Кой пише българските учебници? С какво пълнят душите на децата ни?

Автор: Няма коментари Сподели:

Зорница Илиева, журналист и международен анализатор:

“Кой пише учебниците на децата ни?

Децата ни в училище изучавали и Бранислав Нушич. За сметка на наши класици и писатели, които са се гордеели, че са българи.

Онзи Нушич, който като сръбски представител в Битоля действал активно за обезбългаряването и насилието над всеки, който не се е отказвал от българските си корени. Години наред.

Най-после ни го съобщават в едно ТВ-предаване и се питат защо се допуска това.

Кой пише българските учебници? С какво пълнят душите на децата ни?

Та Нушич бил изучаван само в Сърбия, РСМ и у нас. Защо, бе джанъм, викаше баба ми, македонката. Ама никой ли в тази наша срутена държава не знае, че всеки около нас и по-далеч от нас си има свои лица за влияние.

Във всички институции и най-вече в образованието и отбраната, доколкото изобщо я има. За службите може само да се предполага, че нали са тайни. Та тези лица за влияние какво друго да правят освен такива работи, с които да пълнят главите на децата ни с внушения, които да обезличават нас, историята ни, героите ни, творците ни като ги премахват от учебниците и да налагат своето. Интереси и то дългосрочни.

Нима не знаете стотици примери за учебниците на българските деца, които нямат нищо общо със знанията, които ние сме получавали. Казват, че нашите знания са били от „ония времена” т.е. соцвремена и даже не се замислят защо у нас има такава обща култура, познания за предците ни, за културата и изкуствата, за историята ни, с която можем и да се гордеем, а сега се разчита на тик-ток и мрежите, за да се научи как да се стигне до „Графа” например.

За първите 7 години даже не ми се говори.

Та защо се изучава Нушич в нашите училища?

Който може, да се досети.”

Предишна статия

Ивелин Михайлов, полковник Николай Марков, Киро Брейка, или какво ни чака, ще ни бъде ли утре, ще има ли българи?

Следваща статия

Корпорация МВР и Република България днес…

Други интересни