роден в София, виден комунист – революционер, идеолог на червените палачи. Политически секретар на БКМС през 20-те години; член на ЦК на БКП; завършил Икономическия факултет на РАНИОН – Москва (1928 г.); доцент 1947-48 г. (БАН); хоноруван професор 1948-49 г.; редовен професор 1949-52 г.; академик 1961 г. (завършен палач и гад). Партиен функционер от висшия ешелон на власта, историк, и икономист; председател на Еврейския ОФ комитет; член на цензорната комисия по идеологическа чистота на всекидневния и периодичния печат; идеолог-фалшификатор на българската историческа наука.

Председателят на ОЕБ „Шалом” Максим Бенвенисти изрази своята благодарност за помощта на правителството при реализирането на различните проекти на общността в страната ни.

„Никога не сме имали по-тесен контакт с първите хора на изпълнителната власт, както в момента”, подчерта  Бенвенисти.

Източници: omda.bgforum.clubpolitika.comalterinformation.wordpress.comder-stuermer.com

https://anonybulgaria.wordpress.com/2013/02/04/ционисти/

Предишна статия

Как партия “Величие” продължава напред без “покойния дух” на Николай Марков?

Следваща статия

Ивелин Михайлов: Ще осъдя Николай Марков! Скандални разкрития – Кой дърпа конците във “Величие”?

Други интересни

Вашият коментар