Стохиляден Марш за мир в Будапеща

Автор: Няма коментари Сподели:

Реч на унгарския министър-председател Виктор Орбан пред Марша за мир в Будапеща:

„Привържениците на войната са преминали отвъд границите на здравия разум, те са пияни, искат да победят Русия както се опитаха да направят това през Първата и Втората световни войни… и за да постигнат тази своя цел, те днес са готови да се сблъскат с цяла Азия, която е зад гърба на Русия.

В тази война няма какво да спечелим, но можем да загубим всичко. В миналото сме били въвличани във войни против волята си. В тях сме губили. Така ще бъде и сега, през 2024 г. През Първата световна война загубихме две трети от територията на Унгария. През Втората световна война унищожихме унгарската армия на чужда земя. Не остана никой, който да защити Родината ни, земята ни, жените и децата ни. Не ни бяха останали и достатъчно сили, за да преговаряме с победителите. През двете световни войни ние, унгарците, загубихме един милион и половина души, а с тях и бъдещите си деца и внуци. Каква силна държава щяхме да имаме, ако те бяха оцелели!…

Казвам го бавно и отчетливо, за да разбере Брюксел: няма да воюваме!

За трети път няма да отидем на Изток, няма да отидем отново на руския фронт. Ние сме били там и знаем, че повече нямаме работа там.

Днес ЕС се подготвя за война, като всекидневно ни съобщава, че е открил нова отсечка от магистралата към ада. Всеки ден ни съобщават, че стотици милиарди евро отиват за Украйна, разполагат се ядрени оръжия в центъра на Европа, синовете ни ще са призовани в чужда армия, мисия на НАТО в Украйна, европейски военни части в Украйна; изглежда, че влакът на войната няма спирачки, а машинистът е полудял.7

Това, което се опитваме да направим, е да спрем този влак, да дръпнем аварийната спирачка, за да могат поне тези, които искат да слязат, да слязат и да не участват във войната. Успяхме да откачим унгарския вагон от влака, подкрепящ миграцията: „Не на миграцията!“. Унгарските деца бяха спасени от ръцете на опасни и отблъскващи джендър активисти.

„Не на джендър идеологията!“. Ние няма да позволим децата ни да бъдат откарани във вагони на украинския фронт, „Не на войната!“. Втората врата отляво е за тези, които искат да отидат в ада“.

Тракийски Свят Ви напомня да бъдете реалисти днес!

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Ще я има ли България?

Следваща статия

Сердце, КАК НОВОЕ, нужно всего лишь…

Други интересни