Най-старата карта на света: Вавилонската глинена карта

Автор: Няма коментари Сподели:

Датирана от VI век пр. Р. Хр., Вавилонската глинена плочка от гр. Сипар се смята за най-старата карта на света. Каква е връзката на този артефакт с българите?

Вижте увлекателния разказ на Иван Тренев, а за допълнителна информация за този и още много други интересни факти, неспоменавани от историците, може да закупите луксозното четвърто издание на книгата “Българите са в основата на човешката цивилизация”, публикувана от издателство Нитон, на адрес https://rb.gy/z1uooj

В книгата за първи път на едно място са представени толкова много факти и доказателства в един систематизиран и увлекателен социално-исторически коментар, които разкриват нашата история като неделима част още от възникването на човешката цивилизация.

Тази книга убедително доказва, че ние, българите, сме основали най-ранната държава не само в Европа; ние, българите, сме създатели на най-ранните писмени системи в света; ние, българите, сме сътворили архетиповете на първите монотеистични и културни системи; ние, българите, от всички народи през хилядолетията, сме опазили и съхранили най-продължително време своето народностно име; ние, българите, първи от всички народи сме поставили основите на научните знания и технологии. Ако трябва с една дума да се представят заслугите, приносите и достойнствата на нашите древни предци за формирането на човешката цивилизация, тя навярно щеше да бъде: „ПЪРВИТЕ“.

Присъединете се към нашия канал в Телеграмhttps://t.me/trakiaworld

Предишна статия

Ивелин Михайлов: Нека видим кой какво прави в днешна България

Следваща статия

Душата може да се въплъти във физическо тяло само чрез комбиниране на мъжкото и женското начало

Други интересни