БЛЕСТЯЩО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИРИНА КИРИЛОВА В КАЗАНЛЪК

Автор: Няма коментари Сподели:

 

Ирина Кирилова направо вцепени публиката, която дойде на представянето на книгата и „Закъснели срещи“ в литературно- художествения музей „Чудомир“.
– Има три категории хора. Едни идват в живота ти, за да го направят по- добър. Други влизат в живота ти, за да го смачкат. Трети идват просто, за да станат твой живот. Аз останах много млада вдовица и зачаках да срещна мъж, който да стане мой живот. Един ден този мъж дойде в къщата ми…. – така започна Ирина и това беше достатъчно всички да се вторачат в нея и да останат в залата два часа.
Авторката не само разказа за себе си, не само осведоми гостите как се е появила тази книга, но говори за голямата подготовка при правенето на интервюта, за поезия, за духовност, за естетика и философия. Публиката пожела да чуе нейни стихове, а тя отвори книгата и след стиховете прочете от личния си дневник „Писмо до един мъж“.

Тя беше поканила трима герои от книгата си, с които е правила интервю: учителят Теодосий Теодосиев от Казанлък, поетът Бисер Бойчев от Шивачево, създателят на културен център в Сливен- Веселин Димитров. Известната световна певица Надя Тончева – интервюирана от Ирина три пъти за сайта „Тракийски Свят“, доведе от музикалната си школа Светломира Тенева и Ния Христова, които пяха и дадоха аромат на културно събитие. След разговора с гостите, Веселин Димитров изпълни своя песен, акомпанирайки си на китара.
Учителят, създател на златни, сребърни и бронзови медалисти от олимпиади по физика – Теодосий Теодосиев нарече книгата на Кирилова безценно съкровище за вечността.
Като благодарност към казанлъшката публика, авторката прочете най- новото си стихотворение и една приказка за камъка, които още не са отпечатани никъде.
– Това съм аз – Ирина Кирилова, прабаба на две правнучки – едната на девет, другата на четири и все още обичана – завърши тя и това предизвика възхищението на всички присъстващи и бурни ръкопляскания.

От името на музея тя получи от директора Добрина Матова ценен подарък – луксозно издание на Чудомир „Чете българинът, чете“ – любими разкази, фейлетони и акварели на великия българин.
Бисер Бойчев и подари новата си стихосбирка „След дъжда“ на български и на италиански език.
Дълго време след края на срещата около авторката имаше хора не само за автографи, но и за да си поговорят с нея за литература, за духовност, за бъдещето и творчество.
                                                                        ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

Ексклузивно интервю с организатора на “Пътя към Женева”

Следваща статия

Как работи Матрицата?

Други интересни